Λυδία Φωτοπούλου: Συγκλονίζει για την εγγονή της – «Διαγνώστηκε με λευχαιμία σε ηλικία τριών ετών»
Λυδία Φωτοπούλου
Credit: lydia_fotopoulou/Instagram

Η Λυδία Φωτοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Μαμά-δες” και την Τζένη Θεωνά. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την περιπέτεια υγείας της εγγονής της, η οποία διαγνώστηκε με λευχαιμία σε ηλικία τριών ετών.

“Στα 23 μου απέκτησα τον Κωνσταντίνο. Ήταν σοκ και πραγματικά δεν ήξερα και χρειαζόταν να ρωτήσω τους γονείς μου. Ήρθε και ευτυχώς που έγινε. Ήταν ένα δώρο, άσχετα αν ήμουν πολύ μικρή και δεν είχα μεγαλώσει εγώ η ίδια. Tο αγαπημένο παιχνίδι της εγγονής μου είναι ο γιατρός, δυστυχώς και ευτυχώς. Γιατί η Λυδία μας πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια υγείας, όταν έγινε τριών χρόνων. Διαγνώστηκε με λευχαιμία. Και αυτό που κάποτε εγώ έβλεπα φωτογραφίες και δεν ήθελα να δω ή να ξέρω ότι υπάρχει, που είναι πολύ μεγάλο λάθος, το έζησα από μέσα”, είπε η Λυδία Φωτοπούλου.

Και συνέχισε: «Λοιπόν, η εξυπνάδα αυτού του παιδιού και κάθε παιδιού ήταν να ξεπεράσει όλη αυτή την τεράστια περιπέτεια παίζοντας αυτό που της συνέβαινε. Δηλαδή κάναμε τις θεραπείες που έκανε για την λευχαιμία στις κούκλες της, ήταν γιατρός ήξερα τα πάντα γύρω από την αρρώστια της και το έβαζε στο παιχνίδι της. Έτσι το ξεπερνούσε κιόλας. Η Λυδία βρήκε και τον δικό της τρόπο, παίζοντας πάρα πολύ τον γιατρό, για παράδειγμα έλεγε την “πλατούλα” που σήμαινε τις ενδοραχιαίες ενέσεις που προκαλούν πολύ πόνο στο παιδί και είναι πολύ δύσκολο να το κάνει και αν το δεχθεί. Όλες λοιπόν οι κούκλες έκαναν “πλατούλα”, όλες οι κούκλες είχαν το σωληνάκι που βάζουν τα παιδιά για να κάνουν τη χημειοθεραπεία.

Έτσι, μέσα από το παιχνίδι και μέσα από την ειλικρίνεια των γονιών της, που της εξήγησαν όλο αυτό που συμβαίνει, δεν τρόμαξε και το έβαλε μέσα στη ζωή της. Το όνειρο της μάλιστα, τώρα, είναι να γίνει γιατρός όταν θα μεγαλώσει”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα