Scarlett Johansson: Πότε θέλησε να εγκαταλείψει την υποκριτική – H μάχη της κατά της μισθολογικής ανισότητας στο Χόλιγουντ
Credit: Kathy Hutchins/Shutterstock

Η Scarlett Johansson θεωρείται μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες ηθοποιούς.

Η 38χρονη σταρ έχει δώσει πραγματική μάχη για να καταφέρει να αμειφθεί όσο και οι άνδρες συμπρωταγωνιστές της στις ταινίες της Marvel.

Η Scarlett Johansson, σε συνέντευξή της στο Variety μίλησε για τις μισθολογικές διαφορές στο Χόλιγουντ, μια κουλτούρα που συνήθως βλέπει τους άνδρες ηθοποιούς να κερδίζουν περισσότερα από τις γυναίκες.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κατάφερε να πιέσει, ώστε να αμείβεται με τον ίδιο μισθό με τους άνδρες συμπρωταγωνιστές της στους Avengers.

“Αυτό ήταν πάντα ένα πολύ σημαντικό σημείο για τη μαμά μου. Έλεγε: Θα πρέπει να βγάζεις τα ίδια χρήματα για παρόμοιο χρόνο οθόνης ή προσπάθεια. Έχεις αξία. Ήταν δεδομένο στο σπίτι μας να υπάρχει δικαιοσύνη” είπε η σταρ αναφερόμενη στην αμοιβή της.

Η δήλωση αυτή έρχεται αφού η Scarlett παραδέχτηκε ότι παραλίγο να εγκαταλείψει την υποκριτική, αφού έχασε έναν ονειρικό ρόλο που πήγε στη Sandra Bullock.

Σε μια νέα ειλικρινή συνέντευξη, η 38χρονη ηθοποιός μίλησε για την καταπολέμηση του αισθήματος ανεπάρκειας μετά την απόρριψη σημαντικών ρόλων για τους οποίους είχε περάσει από ακρόαση. Αφού αρχικά έχασε τον ρόλο της “Μαύρης Χήρας”, ο οποίος στην αρχή είχε προσφερθεί στην Emily Blunt, η Scarlett είπε πως συνέχισε να αισθάνεται “απελπισμένη” αφού στη συνέχεια την παρέβλεψαν για έναν ρόλο στο Gravity.

Ο ρόλος αυτός πήγε στη Sandra Bullock, 58 ετών, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2013 μαζί με τον George Clooney, 62 ετών, και ήταν υποψήφια για καλύτερη ηθοποιός στα Όσκαρ, στις Χρυσές Σφαίρες και στα BAFTA.

Η Scarlett δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόρριψη “ήταν κατά κάποιο τρόπο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι“, καθώς την έκανε να επανεξετάσει το μέλλον της στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Η Scarlett Johansson μίλησε, επίσης, για τη μήνυση-ορόσημο κατά της Disney, αποκαλύπτοντας ότι βρήκε την εγκυμοσύνη της “υπέροχο αντιπερισπασμό” εν μέσω της δικαστικής διαμάχης.

Η ηθοποιός, 38 ετών, καλωσόρισε τον γιο της Cosmo με τον σύζυγό της Colin Jost τον Αύγουστο του 2021, δύο μήνες πριν συμβιβαστεί εξωδικαστικά με την εταιρεία. Η Scarlett

είχε καταθέσει την αγωγή τον Ιούλιο μετά την κυκλοφορία της ταινίας Black Widow στην υπηρεσία streaming Disney+ την ίδια στιγμή με την πρεμιέρα της στις αίθουσες, με την ηθοποιό να υποστηρίζει ότι έχασε περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια.

Ισχυρίστηκε ότι της είχε εγγυηθεί ότι η ταινία θα είχε αποκλειστική κινηματογραφική κυκλοφορία και ότι το μεγαλύτερο μέρος του μισθού της βασιζόταν στις εισπρακτικές επιδόσεις, αλλά η Disney αντέτεινε ότι της καταβλήθηκαν ανεξαρτήτως 20 εκατομμύρια δολάρια για την ταινία.

Μετά από μια συγκλονιστική δήλωση ως απάντηση στην αγωγή, η οποία επέκρινε τη Scarlett για την “ανάλγητη αδιαφορία της για τις φρικτές και παρατεταμένες παγκόσμιες επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19“, το θέμα επιλύθηκε εξωδικαστικά.
ν και οι όροι της συμφωνίας τους δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ δημοσίως, έχει αναφερθεί ότι η ηθοποιός έλαβε περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια.

Τώρα, σε μια ειλικρινή νέα συνέντευξη στο Variety, η Scarlett μίλησε για την επίδραση που είχε η αγωγή πάνω της, λέγοντας: “Ήμουν λυπημένη και απογοητευμένη. Αλλά κυρίως λυπημένη.”

Ωστόσο, αποκάλυψε ότι η χρονική στιγμή της αγωγής ήταν “καταπληκτική”, επειδή ήταν επικεντρωμένη στο γεγονός ότι περίμενε το δεύτερο παιδί της.

Εξήγησε: “Ήμουν επίσης σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, κάτι που κατά έναν περίεργο τρόπο ήταν καταπληκτικός συγχρονισμός. Ξαφνικά, όλη σου η προσοχή στρέφεται σ’ αυτό το θαύμα της ζωής. Έτσι, είχα την πιο υπέροχη απόσπαση της προσοχής στον κόσμο και λίγο αργότερα απέκτησα ένα πανέμορφο μωρό.”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα