Meghan-Harry: Πώς η ρήξη με τη βασιλική οικογένεια επηρεάζει τους Αγώνες Invictus
Credit: Netflix

Η ρήξη του πρίγκιπα Harry με τη βασιλική οικογένεια ρίχνει σκιά στους Αγώνες Invictus, που είναι σε εξέλιξη στο Ντίσελντορφ, όπως ισχυρίζονται βετεράνοι που “βρέθηκαν στα πριγκιπικά διασταυρούμενα πυρά.”

Η στρατιωτική θητεία του δούκα του Σάσεξ στο Αφγανιστάν τον ενέπνευσε να ξεκινήσει το αθλητικό γεγονός το 2014, αλλά ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στην αρχική επιτυχία της διοργάνωσης.

Το ίδρυμα του ζευγαριού, το οποίο έχει πλέον καταργηθεί και το οποίο δημιούργησαν μαζί με τον δούκα, συγκέντρωσε χορηγούς και ξόδεψε τεράστια ποσά για να ξεκινήσουν οι Αγώνες Invictus.

Πριν από εννέα χρόνια ο Harry, ο πατέρας του, τότε πρίγκιπας Κάρολος και ο αδελφός του, πρίγκιπας William στάθηκαν ενωμένοι για να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης και πολλές εκδηλώσεις στους αγώνες στο Λονδίνο. Ωστόσο ο νυν βασιλιάς- αλλά ο νυν βασιλιάς και ο διάδοχός του είχαν μηδενική συμμετοχή από τότε που ο Harry γνώρισε τη Meghan.

Παρά το πάθος του Harry για τους Invictus, οι αξιωματούχοι λένε ότι υπήρχαν πολλές ελεύθερες θέσεις στη Merkur Spiel-Arena στο Ντίσελντορφ. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η συμμετοχή του βασιλιά, του William και της Kate θα το άλλαζε αυτό. Σημειώνεται πως ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν και οι δύο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ράγκμπι στη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Camilla και άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας έδωσαν το “παρών” στους Αγώνες Χάιλαντ.

Πηγή μέσα από τη βρετανική ομάδα δήλωσε στην Daily Telegraph: “Οι αθλητές το βρίσκουν παράξενο, αλλά δεν θέλουν να εμπλακούν στα βασιλικά διασταυρούμενα πυρά.”

Οι φετινοί αγώνες στη Γερμανία είναι οι μεγαλύτεροι που έχουν γίνει ποτέ και περιλαμβάνουν 22 έθνη και 500 και πλέον αθλητές. Ο Harry ήταν εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος, χειροκροτώντας και χορεύοντας με το πλήθος.

Τις ημέρες πριν από την άφιξη της Meghan ήταν ευδιάθετος. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία αντίδραση ή ενημέρωση από την οικογένειά του σχετικά με τους Αγώνες.

Ο ακρωτηριασμένος Ben McBean, ο οποίος βρισκόταν στην ίδια πτήση επιστροφής από το Αφγανιστάν με τον Harry το 2008 και πιστώνεται ότι ενέπνευσε τον δούκα να ξεκινήσει τους Invictus, δήλωσε ότι κατανοεί και τις δύο πλευρές του “ρήγματος” μεταξύ των αδελφών. Πρόσθεσε όμως ότι θα έπρεπε να είχαν αφήσει τις διαφορές τους στην άκρη.

Δήλωσε στην Daily Telegraph: “Θα έπρεπε απλώς να είχαν δώσει μια ευκαιρία στα παιδιά. Είναι όπως όταν πήγαμε στο Αφγανιστάν, κανείς δεν υποστήριζε τον πόλεμο, αλλά υποστήριζαν τα στρατεύματα. Είναι το ίδιο πράγμα.”

Πηγές των Ανακτόρων φέρεται να λένε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν εμπλέκονται ποτέ στις επαγγελματικές προσπάθειες άλλων και δεν θα περίμεναν από τον δούκα να εκφράσει την υποστήριξή του στο βραβείο Earthshot του William, για παράδειγμα.

Ένας επικριτής του Harry δήλωσε: “Ο Harry δεν έχει υποστηρίξει ποτέ κανένα από τα τελευταία πρότζεκτ του William, ούτε το Earthshot όταν είναι πρόεδρος των αφρικανικών πάρκων και υπέρμαχος της κλιματικής αλλαγής… αλλά επιμένουν ότι ο William πρέπει να υποστηρίξει το Invictus. Έχω κουραστεί τόσο πολύ με αυτές τις ανοησίες.”

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο βασιλιάς Κάρολος παρακολούθησε τους Αγώνες Χάιλαντ, μια εκδήλωση που ήταν η αγαπημένη της αείμνηστης μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β’, μαζί με την Camilla. Τους συνόδευσαν η πριγκίπισσα Anne και ο σύζυγός της Sir Timothy Laurence.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η “κακή διάθεση” της βασιλικής οικογένειας προς τον Harry δεν πρέπει να στραφεί εναντίον των βετεράνων με αναπηρία που διαγωνίζονται. Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των πρώτων Αγώνων Invictus.

Στέλεχος των βρετανικών μέσων ενημέρωσης δήλωσε: “Είναι ειρωνικό τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να έχουν να πουν περισσότερα για τους Αγώνες Χάιλαντ απ’ ό,τι για τους Αγώνες Invictus, παρά τους τιμητικούς στρατιωτικούς ρόλους που κατέχουν. Με αυτόν τον τρόπο, τα Ανάκτορα καταλήγουν να φαίνονται κακοπροαίρετα και μικρόψυχα. Η κακή διάθεση εναντίον του Harry δεν θα πρέπει να βαρύνει τους διαγωνιζόμενους των Invictus.”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα