Search
Close this search box.
Μαρία Κίτσου: «Ο θάνατος του πατέρα μου με καταρράκωσε»
Μαρία Κίτσου "Στούντιο 4"
Credit studio4_ert/Instagram

Η Μαρία Κίτσου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Στούντιο 4” το απόγευμα της Πέμπτης. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την απώλεια του πατέρα της, που τη σημάδεψε, τα παιδικά της χρόνια, αλλά και τη μητέρα της που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

«Ήμουν το γελαστό παιδί, έτσι με λέγανε. Αλλά πάντα θυμάμαι να έχω ένα καθήκον, να είμαι πρώτη σε όλα. Το να είμαι η καλύτερη μαθήτρια είχε τεράστια σημασία στην οικογένειά μου. Ο πατέρας μου κρέμαγε τους ελέγχους μου στον τοίχο. Υπήρχε πειθαρχία, υπήρχε και φόβος. Αλλά μην ξεχνάμε ότι ζήσανε σκληρές εποχές και θέλανε τα παιδιά τους να προοδεύσουν», είπε αρχικά η Μαρία Κίτσου.

Στη συνέχεια η ηθοποιός αναφέρθηκε εμφανώς συγκινημένη στον θάνατο του πατέρα της: «Τον έχασα στα 27 μου, στην πρεμιέρα της πρώτης μου παράστασης. Με καταρράκωσε. Ήταν μεγάλο σοκ. Έφυγε μέσα σε ενάμιση μήνα από καλπάζουσα λευχαιμία. Πήγα στην παράσταση, όχι επειδή πρέπει ο ηθοποιός να πεθαίνει στο σανίδι και οτιδήποτε και να του συμβαίνει. Διαφωνώ κάθετα με αυτά. Δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας οι ηθοποιοί. Βάζω τον άνθρωπο πάνω απ’ όλα, αλλά το έκανα γιατί θα μου έκανε εμένα καλό, από το να μείνω σπίτι που ήμασταν χάλια.

Τον πρώτο χρόνο ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Αργότερα όμως ένιωσα πολύ δυνατή, σαν να μου έδωσε τη δύναμή του με έναν τρόπο. Ένιωθα ότι μπορώ να αντιμετωπίσω τα πάντα. Είπαμε όσα θέλαμε να πούμε, το επιδίωξα κιόλας, ήταν συγκινητικό. Πρόλαβε να με δει στη δραματική σχολή. Αφού πέρασα στο πανεπιστήμιο, μου είπε να κάνω ό,τι θέλω. Μου είχε μεγάλη αδυναμία. Κρατάς τα καλά, τα κακά πάνε στον ψυχοθεραπευτή. Ο πόνος μειώνεται, μαθαίνεις να τον διαχειρίζεσαι»

Για τη μητέρα της, η Μαρία Κίτσου τόνισε: «Με τη μαμά μου είμαστε πολύ καλά, πήγα να τη χάσω πριν από 3-4 χρόνια και φέτος, έχει πολλά θέματα. Ζω με την αγωνία του τηλεφώνου. Αγαπιόμαστε πολύ, είμαστε κοντά».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα