Μorgan Freeman: Eίχε γενέθλια πριν από λίγες ημέρες και μίλησε για όλους και για όλα

Ο Morgan Freeman έχει υποδυθεί ξεχωριστούς ρόλους στη διάρκεια της καριέρας του και θεωρείται ένας από τους μεγάλους σταρ του Χόλιγουντ εδώ και δεκαετίες.

Έχει ένα Όσκαρ για την ταινία…., πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, πέντε για Χρυσές Σφαίρες αλλά και πολλά ακόμη βραβεία για τις πάνω από 100 ταινίες στις οποίες έχει παίξει μέχρι σήμερα. Από τον “Θεό” στην ταινία “Bruce Almighty” του 2003 μέχρι τον πρόεδρο των Η.Π.Α στο “Deep Impact” του 1998.

Η περιουσία του υπολογίζεται έχει ξεπεράσει τα 280 εκατομμύρια δολάρια και τα ετήσια έσοδά του υπολογίζονται στα 20 εκατομμύρια δολάρια. Για τον ίδιο όμως η “ζωή” είναι κάπως διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο Χόλιγουντ. Η χλιδή δεν είναι για εκείνον. Θεωρεί χαζό και δεν το καταλαβαίνει καθόλου για ποιο λόγο πρέπει κάποιος να ζει σε τεράστια έπαυλη με πέντε μπάνια.

Αντιθέτως, έχει φτιάξει στην πολιτεία του Μισισιπή ένα ράντσο, στο πατρικό του αγρόκτημα και λατρεύει τη φύση και τα άλογα. Ο Morgan Freeman έχει μετατρέψει το ράντσο του 124 στρεμμάτων στο Μισισιπή σε καταφύγιο μελισσών, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του όλο και περισσότερο μειωμένου πληθυσμού των εντόμων. Έχει συγκεκριμένα 26 κυψέλες μελισσών στα ράντσο του και καλλιεργεί μανόλιες και λεβάντες φιλικές προς τις μέλισσες για να τις ενθαρρύνει να επισκέπτονται το σπίτι του. Για την ιστορία ο star ξεκίνησε ως “μελισσοκόμος” το 2014.

Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης έκλεισε την 1 Ιουνίου τα 85 του χρόνια. Για να τα γιορτάσει πήγε για ιστιοπλοΐα με την οικογένεια και τους φίλους του και απόλαυσαν το ηλιοβασίλεμα, όπως ο ίδιος αναφέρει σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Bild”. Μίλησε για όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του αλλά και για τον “Ρατσισμό” που εκείνος βίωσε στο Χόλιγουντ.

Συγκεκριμένα, σε ταινία του ζητήθηκε να υποδυθεί έναν ραδιοφωνικό παραγωγό. Οι λευκοί συνάδελφοί του θα ενσάρκωναν τον ρόλο του επιστήμονα. Όταν ο ίδιος ρώτησε αν θα μπορούσε να πάρει έναν αντίστοιχο ρόλο, έχασε τη δουλειά.

“Ξαφνικά με είδαν σαν να ήμουν πρόβλημα. Επαναστάτης”, αναφέρει.

Όμως, από την άλλη, υπήρξαν και ταινίες στις οποίες έπαιξε μόνο και μόνο επειδή το χρώμα του δέρματός του ήταν μαύρο.

“Πήρα τον ρόλο μόνο και μόνο γιατί οι δημιουργοί της ταινίας ήθελαν να είναι πολιτικά ορθοί και χρειάζονταν έναν μαύρο ηθοποιό”, και συμπληρώνει… “Θα έπρεπε να είχα αρνηθεί τότε”

Στην ταινία «Deep Impact» που υποδυόταν τον πρόεδρο των Η.Π.Α υπογραμμίζει:

Δεν υποδύθηκα το ρόλο ενός μαύρου προέδρου. Έπαιξα το ρόλο ενός προέδρου που είναι μαύρος”

Ωστόσο, ο διάσημος ηθοποιός έχει τη δική του οπτική για το θέμα του ρατσισμού. Πιστεύει ότι ο ρατσισμός δεν θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα αν δεν μιλούσαν για αυτόν όλη την ώρα. Πιστεύει ότι οι μαύροι δεν θα πρέπει να έχουν ειδική αλλά κανονική μεταχείριση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα