Ο βασιλιάς Κάρολος αναγκάστηκε να κάνει μια μεγάλη θυσία όσον αφορά στη διατροφή του, για να καταφέρει να νικήσει τον καρκίνο του.
Σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες που μεταδίδει το DailyMail.com, ο βασιλιάς Κάρολος έχει αντικαταστήσει το κόκκινο κρέας με αβοκάντο σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την ανάρρωσή του και να «νικήσει» τον καρκίνο.
Ο βασιλιάς πέρασε περίπου τρεις μήνες μακριά από τα δημόσια καθήκοντα όταν διαγνώστηκε με καρκίνο τον Ιανουάριο. Πάντα ήταν αφοσιωμένος στην ευεξία, επιλέγοντας τα απλά και βιολογικά πιάτα αντί των βαριών και πλούσιων τροφών, αλλά τώρα παίρνει την υγεία του ακόμη πιο σοβαρά.
Ο γιος της βασίλισσας Camilla, Tom Parker Bowles, μοιράστηκε με το Saga τις απόψεις του για τις διατροφικές αλλαγές του βασιλιά, αποκαλύπτοντας ότι ο πατριός του έχει κόψει το κόκκινο κρέας. Είπε: «Δεν είμαι διατροφολόγος, αλλά ξέρω ότι η τροφή είναι μέρος του “φαρμάκου” ενός οργανισμού. Ξέρει πότε τρώει τα σωστά πράγματα».
Η πρώην βασιλική ανταποκρίτρια του BBC Jennie Bond πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι θα είναι μεγάλη θυσία για τον Κάρολο να κόψει το κόκκινο κρέας. Ήταν πάντα πολύ συνειδητοποιημένος σχετικά με τη διατροφή του – πολύ σπάνια τρώει μεσημεριανό. Και για πολλά χρόνια απέφευγε σκόπιμα το κρέας και το ψάρι δύο ημέρες την εβδομάδα».
Πρόσθεσε ότι έχει επίσης μειώσει την ποσότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων που καταναλώνει, αλλά αυτό γίνεται για περιβαλλοντικούς λόγους. Ωστόσο, ο βασιλιάς έχει τώρα το ιατρικό κίνητρο να κόψει εντελώς το κόκκινο κρέας.
Κατέληξε: «Πιθανώς θα του λείψει το βιολογικό ψητό αρνί του… αλλά είμαι σίγουρη ότι είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στην ανάρρωσή του και θα κάνει ό,τι του πουν οι γιατροί για να νικήσει ή να ελέγξει τον καρκίνο».