Search
Close this search box.
Το μοναδικό συστατικό που δεν θα βρείτε ποτέ στις συνταγές της Martha Stewart
Credit: marthastewart/instagram

Εδώ και χρόνια, η Martha Stewart μοιράζεται νόστιμες συνταγές και έξυπνες συμβουλές μαγειρικής. Στον ιστότοπό της, η Martha έχει μοιραστεί ακόμη και έναν εκτενή κατάλογο με τα βασικά συστατικά του ντουλαπιού που χρειάζεται κάθε οικιακή μαγείρισσα.

Υπάρχουν πολλά στη λίστα, γεγονός που σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν λείπει τίποτα, αλλά υπάρχει ένα συστατικό που η Martha αποφεύγει με κάθε κόστος. «Ω, δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ λάδι τρούφας, ω ποτέ», δήλωσε στο Today Show το 2018. Και σε μια ξεχωριστή συνεδρία του Reddit “Ask Me Anything”, η Martha απάντησε σε έναν σχολιαστή, λέγοντας ότι το λάδι τρούφας «δεν ανήκει στην κουζίνα κανενός». Ας ξεδιπλώσουμε τα συναισθήματα της Martha για αυτό το πικάντικο καρύκευμα.

Τι είναι το λάδι τρούφας;

Για τους μη μυημένους στη μαγειρική, το λάδι τρούφας είναι ελαιόλαδο εμποτισμένο με τρούφες, ένα μέλος της οικογένειας των μυκήτων. Οι τρούφες είναι σεβαστές από τους οπαδούς τους για την ξυλώδη, γήινη, γεμάτη umami γεύση τους και ένα μοσχοβολιστό άρωμα που είναι δύσκολο να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο. Οι μάγειρες χρησιμοποιούν συχνά λάδι τρούφας σε σάλτσες και για το τελείωμα ζυμαρικών και σούπες. Αλλά για κάθε οπαδό του, υπάρχει και ένας που μισεί το λάδι τρούφας, γεγονός που το καθιστά μια πραγματική λιχουδιά που είτε την αγαπάς είτε την μισείς. Και η Martha ανήκει σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία.

Γιατί η Martha Stewart μισεί το λάδι τρούφας;

«Είναι κακό», δήλωσε η Stewart στο Today Show. «Έχουν γίνει πολλές μελέτες για το λάδι τρούφας. Είναι συνθετικό, είναι ψεύτικο, είναι απαίσιο. Προσκολλάται στους γευστικούς σου κάλυκες. Είναι ένα απαίσιο πράγμα. Ξεχάστε το λάδι τρούφας». Πριν αρχίσετε να αναρωτιέστε αν η Martha είναι υπερβολικά δραματική, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, ενώ το πραγματικό λάδι τρούφας είναι δυσεύρετο, ένα τεράστιο ποσοστό των εμπορικά παραγόμενων ελαίων τρούφας παρασκευάζεται με συνθετικές αρωματικές ουσίες.

Credit: Freepik

Οι τρούφες είναι εξαιρετικά ακριβές και δύσκολο να συγκομιστούν, αλλά το συνθετικό άρωμα τρούφας μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα και πολλοί λένε ότι έχει μια γεύση αρκετά κοντινή σε εκείνη των πραγματικών τρουφών. Φυσικά, αυτό δεν βρίσκει σύμφωνους ορισμένους παραδοσιακούς μάγειρες, συμπεριλαμβανομένης της Martha, αλλά και του σεφ Gordon Ramsay, ο οποίος αποκάλεσε την τρούφα «πικάντικη και υπερεκτιμημένη» σε ένα επεισόδιο του Hot Ones.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χρήσης του ελαίου τρούφας;

Ξέρουμε ότι η Martha δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει λάδι τρούφας σύντομα, αλλά αν όλη αυτή η συζήτηση για το λάδι τρούφας σας έκανε περίεργους για το συστατικό, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Πρώτον, σύμφωνα με το “America’s Test Kitchen”, το να βλέπεις τη λέξη «φυσικό» στην ετικέτα δεν σημαίνει πραγματικά ότι το λάδι είναι φτιαγμένο με πραγματικές τρούφες. Το USDA δεν ρυθμίζει τον όρο «φυσικό», εκτός αν η λέξη εμφανίζεται στη συσκευασία του κρέατος και των πουλερικών. Αν έχετε τη δυνατότητα να πάρετε ένα δείγμα από ένα λάδι τρούφας πριν δεσμευτείτε πλήρως, προσπαθήστε να το κάνετε.

Επίσης, αν τελικά δεν σας έπεισε η Martha, φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε ως λάδι φινιρίσματος, προσθέτοντας μια μικρή σταγόνα ή σταγόνες πάνω από τα πιάτα για να αναβαθμίσετε το φαγητό. Η γεύση της τρούφας θα υποβαθμιστεί αν το λάδι εκτεθεί σε υψηλή θερμοκρασία, γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγετε να το χρησιμοποιείτε ως μαγειρικό λίπος.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα