Σταύρος Σβήγκος: Νιώθω πολλές φορές μητέρα και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό

Ο Σταύρος Σβήγκος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής “Mega Καλημέρα” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφασή του να πάρει διαζύγιο από την πρώην σύντροφό του και στην συνεπιμέλεια. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί, μετά από ένα διαζύγιο, να έχει χρόνο και με τους δυο γονείς του, ενώ ανέφερε ότι κάνει πολλά πράγματα που σαν στερεότυπα τα έχουμε ότι τα κάνει μόνο μια μαμά.

“Τις μέρες που έχω το παιδί μου μαζί μου, πολλές φορές το παίρνω μαζί στις δουλειές, κοιτάζω να μη φορτώνω το πρόγραμμα. Και για του χρόνου έχω πει στον εαυτό μου ότι χρειάζομαι χρόνο για μένα και το παιδί χωρίς να πρέπει να τρέχουμε μαζί σε δουλειές. Κοιτάζω τον λίγο ελεύθερο χρόνο που θα έχω να είναι ποιοτικός και ουσιαστικός. Δε νιώθω τυχερός μόνο εγώ με τη συνεπιμέλεια”, τόνισε ο Σταύρος Σβήγκος και πρόσθεσε:

“Το θέμα είναι να γίνεται το καλύτερο για τα παιδιά μας. Αν ένα ζευγάρι είναι ικανό να έχει συνεπιμέλεια, είναι φοβερό γιατί και οι δύο γονείς είναι εξίσου σημαντικοί. Αυτό θα το λέω και θα το ξαναλέω. Διαφωνώ με τη λογική “η μάνα είναι μάνα”. Ναι, και εγώ είμαι ερωτευμένος με τη μάνα μου αλλά είμαι και με τον πατέρα μου. Όταν και οι δύο γονείς είναι δοσμένοι, θεωρώ εξίσου σημαντικό το παιδί να έχει ίσο χρόνο και με τους δυο. Νιώθω πολλές φορές μητέρα και είμαι περήφανος γι΄αυτό, κάνω πολλά πράγματα που σαν στερεότυπα τα έχουμε ότι τα κάνει μια μαμά μόνο. Είμαστε πολύ τρυφεροί κι εμείς.

Ό,τι και να γίνεται στις ζωές μας, πάντα θα χάνουμε και θα βρίσκουμε την ψυχική ηρεμία. Είμαι καλά. Και πριν τη σχέση που κατέληξε σε γάμο και σε παλαιότερες σχέσεις έχω κάνει συμβιβασμούς. Κάνουμε συμβιβασμούς και θέλουμε να είναι και ο άλλος ευτυχισμένος. Το θέμα είναι μέχρι που μπορείς να φτάσεις και αν αντέξεις εκεί που θα φτάσεις. Δεν είναι ότι πιο εύκολο όταν υπάρχει και ένα παιδί να πάρεις αποφάσεις. Και πρέπει να μη λες και στο παιδί άσχημα πράγματα. Ευτυχώς δε το κάναμε αυτό. Τα καταφέραμε διαφορετικά”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα