Ορέστης Τζιόβας: “Δεν έχω πάρει αγωγή – Έχω μάθει να το διαχειρίζομαι”

Ο Ορέστης Τζιόβας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Δύο στη 1» την Κυριακή. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τη διάσπαση προσοχής με την οποία έχει διαγνωστεί.

“Οι απόψεις των ψυχιάτρων/ψυχολόγων διίστανται. Το έχω συζητήσει με ανθρώπους που γνωρίζω κι είναι γιατροί. Άλλοι θεωρούν ότι είναι σύνδρομο κι άλλοι ότι είναι επίκτητο χαρακτηριστικό. Είναι σίγουρα μαθησιακή δυσκολία, απλά άλλοι λένε ότι είναι σύνδρομο κι άλλοι μαθησιακή δυσκολία. Η αγωγή είναι λίγο βαριά για το ADHD, την ΔΕΠΥ (διάσπαση ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας). Είναι με αμφεταμίνες. Μου το έχει πει κι ο γιατρός μου. Δεν έχω πάρει αγωγή, αλλά αυτό που συζητούσα με τον δικό μου ψυχοθεραπευτή είναι ότι δεν γινόταν διάγνωση στο παλιότερα και μάθαιναν να ζουν με αυτό οι άνθρωποι και να το διαχειρίζονται όσο μεγάλωναν, όπως εγώ που είμαι 40 χρόνων. Δεν είναι εμπόδιο πια”, τόνισε ο Ορέστης Τζιόβας και πρόσθεσε:

“Είχα πάει και σε έναν παιδοψυχολόγο γιατί παίζαμε μπουνιές στο σπίτι. Είχαμε τεράστιες εντάσεις. Δεν έκανε τέτοια διάγνωση ο γιατρός και δεν ασχολήθηκε. Ήταν λίγο φασίστας αυτός ο γιατρός. Άνοιξα το βιβλίο του και διάβασα κάποια πράγματα μέσα που δεν τα πίστευα για το πως πρέπει να διαμορφώνεις τον χαρακτήρα… Στην δουλειά δεν με εμπόδισε, είχα μάθει να το διαχειρίζομαι κι είναι ένα σημείο που συγκεντρώνομαι”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα