Search
Close this search box.
SAG Awards 2025: Ανησυχία για την Jane Fonda – Η άβολη στιγμή στο κόκκινο χαλί
H Jane Fondaστα 31α Screen Actors Guild Awards στο Shrine Auditorium and Expo Hall στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2025.
H Jane Fondaστα 31α Screen Actors Guild Awards στο Shrine Auditorium and Expo Hall στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2025. (Robert Gauthier / Los Angeles Times via Getty Images)

Η Jane Fonda έφθασε απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί για την τελετή απονομής των SAG Awards όπου τιμήθηκε για την προσφορά και το σύνολο της κινηματογραφικής καριέρας της.

Ωστόσο, προκάλεσε ανησυχίες αφού εμφανίστηκε «ζαλισμένη» και «συγχυσμένη», ενώ έδινε συνέντευξη στο κόκκινο χαλί, χαρίζοντας στο κοινό μια άβολη στιγμή. Η 87χρονη καταξιωμένη ηθοποιός σταμάτησε να συνομιλήσει με την οικοδέσποινα του κόκκινου χαλιού Lilly Singh πριν από την τελετή.

Αλλά πολλοί εξέφρασαν ανησυχία για τη σταρ, αφού φάνηκε να μπλέκει τα λόγια της και να δυσκολεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Σύμφωνα με την ειδικό στη γλώσσα του σώματος Judi James, που μίλησε στο DailyMail.com, η γλώσσα του σώματος της Jane αμέσως έδειξε ότι «συγκρατούσε τον εαυτό της σκόπιμα αντί να απολαύσει τη στιγμή».

«Παρά το γεγονός ότι είναι μια εμβληματική ηθοποιός και αποδέκτης του βραβείου Lifetime Achievement, η γλώσσα του σώματός της έδειχνε ότι κρατιόταν σκόπιμα πίσω αντί να αγκαλιάσει τη στιγμή», είπε.

«Κρατώντας σφιχτά το μικρόφωνό της και με τα δύο της χέρια, η Jane έδειχνε διστακτική να μιλήσει, προσφέροντας ελάχιστα περισσότερα από ένα κοφτό «δεν ξέρω» στις απαντήσεις της. Όταν η παρουσιάστρια προσπάθησε να την προτρέψει να μιλήσει, εκείνη αντέδρασε αποφασιστικά λέγοντας: Αυτά ήταν δικά σας λόγια, όχι δικά μου».

Πολλοί σχολίασαν τον υπερβάλλοντα ζήλο της Singh. «Δεν ξέρω ποια είναι αυτή η γυναίκα, αλλά είναι κυριολεκτικά τόσο τρομακτική και δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, παρακαλώ βρείτε κάποιον άλλο @netflix η συνέντευξή της με την Jane Fonda ήταν τόσο αμήχανη», έγραψε ένα άτομο.

«Ένιωσε κανείς άλλος ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΒΟΛΑ όταν η Jane Fonda έδινε συνέντευξη στη Lilly Singh στο κόκκινο χαλί του sag μόλις τώρα; ήταν τόσο άβολο και δύσκολο να το παρακολουθήσεις, η Jane έμοιαζε σαν να ήθελε να είναι οπουδήποτε αλλού», πρόσθεσε ένας δεύτερος.

Ένας τρίτος βρήκε τις ερωτήσεις της Singh «ενοχλητικές». «Ουσιαστικά αποκάλεσε την Jane Fonda γριά ρωτώντας την “τι συμβουλές έχετε για τις νέες ηθοποιούς;”», είπαν.

«Omg αυτή η συνέντευξη της Jane Fonda από τη Lily Singh… κορίτσι… ΑΠΑΙΣΙΑ», έγραψε ένας τέταρτος.

Η Fonda είναι ο 60ός αποδέκτης του βραβείου Life Achievement. Τα τελευταία χρόνια, το βραβείο έχει απονεμηθεί στην Barbra Streisand, τη Sally Field, την Helen Mirren και τον Robert De Niro.

Το βραβείο είναι αφιερωμένο σε «έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη που έχει συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας του επαγγέλματος του ηθοποιού και έχει ιστορικό ενεργής συμμετοχής σε ανθρωπιστικές και δημόσιες προσπάθειες», σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Η πρόεδρος της SAG-AFTRA Fran Drescher χαρακτήρισε τη Fonda «πρωτοπόρο και εξαιρετικό ταλέντο» και «ισχυρή δύναμη που διαμόρφωσε το τοπίο της ψυχαγωγίας, της υπεράσπισης και του πολιτισμού με ακλόνητο πάθος» σε δήλωσή της τον περασμένο Οκτώβριο.

«Τιμούμε την Jane όχι μόνο για την καλλιτεχνική της ευφυΐα αλλά και για τη βαθιά κληρονομιά ακτιβισμού και ενδυνάμωσης που δημιούργησε», πρόσθεσε η Drescher.

Η Julia Louis-Dreyfus απένειμε το βραβείο για το επίτευγμα ζωής στην «απολύτως απαράμιλλη», όπως είπε, Jane Fonda, καθώς όλο το ακροατήριο χειροκρότησε όρθιο τη θρυλική ηθοποιό.

Στον περιεκτικό ευχαριστήριο λόγο της, μίλησε για τη μακρά καριέρα της, την πίστη της στα συνδικάτα και την ανάγκη για ενσυναίσθηση.

«Αυτό σημαίνει τα πάντα για μένα», ξεκίνησε η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ την ευχαριστήρια ομιλία της, πριν ευχαριστήσει την SAG-AFTRA και πει στο κοινό: «Ο ενθουσιασμός σας κάνει αυτό να μοιάζει λιγότερο με μια στιγμή στο τέλος του λυκόφωτος της ζωής μου και περισσότερο με ένα: Εμπρός κορίτσι μου, κόψε κ@λους. Το οποίο είναι καλό, γιατί δεν έχω τελειώσει», πρόσθεσε.

Μετά τις επευφημίες του κοινού, η Fonda συνέχισε αναφερόμενη στη «μη στρατηγική» και «πραγματικά περίεργη καριέρα» της τις τελευταίες δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησής της για 15 χρόνια από το προσκήνιο και της επιστροφής της στα 65, αποκαλώντας τον εαυτό της «αργοπορημένη» στη βιομηχανία του θεάματος.

Είπε επίσης ότι «πιστεύει πολύ στα συνδικάτα», εξηγώντας: «Μας καλύπτουν τα νώτα. Μας φέρνουν στην κοινότητα και μας δίνουν δύναμη. Κοινότητα σημαίνει δύναμη, και αυτό είναι πραγματικά σημαντικό αυτή τη στιγμή που η δύναμη των εργαζομένων δέχεται επίθεση και η κοινότητα αποδυναμώνεται».

«Αλλά η SAG-AFTRA διαφέρει από τα περισσότερα άλλα συνδικάτα επειδή εμείς, οι εργαζόμενοι, εμείς οι ηθοποιοί, δεν κατασκευάζουμε κάτι χειροπιαστό. Αυτό που δημιουργούμε είναι η ενσυναίσθηση», συνέχισε η Fonda. «Η δουλειά μας είναι να κατανοήσουμε έναν άλλο άνθρωπο τόσο βαθιά που να μπορούμε να αγγίξουμε την ψυχή του. Ξέρουμε γιατί κάνουν αυτό που κάνουν, νιώθουμε τις χαρές και τον πόνο τους».

Αφού έδωσε παραδείγματα ρόλων που τείνουν να έχουν σύνθετο υπόβαθρο, όπως οι εργαζόμενοι στο σεξ και οι νταήδες, η Fonda είπε: «Ενώ μπορεί να μισείς τη συμπεριφορά του χαρακτήρα σου, πρέπει να καταλαβαίνεις και να συμπάσχεις με το τραυματισμένο άτομο που υποδύεσαι, σωστά;».

«Μην κάνετε κανένα λάθος, η ενσυναίσθηση δεν είναι αδύναμη ή «woke» – και παρεμπιπτόντως, «woke» σημαίνει απλώς ότι νοιάζεστε για τους άλλους ανθρώπους», είπε η Fonda. «Πίσω στην ενσυναίσθηση: Πολλοί άνθρωποι θα πληγωθούν πραγματικά από αυτό που συμβαίνει- αυτό που έρχεται προς το μέρος μας».

Και συνέχισε: «Και ακόμη και αν είναι διαφορετικής πολιτικής πεποίθησης, πρέπει να επικαλεστούμε την ενσυναίσθησή μας και να μην κρίνουμε, αλλά να τους ακούσουμε από την καρδιά μας και να τους καλωσορίσουμε στη σκηνή μας. Γιατί θα χρειαστούμε μια μεγάλη σκηνή για να αντισταθούμε με επιτυχία σε αυτό που μας έρχεται».

Η ηθοποιός θυμήθηκε ότι γύρισε την πρώτη της ταινία το 1958, κατά τη διάρκεια «του τέλους του Μακαρθισμού, όταν καταστράφηκαν τόσες πολλές καριέρες».

«Σήμερα, όμως, είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι το Χόλιγουντ αντιστάθηκε. Εμείς το κάναμε. Στο εξωτερικό, γενναίοι Αμερικανοί παραγωγοί όπως η Hannah Weinstein προσέλαβαν σεναριογράφους που ήταν στη μαύρη λίστα. Η Myrna Lloyd, ο John Huston και ο Billy Wilder ίδρυσαν την Επιτροπή για την Πρώτη Τροποποίηση. Είχαν μια ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιόφωνο ABC με τίτλο Hollywood Fights Back. Στα μέλη της επιτροπής περιλαμβανόταν κάθε μεγάλος ηθοποιός της πόλης».

«Έχει παρακολουθήσει ποτέ κάποιος από εσάς ένα ντοκιμαντέρ για ένα από τα μεγάλα κοινωνικά κινήματα, όπως το απαρτχάιντ ή το κίνημά μας για τα πολιτικά δικαιώματα ή το Stonewall, και αναρωτήθηκε, θα ήσασταν αρκετά γενναίοι για να περπατήσετε στη γέφυρα;» Η Fonda ρώτησε το πλήθος. «Θα ήσασταν σε θέση να αντέξετε τα λάστιχα και τα γκλομπ και τα σκυλιά; Δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε πια, γιατί βρισκόμαστε στη στιγμή του ντοκιμαντέρ μας. Αυτό είναι, και δεν πρόκειται για πρόβα. Αυτό είναι, και δεν πρέπει ούτε για μια στιγμή να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας για το τι συμβαίνει. Πρόκειται για σοβαρότατο θέμα, παιδιά, γι’ αυτό ας είμαστε γενναίοι».

«Δεν πρέπει να απομονωθούμε. Πρέπει να παραμείνουμε σε κοινότητα. Πρέπει να βοηθήσουμε τους ευάλωτους. Πρέπει να βρούμε τρόπους να προβάλλουμε ένα εμπνευσμένο όραμα για το μέλλον – ένα όραμα που θα είναι δελεαστικό, φιλόξενο, που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι, για να παραθέσω τη μυθιστοριογράφο Pearl Cleage, στην άλλη πλευρά της πυρκαγιάς, θα υπάρχει ακόμα αγάπη. Θα εξακολουθεί να υπάρχει ομορφιά, και θα υπάρχει ένας ωκεανός αλήθειας για να κολυμπήσουμε. Ας το κάνουμε έτσι», πρόσθεσε, καταλήγοντας για τη βράβευσή της: «Σας ευχαριστώ γι’ αυτήν την ενθάρρυνση. Σας ευχαριστώ».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα