Πέννυ Μπαλτατζή: Λύγισε για τη μητέρα της – “Σαν παιδί δεν καταλάβαινα ότι έχει ψυχική ασθένεια”
Credit: Penny Baltatzi/ Instagram

Η Πέννυ Μπαλτατζή ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν”. Η αγαπημένη τραγουδίστρια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ψυχική ασθένεια της μητέρας της και στο πώς τη βίωσε ως παιδί και ως ενήλικη.

“Αυτά μπορούσαν οι γονείς μου, μέχρι εκεί. Ο μπαμπάς μου ισορροπούσε λίγο την ψυχική ασθένεια της μαμάς μου. Εγώ δεν το αντιλαμβανόμουν, νόμιζα ότι όλες οι μαμάδες είναι έτσι”, τόνισε η Πέννυ Μπαλτατζή χωρίς να καταφέρει να κρύψει τη συγκίνησή της και πρόσθεσε:

“Κάνω 7 χρόνια ψυχοθεραπεία. Τώρα πια έχοντας γίνει μαμά μπορώ να την καταλάβω στο κομμάτι της μητρότητας. Αυτό που λένε ότι οι μαμάδες γίνονται ψυχολόγοι, γιατροί, δασκάλες των παιδιών τους είναι αλήθεια. Θέλεις να προλάβεις την ανάγκη του για να νιώθει πληρότητα και ασφάλεια. Ενδεχομένως, όλο της το πρόβλημα σε συνδυασμό με την ψυχική της ασθένεια μπήκε στον μεγεθυντικό φακό. Κάποιες φορές έπαιρνα τηλέφωνο τον μπαμπά μου και του έλεγα να έρθει σπίτι, γιατί είχε εκτροχιαστεί η κατάσταση, θυμάμαι που της έλεγε: Κική, η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει αλλά κόκκαλα τσακίζει, πρόσεχε τι λες στα παιδιά. Είχα βρει έναν δικό μου τρόπο να επιβιώνω συναισθηματικά”.

Κλείνοντας η Πέννυ Μπαλτατζή επισήμανε: “Ευτυχώς πριν τη χάσω κατάλαβα πράγματα. Τα ‘χω πει αυτά που ήθελα. Κι εκείνη είπε πράγματα σε αναλαμπές της, είχε μαλακώσει τα τελευταία χρόνια. Εγώ ήμουν πολύ καλή μανούλα, μου έλεγε. Και της έλεγα: ναι, μανούλα μου, ήσουν πολύ καλή. Δεν μπορείς να τα ξεχάσεις. Έχω ξεχάσει τις ημέρες που ήμουν σαν τρελή, όταν έχασα τον αδελφό μου. Αυτά που έζησα σαν παιδί δε μπορώ να τα ξεχάσω”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα