Search
Close this search box.
Νατάσσα Μποφίλιου – Φοίβος Δεληβοριάς: Αποχώρησαν από την παράσταση «Πες το Ψέματα»
Νατάσσα Μποφίλιου και Φοίβος Δεληβοριάς
Credit: Foivos Delivorias/Instagram

Νέες αντιδράσεις προέκυψαν το βράδυ της Πέμπτης 23/1 για την παράσταση “Πες το Ψέματα”, καθώς παρά τις εξηγήσεις και τη “συγγνώμη” των δημιουργών, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Φοίβος Δεληβοριάς έκαναν γνωστό ότι τελικά δεν θα συμμετέχουν σε αυτή.

Η Νατάσσα Μποφίλιου πήρε σαφείς αποστάσεις με ανάρτησή της στο Instagram, ξεκαθαρίζοντας: «Με σεβασμό στις γυναίκες κωμικούς και όποιο@ νιώθει αποκλεισμέν@ απανταχού της γης, δε θα μπορούσα παρά να έχω αποσύρει τη συμμετοχή μου από την παράσταση «Πες το ψέματα». Όλοι μπορούμε να υποπέσουμε σε σφάλματα και αστοχίες, εκ παραδρομής ή από πεποίθηση, οφείλουμε όμως να διατηρούμε τα αντανακλαστικά μας ως άτομα και ως κοινωνία. Κι αυτό είναι επιλογή».

H ανακοίνωση της Μποφίλιου για την αποχώρηση από την παράσταση "Πες το ψέματα"
Credit: Natassa Bofiliou/Instagram

Ο Φοίβος Δεληβοριάς με ανάρτησή του στο Facebook ξεκαθάρισε επίσης τη θέση του:

«Έχω μεγάλη αγάπη και σεβασμό στους φίλους κωμικούς που κάλεσαν εμένα και άλλες-ους συναδέλφους από τον χώρο του τραγουδιού, για σύντομη έκτακτη συμμετοχή στην κωμική παράσταση που ετοιμάζουν. Την ίδια μεγάλη αγάπη και τον ίδιο σεβασμό έχω και για τις γυναίκες συναδέλφους τους που αισθάνθηκαν αποκλεισμένες από την παράσταση αυτή. Ξέροντας με πόσο σεβασμό και αγάπη μιλούσε πάντως και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, ως συνεργάτης στην «Ταράτσα» μου γι’ αυτές -και μεσολαβούσε ή έπαιρνε την πρωτοβουλία με πολλή χαρά για να τις καλέσω- είμαι βέβαιος για την ειλικρίνεια της ανακοίνωσης των παραγωγών.

Επειδή όμως η στενοχώρια που δημιουργήθηκε δεν θα με έκανε να απολαύσω μια εξ ορισμού παιχνιδιάρικη συμμετοχή, δεν μπορώ να πάω. Ανυπομονώ όμως να δω καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες που εκτιμώ βαθιά, να λύνουν ένα δεσμό που σε καμιά περίπτωση δεν είναι γόρδιος -και που με καλή πίστη θα προχωρήσει τα πράγματα μπροστά. Και είναι κάτι που δεν παίρνει αναβολή -χρειαζόμαστε την κωμωδία και το ταλέντο τους όσο τίποτα στους καιρούς που ζούμε».

Οι διαμαρτυρίες

Υπενθυμίζεται ότι οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν όταν δημοσιεύθηκε η αφίσα της παράστασης που παρουσίαζε τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν όλοι άνδρες.

Την Τετάρτη, εννέα γυναίκες stand up comedians -η Κατερίνα Βρανά, η Κύνθια Βουκουβαλίδου, η Χριστίνα Βούλγαρη, η Χρύσα Κατσαρίνη, η Ήρα Κατσούδα, η Αθηνά Κεφαλοπούλου, η Μελίνα Κόλλια, η Δήμητρα Νικητέα και η Ειρήνη Ξυγκάκη- έκαναν κοινή δημόσια τοποθέτηση σημειώνοντας ότι “καμία γυναίκα κωμικός δεν έλαβε συγκεκριμένη πρόταση με ημερομηνίες, πριν την ανακοίνωση της παράστασης” και καταγγέλλοντας ότι το θέμα “μας θίγει προσωπικά, μας προσβάλλει επαγγελματικά και είναι απαξιωτικό και προσβλητικό για το κοινό. Σαν σκηνή και σαν κοινωνία μπορούμε καλύτερα και έχουμε χρέος να το κάνουμε”.

Οι τέσσερις stand-up comedians που οργανώνουν το σόου εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζήτησαν συγγνώμη για την κακή διαχείριση και τον σχεδιασμό των παραστάσεων.

Οι Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Μακαλιάς, Λάμπρος Φισφής και Μιχάλης Μαθιουδάκης εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι «η αρχική αφίσα και η επιλογή μόνο ανδρών στις πρώτες παραστάσεις πέρασε ένα μήνυμα που δεν αντανακλά τις απόψεις μας», ενώ τόνισαν πως δεν ήταν ποτέ πρόθεσή τους να προκαλέσουν καμία προσβολή. Ζήτησαν συγγνώμη «από όσους στενοχώρησαν ή άθελά τους προσέβαλαν».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα