Mick Mars: Ο κιθαρίστας των Mötley Crüe κατέθεσε αγωγή κατά του συγκροτήματος
Credit: Mick Mars/Instagram

Δράμα στη heavy metal, καθώς ο θρυλικός κιθαρίστας Mick Mars των Mötley Crüe κατέθεσε αγωγή εναντίον του συγκροτήματος του οποίου υπήρξε συνιδρυτής.

Ο Mick Mars μήνυσε τους Mötley Crüe ισχυριζόμενος ότι το συγκρότημα κάνει εκστρατεία για να τον διώξει από αυτό και να του αφαιρέσει την ιδιοκτησία του στην εταιρεία του συγκροτήματος, αφού αποσύρθηκε από τις περιοδείες πέρυσι.

Ο δικηγόρος του Mars, Edwin McPherson, κατέθεσε την αγωγή εκ μέρους του κιθαρίστα στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας του Λος Άντζελες την Πέμπτη, όπως αναφέρει το Variety. “Είναι πέρα για πέρα λυπηρό το γεγονός ότι, έπειτα από 41 χρόνια κοινής πορείας, ένα συγκρότημα θα προσπαθούσε να πετάξει έξω ένα μέλος που δεν είναι σε θέση να περιοδεύσει πλέον επειδή έχει μια εξουθενωτική ασθένεια”, δήλωσε ο McPherson στο CNN. “Ο Mick έχει δεχθεί ασφυκτική πίεση για πάρα πολύ καιρό σε αυτό το συγκρότημα και δεν πρόκειται να αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό.”

Ο 71χρονος Mars, ο οποίος γεννήθηκε Robert Alan Deal, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι δεν θα περιοδεύσει πλέον με το συγκρότημα λόγω αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας (Α.Σ.). Η φλεγμονώδης ασθένεια που έχει από τα 27 του χρόνια του είχε προκαλέσει υπερβολικό πόνο για να συνεχίσει να εμφανίζεται με το συγκρότημα.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσής του το περασμένο φθινόπωρο, ο Mars είπε ότι θα συνεχίσει να είναι μέλος του συγκροτήματος παρά το γεγονός ότι δεν θα περιοδεύει μαζί τους, κάτι που διαβεβαίωσαν τους οπαδούς τους τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.

Πριν από την αποχώρησή του, ο Mars ήταν ο κορυφαίος κιθαρίστας του συγκροτήματος από την ίδρυσή του το 1981.

Στη μήνυση υποστηρίζεται ότι τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, ο Nikki Sixx, ο Tommy Lee και ο Vince Neil, απέκρυπταν σκόπιμα σημαντικές πληροφορίες που αφορούσαν στις άλλες εταιρείες του συγκροτήματος και το 25% της ιδιοκτησίας του Mars.

Ο Mars ισχυρίζεται επίσης ότι το συγκρότημα απαίτησε αυτός να υπογράψει μια συμφωνία αποχώρησης που θα τον απαλλάξει από τις άλλες εταιρείες με αντάλλαγμα ένα μερίδιο 5% στην περιοδεία “The World Tour” του 2023 που πραγματοποιεί το συγκρότημα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι τα υπόλοιπα μέλη πραγματοποίησαν έκτακτη συνάντηση “με σκοπό να πετάξουν τον Mars έξω από το συγκρότημα, να τον απολύσουν ως διευθυντή της εταιρείας, να τον απολύσουν ως αξιωματούχο της εταιρείας και να του πάρουν τις μετοχές της εταιρείας”.

Μετά την τελευταία περιοδεία, ο Mick παραιτήθηκε δημοσίως από τους Mötley Crüe”, δήλωσε την Πέμπτη στο Variety ο δικηγόρος του συγκροτήματος Sasha Frid. “Παρά το γεγονός ότι το συγκρότημα δεν χρωστούσε τίποτα στον Mick – και με τον Mick να χρωστάει στο συγκρότημα εκατομμύρια σε προκαταβολές που δεν ξεπλήρωσε – το συγκρότημα προσέφερε στον Mick ένα γενναιόδωρο πακέτο αποζημίωσης για να τιμήσει την καριέρα του στο συγκρότημα.”

Σε δήλωση που περιήλθε στην κατοχή του CNN, ο Frid χαρακτήρισε την αγωγή του Mars “ατυχή και εντελώς άστοχη”, ενώ αναφέρθηκε σε ένα συμβόλαιο του 2008 που υπέγραψαν τα μέλη και το οποίο αναφέρει ότι “κάθε παραιτηθείς μέτοχος δικαιούται να λάβει όλα τα χρήματα που αναλογούν σε ζωντανές εμφανίσεις (δηλαδή περιοδείες)”

Σύμφωνα με τα έγγραφα, κάποια τραγούδια, που εκτελέστηκαν ζωντανά, έγιναν με προηχογραφημένη μουσική, ενώ ο μπασίστας Nikki Sixx είχε χειραγωγήσει τον Mars, κάνοντας τον κιθαρίστα να πιστεύει ότι έπαιζε άσχημα λόγω γνωστικής παρακμής, ανέφερε το CNN.

Η μήνυση αντικρούει αυτούς τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι τα λάθη του Mars οφείλονταν στα in-ear monitors του, τα οποία “δυσλειτουργούσαν συνεχώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ακούσει το ίδιο του το όργανο.”

Θλιβερή μέρα για εμάς και δεν μας αξίζει αυτό, αν αναλογιστεί κανείς πόσα χρόνια τον στηρίζαμε”, ανέφερε ο Sixx σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στο Twitter. “Εξακολουθούμε να του ευχόμαστε τα καλύτερα και ελπίζουμε να βρει δικηγόρους και μάνατζερ που δεν τον βλάπτουν. Σε αγαπάμε Mick.”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα