Παναγιώτα Βλαντή: “Μ’ έκαναν να νιώθω άσχημα για την ομορφιά μου”
Παναγιώτα Βλαντή
Credit: Panagiota Vlanti / Instagram

H Παναγιώτα Βλαντή μίλησε για τα πρότυπα ομορφιάς, την αμηχανία που της προκαλούσαν όταν επικεντρώνονταν στην ομορφιά της και όχι στο υποκριτικό της ταλέντο αλλά και τον ρόλο της Σιλβή στα “Μαύρα Μεσάνυχτα” που τη σημάδεψε.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές”, επεσήμανε: “Δεν είχα καλή σχέση με τον καθρέφτη, δεν ήμουν η όμορφη του σχολείου. Η αδερφή μου ήταν η σταρ. Εγώ ήμουν πολύ ήσυχο παιδί, χαμηλών τόνων, πολύ ήσυχη. Δεν με απασχολούσε. Δεν με καμάρωνα!” και πρόσθεσε για τον θρυλικό ρόλο που την καθιέρωσε: “Ήταν σέξι ο ρόλος της Σιλβή, αλλά δεν περίμενα ότι θα πάρει τόσο μεγάλη έκταση, λίγο με σόκαρε! Ακόμη και τώρα αγαπούν τον ρόλο της Σιλβή πάρα πολύ. Έχω κάνει πολλές δουλειές και καλές και θέατρο, αλλά έχουν κολλήσει εκεί”.

Ακόμη τόνισε: “Η ομορφιά σε όποια δουλειά κι αν πας, είναι αποδεκτή αλλά ταυτόχρονα κάποιες φορές γυρνάει μπούμερανγκ. Πρέπει πάντα κάτι να αποδείξεις, να κάνεις έναν αγώνα, να αποδείξεις ότι δεν είσαι μόνο όμορφη. Παλιά υπήρχε η φήμη, και πριν από εμένα, ότι η όμορφη ηθοποιός, η νόστιμη ηθοποιός, δεν είναι απαραίτητα και καλή”.

Όσο για την αμηχανία που ένιωσε όταν την έκριναν για την ομορφιά της υπογράμμισε: “Ένιωθα ενοχή για την ομορφιά μου. Όταν πρωτομπήκα στη σχολή κάποιοι μου έλεγαν, έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις”. Και εμένα αυτό με πείραζε. Κυνηγούσα να κάνω ρόλους μαμάδες, γιαγιάδες, να κρύβω το σώμα μου με φαρδιά ρούχα. Αιασθανόμουν πολύ άσχημα. Με είχαν κάνει να νιώθω άσχημα! Απελευθερώθηκα μετά τα Μαύρα Μεσάνυχτα, που ήμουν κοντά στα 40, 38, εκεί. Άδικο. Επρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα. Δεν μπόρεσα.

Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλές, ότι δουλεύουμε, αλλά μας αρέσει να είμαστε και ωραίες, κακά τα ψέματα, η ομορφιά είναι “διαβατήριο” στις δουλειές. Αλλά δεν εννοώ με την αντικειμενκή έννοια την ομορφιά. Ο καλοβαλμένος άνθρωπος, η εσωτερικότητά του, η φωτεινότητά του. Για μένα είναι ένας συνδυασμός η ομορφιά… Ελκυστική δεν είναι από μόνη της η ομορφιά, πρέπει να έχει ένα υπόβαθρο. Αλλιώς είναι πληκτικό” σημείωσε.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα