Η Kate Middleton έχει από καιρό ανακηρυχθεί ως είδωλο της μόδας για το άψογο γούστο της, επιλέγοντας κυρίως Βρετανούς σχεδιαστές, από τον Alexander McQueen μέχρι την Jenny Packham. Κάθε εμφάνισή της γίνεται θέμα συζήτησης, ενώ τα ρούχα της γίνονται ανάρπαστα και ξεπουλάνε αμέσως, με τα brand να κάνουν χρυσές δουλειές.
Όπως έγινε γνωστό, πρόσφατα, δεν θα δημοσιοποιεί πλέον λεπτομέρειες για τα ρούχα που φοράει σε δημόσιες υποχρεώσεις. Εξηγώντας την απόφαση, μια πηγή του Παλατιού του Κένσινγκτον δήλωσε στους Sunday Times ότι υπάρχει «απόλυτη αίσθηση ότι [το δημόσιο έργο] δεν αφορά το τι φοράει η πριγκίπισσα».
Los 6 outfits MÁS glam y elegantes de Kate Middleton: https://t.co/OecaNVm163 💅🏻 pic.twitter.com/YDXEVyMP8H
— Glamour Mex y Latam (@GlamourMex) January 25, 2025
Από τότε που η Kate έγινε επίσημα μέλος της βασιλικής οικογένειας το 2011, το Παλάτι του Κένσινγκτον έδινε τακτικά στον Τύπο λεπτομέρειες για τα ρούχα που φορούσε σε εκδηλώσεις. Φαίνεται όμως ότι η πριγκίπισσα παιδιών ελπίζει να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τα ρούχα της και περισσότερο στο έργο που επιτελεί για να βοηθήσει φιλανθρωπικές οργανώσεις και άλλους σκοπούς.
Ωστόσο, πρού η πριγκίπισσα της Ουαλίας φτάσει να θεωρείται fashion icon, έπρεπε να λάβει μαθήματα στιλ από ειδικούς για να μάθει να ντύνεται όπως αρμόζει σε ένα ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας και κυρίως σε μια μέλλουσα βασίλισσα. Έτσι, μέχρι να βρει τα πατήματά της στη μόδα έκανα αρκετά στιλιστικά ατοπήματα, με τον πρίγκιπα William να μην της χαρίζεται και να κάνει και ένα σκληρό σχόλιο για την εμφάνιση της συζύγου του, σύμφωνα με το βιβλίο του βασιλικού εμπειρογνώμονα και δημοσιογράφου Tom Quinn. Ο πρίγκιπας William, σύμφωνα με απόσπασμα του βιβλίου που επισημαίνει το FEMAIL, βρήκε κάποτε ένα από τα ρούχα της πριγκίπισσας της Ουαλίας «ακατάλληλο» και φέρεται να έριξε ένα καρφί.
Kate Middleton: ‘focus on the work, not the wardrobe’ as the Princess of Wales breaks from tradition upon return to public duties (pictured in 2023) https://t.co/1Xb6iRtj4I pic.twitter.com/mXrNwvoa7q
— Tatler (@Tatlermagazine) February 4, 2025
Σε απόσπασμα του βιβλίου «Yes Ma’am: The Secret Life of Royal Servants» ένας από τους συμβούλους του William δήλωσε: «Πριν η Kate συνειδητοποιήσει ότι ως ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας πρέπει να ντύνεσαι προσεκτικά, έχοντας λάβει συμβουλές, αγόρασε μια φορά ένα ρούχο που ο William θεώρησε ακατάλληλο.
Είπε στην Kate ότι έμοιαζε σαν να είχε μόλις περάσει από ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα και να κόλλησε πάνω της διάφορα. Όλοι το βρήκαν αυτό πολύ αστείο, συμπεριλαμβανομένης, προς τιμήν της, της Kate».
Αλλά ο Quinn επεσήμανε, επίσης, ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι κάτι παραπάνω από ικανή να αντεπιτεθεί: «Της αρέσει να τον πειράζει για την οικογένειά του», αναφέρεται σε ένα απόσπασμα του νέου βιβλίου. «Επιμένει ότι, καθώς μεγαλώνει, ο William μοιάζει όλο και περισσότερο με τον προ-προ-προ-παππού του Εδουάρδο Ζ‘» – του οποίου η μέση ήταν 121 εκατοστά λίγο πριν από τη στέψη του.
Γεννημένος το 1841, ο Εδουάρδος ήταν το δεύτερο παιδί και μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Βικτωρίας και του πρίγκιπα Αλβέρτου. Διαδέχθηκε το θρόνο το 1901 μετά το θάνατο της Βικτωρίας και θεωρήθηκε «εξαιρετικά δημοφιλής και ευχάριστος ηγεμόνας», σύμφωνα με την Britannica.
Αλλά μια ζωή καπνίσματος και επιπόλαιου φαγητού είχε ως αποτέλεσμα ο πρώην βασιλιάς να είναι ασθενής, φαλακρός και υπέρβαρος, κερδίζοντας το παρατσούκλι «Tum Tum» – μια σύγκριση που της άρεσε πολύ της Kate.
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας λέγεται επίσης ότι διασκεδάζει «πειράζοντας» τον πρίγκιπα William «για το γεγονός ότι η μητριά του Camilla κατάγεται από την αγαπημένη ερωμένη του Edward VII».
Η έντονη αίσθηση του χιούμορ φαίνεται να είναι κεντρικό στοιχείο στη σχέση του William και της Kate – αφού έχουν εντοπιστεί να μοιράζονται μαζί ένα αστείο αμέτρητες φορές όλα αυτά τα χρόνια. Πράγματι, όταν το ζευγάρι αποκάλυψε τον αρραβώνα του στον κόσμο στις 16 Νοεμβρίου 2010, ο William δεν μπορούσε παρά να πειράξει τη μέλλουσα σύζυγό του.
Αφού ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Tom Bradby αν ήταν αλήθεια ότι η Kate είχε αφίσες του William στον τοίχο της, ο πρίγκιπας είπε: «Δεν ήταν μόνο μία, ήταν περίπου 10, 20 [αφίσες]».
Σχόλιο στο οποίο η Kate απάντησε: «Το επιθυμεί. Όχι, είχα τον τύπο της Levi’s στον τοίχο του υπνοδωματίου μου, όχι φωτογραφία του William. Συγγνώμη».