Πρίγκιπας William: Ο άνθρωπος-κλειδί στη μελλοντική μοναρχία του και όχι δεν είναι ο Harry
O πρίγκιπας William, Δούκας του Κέιμπριτζ και ο πρίγκιπας Harry, Δούκας του Σάσεξ το 2019 στο Λονδίνο.
O πρίγκιπας William, Δούκας του Κέιμπριτζ και ο πρίγκιπας Harry, Δούκας του Σάσεξ το 2019 στο Λονδίνο. Photo by Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images

Ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας αναδεικνύεται ως η ήρεμη δύναμη και αναμένεται να διαδραματίσει βασικό ρόλο όταν ο πρίγκιπας William θα γίνει βασιλιάς.

Καθώς η βρετανική μοναρχία βρίσκεται αντιμέτωπη με αρκετά προβλήματα υγείας, με τον βασιλιά Κάρολο και την Kate Middleton να δίνουν ο καθένας αντίστοιχα τη δική του μάχη με τον καρκίνο, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αναλαμβάνουν όλο και περισσότερους ρόλους και καθήκοντα. Για παράδειγμα, η πριγκίπισσα Anne, o πρίγκιπας Edward και η σύζυγός του, Sophie κάνουν περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις και έχουν αναλάβει περισσότερες υποχρεώσεις.

Όμως, ένα νεαρό μέλος είναι αυτό που θα μπορούσε να έχει βασικό ρόλο και να δώσει νέα πνοή στη Firm, και αυτό δεν είναι άλλο από τη λαίδη Louise Windsor.

Η μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα Edward, δούκα του Εδιμβούργου, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην ετήσια λειτουργία την Κυριακή του Πάσχα, χάνοντας την παράδοση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λόγω των σπουδών της.

Αλλά έχει ήδη όχι μόνο εδραιώσει τον τίτλο της ως το “αγαπημένο εγγόνι” του αείμνηστου πρίγκιπα Φιλίππου, αλλά ακολουθεί επίσης τα βήματα του πρίγκιπα της Ουαλίας με την εγγραφή της στο Πανεπιστήμιο St Andrews.

Γράφοντας στο ενημερωτικό δελτίο Palace Confidential, ο συντάκτης του ημερολογίου της Daily Mail, Richard Eden, εξέφρασε ότι η συμβολή του δούκα του Εδιμβούργου και της οικογένειάς του “δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική”. “Αν και πολύ κάτω από τη γραμμή διαδοχής, στη 14η θέση, ο δούκας του Εδιμβούργου είναι πιο απασχολημένος και πιο εξέχων από ποτέ, καθώς εκτελεί καθήκοντα ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του, βασιλιάς Κάρολος, υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο“, δήλωσε τον περασμένο μήνα.

“Ο Edward και η σύζυγός του, Sophie, συχνά παραβλέπονται επειδή δεν φαίνεται να προσελκύουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και φαίνονται ευτυχείς να αναλάβουν τις πολυάριθμες πριγκιπικές δεσμεύσεις τους και τις επισκέψεις τους στο εξωτερικό ήσυχα και χωρίς φασαρία”.

Και συνέχισε: “Κατά τη γνώμη μου, μια άλλη μεγάλη υπηρεσία που θα μπορούσε να κάνει το ζευγάρι για τη χώρα θα ήταν να ενθαρρύνει τα παιδιά τους, τη λαίδη Louise και τον James, τον κόμη του Ουέσεξ, να γίνουν εργαζόμενα μέλη της οικογένειας όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.”

Η Louise, 20 ετών, βρίσκεται στο δεύτερο έτος της στο Πανεπιστήμιο St Andrews, ενώ ο James, 16 ετών, θα δώσει εξετάσεις φέτος.

“Όταν ο πρίγκιπας William γίνει βασιλιάς, ελπίζω ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ, και θα ζητήσει από τα ξαδέρφια του, συμπεριλαμβανομένης της λαίδης Louise και του James, να μοιραστούν τα βασιλικά καθήκοντα μαζί του. Ας ελπίσουμε ότι ο William θα συνειδητοποιήσει ότι μια “αδυνατισμένη” μοναρχία δεν θα διαφύλασσε τον θεσμό, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, αλλά θα οδηγούσε στην “ασχετοσύνη” του και τελικά στον θάνατό του. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσουμε τα δυνατά της σημεία από μια ένεση ενέργειας από νέους ανθρώπους στους οποίους έχουν ενσταλάξει τις αξίες της δημόσιας υπηρεσίας και του καθήκοντος από τη γέννησή τους;”

Η λαίδη Louise έχει προστατευτεί σε μεγάλο βαθμό από τα φώτα της δημοσιότητας από τους γονείς της – αλλά τα επόμενα χρόνια θα μπορούσε να μπει στη δημόσια ζωή. Είναι αγαπητή στην καρδιά της βασιλικής οικογένειας και ήταν ιδιαίτερα κοντά στους αείμνηστους παππούδες της, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και τον Φίλιππο, δούκα του Εδιμβούργου. Η λαίδη Louise ήταν το έβδομο εγγόνι τους. Και για τον Φίλιππο, έφερε όχι μόνο χαρά, αλλά και μια αίσθηση προσωπικής υπερηφάνειας.

Αυτό συνέβη επειδή έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έφερε επίσημα το επώνυμο Mountbatten-Windsor – επιτρέποντας έτσι στο επώνυμο του Φίλιππου, Mountbatten, να έχει συνέχεια στο μέλλον της βασιλικής οικογένειας.

Ένας πρώην βοηθός είπε ότι ο Φίλιππος θα ήταν “ενθουσιασμένος” που, 55 χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου του παιδιού, ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας θα συνέχιζε τελικά τη γραμμή Mountbatten.

Η λαίδη Louise βαφτίστηκε στο ιδιωτικό παρεκκλήσι του Ουίνδσορ με νονούς όπως η λαίδη Sarah Chatto, η λαίδη Alexandra Etherington, η Francesca Schwarzenbach και ο Rupert Elliott καθώς και ο λόρδος Ivar Mountbatten.

Η νεαρή λαίδη μοιράστηκε την αγάπη της για την οδήγηση άμαξας με τον αείμνηστο δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην καθιέρωση της δραστηριότητας ως άθλημα στη Βρετανία. Μετά τη συνταξιοδότησή του, ο Φίλιππος είχε περισσότερο χρόνο για να απολαύσει την οδήγηση με άμαξα, η οποία ήταν μια από τις αγαπημένες του στιγμές από τη δεκαετία του 1970. Αγωνίστηκε με άμαξες κοντά στο Nόρφολκ πριν εκπροσωπήσει τη Βρετανία σε πολλά παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η Sophie αποκάλυψε προηγουμένως ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν “τόσο ευχαριστημένος” όταν η εγγονή του ήθελε να ασχοληθεί με το άθλημα.

Η λαίδη Louise απέτισε φόρο τιμής στην κληρονομιά του παππού της συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση οδήγησης αμαξών τον Απρίλιο του 2022, το Σαββατοκύριακο της επετείου του θανάτου του. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, μετά τον θάνατο της αείμνηστης βασίλισσας, η λαίδη φαινόταν μελαγχολική καθώς παρέστη με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε μια επιμνημόσυνη εκκλησιαστική λειτουργία στο Μπαλμόραλ.

Η λαίδη Louise, η οποία έχει επίσης περιγραφεί στο παρελθόν ως το “αγαπημένο” εγγόνι της Αυτής Μεγαλειότητας και ένα “μυστικό όπλο” για την οικογένεια, ήταν μόνο ένα από τα μέλη που έκαναν δημόσια εμφάνιση προς τιμήν της μονάρχη. Ήταν στο επίκεντρο των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου εκείνη τη χρονιά, συναντήθηκε με τους γονείς της στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας και έκανε το επιτυχημένο τηλεοπτικό της ντεμπούτο σε ένα ντοκιμαντέρ για τον αγαπημένο της παππού.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα