Πρίγκιπας Edward: Παίρνει τον τίτλο του πατέρα του την ημέρα των 59ων γενεθλίων του – Το… καθυστερημένο δώρο γάμου
Credit: The Royal Family/Instagram

Ο βασιλιάς Κάρολος απένειμε τον τίτλο του δούκα του Εδιμβούργου στον μικρότερο αδελφό του, πρίγκιπα Edward, για να τιμήσει τα 59α γενέθλιά του.

Ωστόσο, ο Edward θα κρατήσει τον τίτλο, τον οποίο προηγουμένως κατείχε ο πατέρας του, ο αείμνηστος πρίγκιπας Φίλιππος, όσο είναι στη ζωή, ενώ μετά τον θάνατό του θα επανέλθει στο Στέμμα. Η σύζυγός του, Sophie, που τώρα έχει τον τίτλο της Κόμισσας του Ουέσεξ, θα γίνει η δούκισσα του Εδιμβούργου. Ο γιος τους James, υποκόμης του Σέβερν, 15 ετών, θα είναι από σήμερα γνωστός ως κόμης του Ουέσεξ, τον τίτλο που μέχρι σήμερα είχε ο πατέρας του.

Σύμφωνα με τους αρχαίους κανόνες σχετικά με τους πρωτότοκους, καμία από τις αλλαγές δεν θα επηρεάσει τη μαθήτρια κόρη του ζευγαριού, λαίδη Louise Mountbatten-Windsor. Ο αρχαίος τίτλος του δούκα του Εδιμβούργου δόθηκε στον πρίγκιπα Φίλιππο από τη βασίλισσα Ελισάβετ όταν παντρεύτηκαν το 1947.

Ο Edward ήταν εξαιρετικά κοντά στον πατέρα του και τα τελευταία χρόνια της ζωή του ανέλαβε μεγάλο μέρος της δουλειάς του με το πρόγραμμα των βραβείων του δούκα του Εδιμβούργου. Όταν εκείνος και η Sophie παντρεύτηκαν το 1999, ανακοινώθηκε ότι το δουκάτο θα περνούσε στον Edward μετά τον θάνατο του Φίλιππου. Αυτό έγινε πριν από δύο χρόνια, ωστόσο, από τότε ακολούθησε έντονο παρασκήνιο για το θέμα.

Tο θέμα για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ήταν ότι ο Edward είναι τώρα 13ος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο και θα πέσει πιο κάτω με τα χρόνια όταν τα παιδιά του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας μεγαλώσουν και θα αποκτήσουν τις δικές τους οικογένειες.

Υπήρχε ανησυχία ότι οι ανώτεροι τίτλοι που συνδέονται με ένα έθνος του Ηνωμένου Βασιλείου θα μεταβιβάζονταν σε ένα κατώτερο τμήμα της οικογένειας. Έτσι, όταν ο Φίλιππος πέθανε τον Απρίλιο του 2021, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ο τίτλος είχε επανέλθει στο Στέμμα – και αυτό συνέχισε να συμβαίνει όταν πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κάποια στιγμή οι άνθρωποι των Ανακτόρων συζήτησαν το ενδεχόμενο ο βασιλιάς να κρατήσει οριστικά τον τίτλο, αλλά πολλοί θεώρησαν ότι θα ήταν λάθος να μην τιμήσουν τις επιθυμίες του πρίγκιπα Φιλίππου και να ευχαριστήσουν τον Edward για το αδιάκοπο έργο για λογαριασμό της μοναρχίας τα τελευταία χρόνια. 

Σύμφωνα με τη Mail, μετά τον ενδεχόμενο θάνατο του Edward, ο τίτλος του δούκα του Εδιμβούργου πιθανότατα θα δοθεί σε ένα από τα παιδιά του William και της Kate, πιθανότατα τον πρίγκιπα Louis, όταν μεγαλώσουν.

Πηγές τόνισαν ότι η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης δεν είχε καμία σχέση με τις εξελίξεις αυτή την εβδομάδα σχετικά με τους τίτλους των παιδιών του Harry και της Μeghan, του πρίγκιπα Archie και της πριγκίπισσας Lilibet, καθώς τέτοιες ανακοινώσεις γίνονται συνήθως στα γενέθλια ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα