Μια συγκινητική επανασύνδεση είχε η Kate Middleton με επιζώντες του Ολοκαυτώματος στην επιμνημόσυνη δέηση στο Λονδίνο. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας μίλησε στους επιζώντες της γενοκτονίας κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης του Ολοκαυτώματος στο Λονδίνο.
Η Kate παρέστη με τον σύζυγό της πρίγκιπα William, ο οποίος απέτισε και ο ίδιος φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους, στην επίσημη εκδήλωση για την 80ή επέτειο της απελευθέρωσης του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου.
Στην τελετή στο Guildhall συμμετείχαν θρησκευτικοί και πολιτειακοί ηγέτες καθώς και επιζώντες του Ολοκαυτώματος και των πιο πρόσφατων γενοκτονιών.
new:
— ana ☆ (@kateaarchives) January 27, 2025
catherine, princess of wales, was out today for marking the holocaust memorial day 🫶#PrincessofWales #KateMiddleton #HolocaustMemorialDay pic.twitter.com/2wNaV8QBGR
Η Kate ήταν ντυμένη στα μαύρα και στον λαιμό της φορούσε ένα μαργαριταρένιο κολιέ, ενώ ο πρίγκιπας της Ουαλίας φορούσε ναυτικό κοστούμι και μπλε γραβάτα. Και οι δύο χαρακτήρισαν «μεγάλη τιμή» την παρουσία τους, καθώς συναντήθηκαν με μια ομάδα επιζώντων που τους διηγήθηκαν τις συγκλονιστικές προσωπικές τους ιστορίες.
Αυτό περιελάμβανε μια συναισθηματική επανένωση της Kate με τον Steven Frank, 89 ετών, τον οποίο η πριγκίπισσα της Ουαλίας γνώρισε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν το ζευγάρι μοιράστηκε μια αγκαλιά σε συγκινητικές σκηνές στις οποίες του είπε: «Θέλω πολύ να σε αγκαλιάσω».
Η Kate είχε φωτογραφήσει τον κ. Frank και τα εγγόνια του το 2020, στο πλαίσιο του προγράμματος Generations: Portrait of Holocaust Survivors, το οποίο τότε σηματοδοτούσε τα 75 χρόνια από το τέλος της γενοκτονίας. Την ευχαρίστησε που του έστειλε χριστουγεννιάτικη κάρτα και οι δυο τους συνομίλησαν για την οικογένειά του.
Kate has emotional reunion with Holocaust survivors at poignant event https://t.co/PYZOkvafbp pic.twitter.com/HkgsiOqMyg
— Mirror Royal (@MirrorRoyal) January 27, 2025
«Πόσο υπέροχο να βλέπεις τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος Steven Frank και Yvonne Bernstein, που φωτογραφήθηκαν από την πριγκίπισσα με τα εγγόνια τους πίσω στο 2020. Είναι τόσο σημαντικό να ενωθούμε, να μάθουμε τόσο από όσο και για το παρελθόν και να αναλάβουμε ενέργειες για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους» αναφερόταν στη λεζάντα της ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό του πριγκιπικού ζεύγους στα social media.
Kate e William compareceram hoje à cerimônia do Holocaust Memorial Day em Londres, que homenageia as vítimas do Holocausto pic.twitter.com/JM4Gz0VHWM
— Kate Middleton Brasil (@middletonbrasil) January 27, 2025
Επίσης, αγκάλιασε θερμά την επιζήσασα Yvonne Bernstein, 87 χρόνων, η οποία επίσης φωτογραφήθηκε από την πριγκίπισσα το 2020, πριν η Kate σφίξει τα χέρια της και καθίσει δίπλα της και πει: «(Είναι) μεγάλη απόλαυση για μένα (να βλέπω) μια παλιά φίλη».
Έρχεται καθώς ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έγινε σήμερα ο πρώτος αρχηγός βρετανικού κράτους που επισκέφθηκε το Άουσβιτς-Μπίρκεναου, καθώς είπε στους επιζώντες του Ολοκαυτώματος ότι ήταν «ζοφερό και ιερό» να βρίσκεται στην Πολωνία.