Πέθανε σε ηλικία 109 ετών η “Mama Coco” από την οποία εμπνεύστηκε η Disney
Credit: Oye Tv/Twitter

Η María Salud Ramírez Caballero, η γυναίκα που είχε αποτελέσει την έμπνευση για το χαρακτήρα της Mama Coco στη διάσημη ταινία «Coco», που κέρδισε το Oscar καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων το 2018, πέθανε χθες στο Μεξικό σε ηλικία 109 ετών.

«Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για το θάνατο της María Salud Ramírez Caballero, της Mama Coco, μιας ακούραστης γυναίκας που ήταν υπόδειγμα ζωής, η έμπνευση γι’ αυτό το χαρακτήρα που λατρεύτηκε και έκανε το γύρο του κόσμου», έγραψε στο Twitter ο Roberto Monroy, γραμματέας τουρισμού του Michoacán της πολιτείας του δυτικού Μεξικού από την οποία καταγόταν.

Η παραγωγή της Disney, η οποία αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που αναζητεί την οικογενειακή ιστορία του μέσω αυτής της μεξικανικής παράδοσης, έκανε την Ramírez διάσημη.

Η María Salud Ramírez Caballero γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1913 και, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, έζησε στην πόλη Santa Fe de la Laguna, στον δήμο Quiroga, στο Michoacán. Αφοσιώθηκε στην κεραμική. Είχε τρία παιδιά, ενώ γνώρισε εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ίδια είπε ότι όταν οι παραγωγοί της ταινίας επισκέφτηκαν την πόλη, την έβγαλαν φωτογραφίες για να δημιουργήσουν τον χαρακτήρα της Mama Coco.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα