Τα γυρίσματα της αγαπημένης σειράς Outlander ξεκινούν νωρίς το πρωί και εκτυλίσσονται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, σε σημεία όπου είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση σε καφέ ή εστιατόρια. Συγκεκριμένα, τα γυρίσματα γίνονται στα υψίπεδα της Σκωτίας, με τον Sam Heughan να ομολογεί ότι πεινάει λόγω της έλλειψης τροφής. Οπότε φροντίζει τη διατροφή του και έχει πάντα σνακ μαζί του για τις δύσκολες ώρες.
Όπως τόνισε ο σταρ του Outlander, παίρνει φρούτα και ξηρούς καρπούς και «οτιδήποτε μπορώ να κρύψω στο σποράν μου, που είναι το μικρό τσαντάκι που φοράω με το κιλτ. Συνήθως μια μπάρα πρωτεΐνης.» Αυτό σημαίνει πως όταν ο Jamie Fraser διασχίζει τη Σκωτία του 18ου αιώνα, το κάνει έχοντας μια μπάρα πρωτεΐνης του 2023 στην τσέπη του κιλτ του.
Ο Heughan βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε γυρίσματα για μια νέα σειρά, το The Couple Next Door, ενώ προβάλλεται η προτελευταία σεζόν του Outlander. Σε συνέντευξή του στο Men’s Health, ο Heughan περιγράφει τη διατροφή του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αλλά και εκτός πλατό.
«Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία. Δεν είναι θέμα ακρότητας προς τη μία ή την άλλη πλευρά», συνοψίζει, πριν επαινέσει τα οφέλη του μαύρου καφέ, τον οποίο πίνει… σε υπερβολικό βαθμό. Το πρωί του συνήθως ξεκινά με νερό με λεμόνι και μετά ένα μεταπροπονητικό ρόφημα πρωτεΐνης (σκόνη πράσινων, μύρτιλα, μέντα, τζίντζερ, πάγος, νερό ή φυτικό γάλα). Το πρωινό περιλαμβάνει κάτι με βάση τα αυγά, αβοκάντο και λαχανικά (ρόκα ή σπανάκι). Κάποια σνακ στο sporran τον βοηθούν να βγάλει τα γυρίσματα του πρωινού, πριν από το μεσημεριανό, που τους παρέχει κέτερινγκ, το οποίο περιλαμβάνει άπαχο κρέας και περισσότερα λαχανικά.
Ο Heughan αναφέρει ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε χορτοφάγος. Έφαγε πρώτη φορά κρέας στα 20 του. «Όταν είχα συναντήσεις για τον Superman, είχα τότε έναν personal trainer. Δεν είχα φάει ποτέ κρέας, αλλά αυτός ο trainer μου είπε ότι χρειαζόμουν περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή μου. Και ήταν πραγματικά αποκαλυπτικό, γιατί διαπίστωσα ότι δεν είχα μια ισορροπημένη διατροφή.»
Πλέον, το βραδινό του Heughan -στο σπίτι, ύστερα από μια μέρα στο σετ- περιλαμβάνει ψητά, όπως μπριζόλα -ψημένη medium, κάτι που δεν θέλει να παραδεχτεί- με σκελίδες σκόρδου, δεντρολίβανο και κέτσαπ. Ο ίδιος τονίζει γι’ αυτήν τη διατροφική επιλογή του: «Είναι αμφιλεγόμενο, αλλά είναι τόσο σωστό».