Πρίγκιπας William-Κate Middleton: Έγιναν δεκτοί με αποδοκιμασίες σε αγώνα μπάσκετ στη Βοστώνη
Photo By Winslow Townson/Getty Images

Επεισοδιακά ξεκίνησε το ταξίδι του πρίγκιπα William και της Kate Middleton στις ΗΠΑ, εν μέσω νέου ρατσιστικού σκανδάλου στα Ανάκτορα.

Η νονά του πρίγκιπα William Lady Susan Hussey κατηγορήθηκε ότι έκανε ρατσιστικά σχόλια στην Αφροαμερικανή ακτιβίστρια ενδοοικογενειακής κακοποίησης Ngozi Fulani σε εκδήλωση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το βράδυ της Τρίτης. Έτσι, κατά την τελετή έναρξη της διοργάνωσης Earthshot, που αναμενόταν να είναι το “Super Bowl” του πρίγκιπα της Ουαλίας, η Αφροαμερικανή σεβασμιοτάτη Mariama White-Hammond, η οποία είναι η επικεφαλής του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Ανοιχτού Χώρου της Βοστώνης, απηύθυνε μία ομιλία κατά την οποία είπε στο πλήθος:

Σκεφτείτε την κληρονομιά της αποικιοκρατίας και του ρατσισμού”, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον αντίκτυπό τους στην κλιματική αλλαγή. Τα σχόλια αυτά θεωρήθηκε ότι αναφέρονταν ξεκάθαρα στο περιστατικό που φέρνει νέο πονοκέφαλο στα Ανάκτορα.

Αργότερα το πριγκιπικό ζευγάρι έδωσε το “παρών” σε αγώνα μπάσκετ, στο TD Garden όπου κάθισαν στις πρώτες θέσεις του γηπέδου, δίπλα στους ιδιοκτήτες των Celtics, Wyc Grousbeck και Emilia Faszalari μαζί με την εκλεγμένη κυβερνήτη Maura Healey και τη δήμαρχο Βοστώνης, Michelle Wu.

Η Kate και ο William στάθηκαν όρθιοι για τον αμερικανικό Εθνικό Ύμνο, ενώ λίγο αργότερα, όταν ο εκφωνητής τους σύστησε στο πλήθος και η εικόνα τους προβλήθηκε στη γιγαντοοθόνη, οι θεατές άρχισαν να ζητωκραυγάζουν “ΗΠΑ” και άλλοι να αποδοκιμάζουν το πριγκιπικό ζευγάρι.

Ωστόσο, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας το αντιμετώπισαν χαμογελαστοί και έβγαλαν και φωτογραφίες με θαυμαστές. Μάλιστα, επευφημούσαν τους παίκτες παρακολουθώντας το παιχνίδι και χειροκροτώντας κάθε φορά που έμπαινε πόντος.

Το όνομα των Boston Celtics ήταν εμπνευσμένο από τους Original Celtics, μια πολύ γνωστή ομάδα μπάσκετ που είχε δημιουργηθεί από Ιρλανδούς μετανάστες στη Νέα Υόρκη νωρίτερα τον 20ό αιώνα, πριν διαλυθεί το 1930.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα