Ο Κώστας Καραφώτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλοκαίρι Παρέα» τη Δευτέρα 7 Ιουλίου. Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε μεταξύ άλλων για την προσωπική του ζωή και τη σχέση του με τη σύζυγό του, αλλά και για την πρόσφατη περιπέτεια που έζησε στο Ισραήλ.
«Με τον γάμο δεν έχει αλλάξει τίποτα στη σχέση με τη σύζυγό μου. Τα πράγματα έχουν αλλάξει μόνο προς το καλύτερο. Αυτή τη στιγμή μπορώ να κυκλοφορήσω στη Γλυφάδα, χωρίς να σκέφτομαι αν θα με βγάλει κάποιος φωτογραφία με την υποτιθέμενη σχέση, γιατί πλέον είμαι με τη γυναίκα μου», είπε αρχικά ο Κώστας Καραφώτης.
Και πρόσθεσε: «Στο παρελθόν που έβγαιναν σχέσεις μου στη δημοσιότητα, ήταν κάτι που δεν μου άρεσε. Με έτρωγε πάρα πολύ όλο αυτό. Ήταν μεγάλο μου άγχος το να θέλω να πάω κάπου διακοπές και να σκέφτομαι αν θα το δουν. Πλέον είναι ευτυχία που είμαι με τη γυναίκα μου και είμαστε ήρεμοι. Η σύζυγός μου καταλαβαίνει το κομμάτι της δημοσιότητας, είναι πολύ διακριτική. Είχε μεγάλη κατανόηση».
Σχετικά με την περιπέτεια που βίωσε στο Ισραήλ, όπου παρέμεινε εγκλωβίστηκε λόγω του πολέμου με το Ιράν, ο Κώστας Καραφώτης υπογράμμισε: «Δεν έπεφταν βόμβες κι εγώ αποφάσισα να πάω στο Ισραήλ. Δεν έγινε πόλεμος κι εγώ αποφάσισα τώρα που γίνεται πόλεμος εγώ να πάω στο Ισραήλ. Μέχρι τις 13 Ιουνίου δεν υπήρχε τίποτα, ούτε φαινόταν ότι θα γινόταν κάτι τόσο τρομερό, δεν το περίμεναν ούτε οι ίδιοι. Εγώ στο Ισραήλ πηγαίνω τα τελευταία 8 χρόνια. Είναι κάποιες συναυλίες συγκεκριμένες που κλείνουμε, σε χώρους θεάτρων και παίζουμε ελληνική μουσική την οποία λατρεύουν.
Εγώ είχα κλείσει από πέρυσι τον Μάιο με τη συμφωνική της Ιερουσαλήμ. Ήταν ένα φεστιβάλ με 10 προγραμματισμένες συναυλίες. Είχα πάει δυο φορές τον Μάιο, ο δεύτερος κύκλος των συναυλιών ήταν 8 με 12 και στις 13 γυρνούσαμε πίσω. Και 13 ξημερώματα έγινε αυτό».
Και κατέληξε: «Το τρομακτικό ήταν όταν ξυπνήσαμε στις 13 Ιούνη και άρχισαν να χτυπούν τα κινητά πολύ έντονα. Πήγαμε στο αεροδρόμιο με την ελπίδα μήπως και μπορέσουμε να μπούμε σε κάποια πτήση… Ήθελα να φύγω από το Τελ Αβίβ. Πήγαμε μέχρι τα σύνορα με την Ιορδανία και μετά συνεχίσαμε μόνοι μας μέχρι το Αμμάν. Εκεί κλείσαμε εισιτήρια να πετάξουμε Αθήνα και στη συνέχεια έκλεισε και εκεί το αεροδρόμιο. Μένουμε άλλο ένα βράδυ.
Όταν βρήκα την πτήση για Λάρνακα ήταν 10 το βράδυ κι επειδή συνήθως το βράδυ γίνονται οι επιθέσεις, φοβήθηκα μήπως δεν πετάξουμε. Ηρέμησα μόλις βγήκαμε από την εμπόλεμη ζώνη».