Πρίγκιπας William: Τέλος στα ταξίδια με τον πρίγκιπα George – Ο απαράβατος βασιλικός κανόνας
Photo by Karwai Tang/WireImage

Η ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας είναι γεμάτη από κανόνες. Και παρ’ όλο που κάποιοι κρίνονται απαραίτητοι, είναι και άλλοι που δεν κάνουν κανέναν ευτυχισμένο.

Ένας από αυτούς είναι και αυτός που θέλει, τον πρίγκιπα George να μην ταξιδεύει πλέον μαζί με τον πατέρα του πρίγκιπα William, σε δύο χρόνια. Και ο λόγος είναι η προστασία του μέλλοντος του αγγλικού θρόνου.

Όταν πρόκειται για ταξίδια στο εξωτερικό, ισχύουν κανόνες για την προστασία του βασιλιά και των άλλων μελών της οικογένειάς του. Για παράδειγμα, κάποιοι φέρνουν τα δικά τους αλκοολούχα ποτά από φόβο μήπως δηλητηριαστούν ή παίρνουν πάντα μαζί τους ένα μαύρο ρούχο σε περίπτωση που πρέπει να επιστρέψουν γρήγορα έπειτα από κάποιον θάνατο. Σίγουρα, σύμφωνα με την Αυλή, όλοι αυτοί οι κανόνες έχουν λόγο ύπαρξης.

Άλλος ένας κανόνας που θα εφαρμοστεί σύντομα είναι και αυτός που “απαγορεύει” στον μέλλοντα βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου να ταξιδεύει στο ίδιο αεροπλάνο με τον πρωτότοκο γιο του και διάδοχό του. Σκοπός του είναι να προστατεύσει το μέλλον της μοναρχίας, επιβάλλοντας περιορισμούς στο ποιοι μπορούν να ταξιδέψουν μαζί.

Ο πρίγκιπας William επιτρέπεται ακόμη να ταξιδεύει με τα τρία παιδιά του επειδή είναι μικρά, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, σε δύο χρόνια, ο 10χρονος πρίγκιπας George θα αναγκαστεί να ταξιδεύει χωριστά από τον πατέρα του, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα συνεχίσει να ταξιδεύει με τη μητέρα και τα αδέλφια του, ενώ ο πατέρας του θα χρησιμοποιεί άλλο αεροπλάνο, ή αν ο δεύτερος στη διαδοχή στον θρόνου θα ταξιδεύει μόνος του.

Ο Κάρολος Γ’ και ο William ταξιδεύουν χωριστά από το 1994

Στο πλαίσιο του A Right Royal Podcast του περιοδικού Hello! ο πρώην πιλότος του βασιλιά Κάρολου, Graham Laurie, μίλησε για τον κανόνα αυτό και την επίδραση που είχε στον πρίγκιπα William όταν έγινε 12 ετών το 1994:

“Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις μας πετούσαμε: ο πρίγκιπας, η πριγκίπισσα, ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry, μέχρι ο πρίγκιπας William να γίνει 12 ετών. Στη συνέχεια, έπρεπε να έχει ξεχωριστό αεροπλάνο”, εξήγησε και πρόσθεσε: “Συνήθως πετούσε με ένα 125 από το Northolt και εμείς πετούσαμε με 146 με τους άλλους τρεις”.

Αυτός ο περιορισμός τέθηκε σε ισχύ για να προστατευθούν οι διάδοχοι του θρόνου. Αν και ο κανόνας μπορεί να παραβιαστεί με την άδεια του μονάρχη, δεν είναι σκόπιμο δύο ή περισσότεροι άμεσοι διάδοχοι να ταξιδεύουν με το ίδιο αεροπλάνο, καθώς, σε περίπτωση ατυχήματος, θα ήταν αβέβαιο το μέλλον της μοναρχίας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα