Πρίγκιπας Louis: Πώς τα γενέθλιά του έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον μεγαλύτερο αδελφό του, πρίγκιπα George
Πρίγκιπας Louis
Credit: The Prince and Princess of Wales / Instagram

Ο πρίγκιπας Louis έγινε 6 χρόνων, αλλά δεν ήταν ο μόνος που θα γιόρταζε στις 23 Απριλίου.

Ο μικρότερος γιος του πρίγκιπα William και της Kate Middleton γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 2018, που τυχαίνει να είναι η Ημέρα του Αγίου Γεωργίου: η γιορτή προς τιμήν του προστάτη της Αγγλίας και προστάτη της βασιλικής οικογένειας. Και φυσικά ο πρίγκιπας George που φέρει το όνομα του Αγίου Γεωργίου είναι και ο ίδιος εορτάζων. Έτσι, τα δύο αδέλφια γιορτάζουν την ίδια ημέρα, ο ένας τα γενέθλιά του και ο άλλος την ονομαστική του εορτή.

Αν και η Ημέρα του Αγίου Γεωργίου δεν είναι τραπεζική αργία (το αμερικανικό ισοδύναμο των ομοσπονδιακών αργιών) στο Ηνωμένο Βασίλειο, η γιορτή έχει ανακτήσει τη δημοτικότητά της τα τελευταία χρόνια ως ημέρα εορτασμού του αγγλικού πολιτισμού και της ιστορίας.

Το σύμβολο του αγίου κυματίζει σε εθνικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ ο σταυρός του Αγίου Γεωργίου χρησιμοποιείται επίσης ως η ερυθρόλευκη αγγλική σημαία, η οποία εμφανίζεται στην τρίχρωμη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πρίγκιπας William, 41 ετών, και η Kate, 42 ετών, μπορεί να έδωσαν το όνομα του πρίγκιπα George, 10 ετών, σε ένδειξη τιμής στον πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο προπάππους του πρίγκιπα William επέλεξε το όνομα Γεώργιος ΣΤ’ ως βασιλικό του όνομα κατά την ενθρόνισή του το 1936, δημιουργώντας συνέχεια μετά τη βασιλεία του πατέρα του, βασιλιά Γεωργίου Ε’. Το πλήρες όνομα του πρίγκιπα George είναι George Alexander Louis, με ένα από αυτά να είναι το όνομα του μικρού του αδελφού.

Το όνομα Louis είναι παρομοίως συναισθηματικό για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, καθώς ήταν το όνομα του παππού του πρίγκιπα Φίλιππου, πρίγκιπα Louis Alexander of Battenberg, και του λόρδου Louis Mountbatten, του αγαπημένου του θείου που δολοφονήθηκε από τον IRA το 1979. Ο Mountbatten ήταν επίσης μέντορας του μελλοντικού βασιλιά Καρόλου, ο οποίος ονόμασε τον μεγαλύτερο γιο του William Arthur Philip Louis το 1982.

Ο πρίγκιπας Louis και ο πρίγκιπας George έκαναν την τελευταία κοινή τους εμφάνιση μαζί με τους γονείς τους, στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, τον Δεκέμβριο του 2023.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα