Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry μίλησαν ανοιχτά για την ψυχική υγεία και τα social media, κατά την επίσκεψή τους σε οργανισμό που στηρίζει νέους στην Αυστραλία, στο πλαίσιο του ταξιδιού τους.
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ επισκέφθηκαν το batyr στο Πανεπιστήμιο Swinburne της Τεχνολογίας, την τρίτη ημέρα της παραμονής τους εκτός υποχρεώσεων. Το batyr είναι αυστραλιανή φιλανθρωπική οργάνωση ψυχικής υγείας για νέους, με έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση, που στοχεύει κυρίως σε νεαρά άτομα για τη μείωση του στίγματος και την ενθάρρυνση αναζήτησης βοήθειας.
Crowds gathered at Swinburne University of Technology in Hawthorn as Prince Harry and Meghan arrived.#HarryandMeghaninAustralia pic.twitter.com/xMhMdS1Pu1
— ChrisBaronSmith (@ChrisBaronSmit1) April 16, 2026
Η οργάνωση υλοποιεί προγράμματα μέσω σχολείων, πανεπιστημίων και χώρων εργασίας, χρησιμοποιώντας αφηγήσεις προσωπικών εμπειριών για να ανοίξει τη συζήτηση γύρω από την ψυχική υγεία και να δώσει στους νέους τα εργαλεία, ώστε να ζητούν υποστήριξη για τους ίδιους και τους άλλους.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης με νέους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Meghan Markle ανέφερε ότι «δεχόταν bullying και επιθέσεις» καθημερινά για 10 χρόνια στα social media και ότι ήταν «το πιο στοχοποιημένο άτομο στον κόσμο».
Η δούκισσα ανέφερε ότι οι εταιρείες κοινωνικών δικτύων «δεν έχουν κίνητρο να σταματήσουν», σύμφωνα με το PA Media, προσθέτοντας ότι μπορεί να «μιλήσει γι’ αυτό πολύ προσωπικά, γι’ αυτό και μου αρέσει να ακούω, επειδή για μένα αυτό έχει μια πολύ πραγματική απήχηση».
«Για τώρα, 10 χρόνια, κάθε μέρα για 10 χρόνια, δεχόμουν bullying και επιθέσεις. Και ήμουν το πιο στοχοποιημένο άτομο στον κόσμο», συνέχισε, σημειώνοντας: «Και τώρα, είμαι ακόμη εδώ».
Meghan Markle and Prince Harry continue their Australia tour, visiting Swinburne University of Technology in Hawthorn, Melbourne 🇦🇺
— HouseOfVanity (@HouseOfVanity88) April 16, 2026
Meghan kept it effortlessly polished in a dress by Friends with Frank, paired with heels from Manolo Blahnik ✨ pic.twitter.com/XGfKsYNvT4
«Και όταν σκέφτομαι όλους εσάς και όσα βιώνετε, σκέφτομαι ότι μεγάλο μέρος αυτού είναι το να συνειδητοποιήσετε ότι αυτή η βιομηχανία, μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων, που βασίζεται πλήρως και στηρίζεται στη σκληρότητα για να παίρνει clicks, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Οπότε πρέπει να είστε πιο δυνατοί από αυτό», πρόσθεσε η Meghan Markle.
Ο πρίγκιπας Harry σημείωσε, επίσης, ότι τα social media έχουν «οδηγήσει σε τόση μοναξιά για πολλούς ανθρώπους», σύμφωνα με το PA Media, πριν μοιραστεί τα οφέλη της ψυχοθεραπείας με την ομάδα.
«Περίμενα μέχρι να βρεθώ κυριολεκτικά σε εμβρυακή στάση, αρκετά μεγαλύτερος, ξαπλωμένος στο πάτωμα της κουζίνας», είπε ο Harry. «Μέχρι που σκέφτηκα: εντάξει, ίσως αυτή η θεραπεία — ίσως πρέπει να τη δοκιμάσω».