Η Meghan Markle σίγουρα δεν ήταν και το αγαπημένο μέλος της βασιλικής οικογένειας στους κύκλους των υπαλλήλων των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Μάλιστα, το αντίθετο. Δεν την άντεχαν με τίποτα λόγω της απαιτητικής συμπεριφοράς της, με αποτέλεσμα να της δώσουν και το αντίστοιχο παρατσούκλι, το οποίο την καταδιώκει μέχρι σήμερα.
Η Meghan Markle φέρεται να είχε το παρατσούκλι «δούκισσα της δυσκολίας» για ένα διάστημα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Tom Quinn. Όπως έγραψε ο Βρετανός δημοσιογράφος στους London Times, «θα μπορούσε να είναι δύσκολη επειδή έβρισκε τη ζωή δύσκολη – προσπαθώντας να καταλάβει τον δρόμο της και να επεξεργαστεί τις περιπλοκές ενός μεσαιωνικού, δαιδαλώδους συστήματος», φέρεται να του είπε ένα ανώνυμο μέλος του προσωπικού των Ανακτόρων.
Meghan Markle has been described as a "fighter" in a new book that delves into royal aides' lives. Tom Quinn says "Some people can cope with this — Kate Middleton is perhaps the supreme example — but others try to fight back, which is what Meghan clearly did."… pic.twitter.com/q14qAJq7D6
— HELLO! Canada (@HelloCanada) February 6, 2025
Για παράδειγμα, η πρώην ηθοποιός φέρεται να μην μπορούσε να καταλάβει γιατί ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ «ήταν τόσο τυπικός» με τη μητέρα του, την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.
«Είπε κάποτε: Μα είναι μητέρα και γιος – γιατί είναι τόσο πολύ αυστηροί μεταξύ τους;».
Παρά το σκληρό παρατσούκλι, η εσωτερική πηγή των Ανακτόρων επισήμανε ότι την αποκαλούσαν επίσης «Mystic Meg» επειδή θεωρείτο «τόσο προοδευτική, τόσο woke, για τόσα πολλά πράγματα».
Η πηγή συνέχισε ότι ένα άλλο θέμα που είχε όσο ζούσε ως ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας από το 2018 έως το 2020 ήταν με «τους υπηρέτες».
«Χωρίς να φταίει εντελώς η ίδια, η Meghan δεν ήταν πάντα πολύ καλή με το προσωπικό της – απλά δεν ήταν συνηθισμένη σε αυτό όπως ήταν ο Harry», υποστήριξε, εξηγώντας ότι «τη μία στιγμή θα ήταν πολύ φιλική, ίσως υπερβολικά φιλική, αγκαλιάζοντας το προσωπικό και προσπαθώντας να γίνει φίλη μαζί τους, και την επόμενη θα εκνευριζόταν από το γεγονός ότι δεν θα ανταποκρίνονταν άμεσα όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας».
Σύμφωνα με τον Quinn, η Markle θεωρήθηκε επίσης ως «κάποια που ήθελε να κάνει πράγματα και να αλλάξει το status quo».
Για το βιβλίο του Quinn, «Yes Ma’am: The Secret Life of Royal Servants», ένα από τα πρώην μέλη του προσωπικού της Markle θυμήθηκε τις πρώτες αμήχανες συναντήσεις της στο Παλάτι του Κένσινγκτον.
«Ήταν εξαιρετικό γιατί είχε τόση αυτοπεποίθηση που μπορούσες να δεις ότι ήθελε να διευθύνει τη συνάντηση παρά να μάθει για τη βασιλική οικογένεια μέσα από τη συνάντηση», είπε ο πρώην υπάλληλος.
«Νομίζω ότι αυτό ήταν χαρακτηριστικό του τι συνέβαινε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της στο Παλάτι του Κένσινγκτον και στη συνέχεια στο Ουίνδσορ. Πίστευε πολύ στο να πιάνεις τον ταύρο από τα κέρατα – μόνο που η βασιλική οικογένεια δεν είναι στην πραγματικότητα ταύρος».
Παρά τα παρατσούκλια και την υποτιθέμενη συμπεριφορά της, ο Quinn ανέφερε ότι δεν ήταν όλο το προσωπικό κατά της Markle.
Σε πολλούς από το προσωπικό άρεσε το γεγονός ότι ήταν «πολύ απλή και αντικειμενική», όπως την περιέγραψε ένα πρώην μέλος της ομάδας επικοινωνίας του Παλατιού του Κένσινγκτον.
Ωστόσο, η παλιά φρουρά «τα είχε βάλει πραγματικά με τη Meghan και, για να είμαστε δίκαιοι απέναντί της, τους αντιστάθηκε πραγματικά».
Η πηγή πρόσθεσε: «Αλλά, φυσικά, αν προκαλείς ένταση στη βασιλική οικογένεια, τα ανώτερα μέλη της θα υποστηρίζουν πάντα τους αυλικούς, επειδή σε πολλές περιπτώσεις οι ανώτεροι βασιλείς είναι φίλοι με τους αυλικούς από την παιδική τους ηλικία».