Κάρολος: Η εκδίκηση του βασιλιά για χάρη της Camilla – “Ο Harry ξεπέρασε τα όρια”
Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images

Αρκετά ανέχτηκε ο βασιλιάς Κάρολος από τον Harry και τη Meghan και έφτασε στα όριά του. Έτσι, ήρθε η εντολή έξωσης από το Φρόγκμορ Κότατζ, το σπίτι του ζεύγους στην έκταση του Ουίνδσορ.

Λέγεται πως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι αλλεπάλληλες επιθέσεις του πρίγκιπα Harry κατά της βασιλικής συζύγου, Camilla, τόσο στο βιβλίο του “Spare” όσο και στις συνεντεύξεις του.

Ο βασιλιάς Κάρολος ειδοποίησε τους Σάσεξ την Τρίτη να εκκενώσουν την έπαυλη πέντε υπνοδωματίων, μια κίνηση που υποστηρίχθηκε από τη σύζυγό του και το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας. Η απόφαση ήταν προφανώς δύσκολη για τον βασιλιά, ιδίως καθώς ήθελε να μην ρίξει λάδι στη φωτιά της κλιμακούμενης κόντρας τους.

Αλλά είναι κατανοητό ότι έφτασε σε ένα σημείο όπου πίστευε ότι ο Harry είχε ξεπεράσει τα όρια, μετά τους ισχυρισμούς που διατύπωσε τόσο στο ντοκιμαντέρ του Netflix όσο και στα εκρηκτικά απομνημονεύματα του πρίγκιπα. Ο βασιλιάς λέγεται ότι εξοργίστηκε ιδιαίτερα με τις κατηγορίες ότι η Camilla ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή ιστοριών στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει η Mirror.

Ο Κάρολος φέρεται να ξεκίνησε τη διαδικασία έξωσης στις 11 Ιανουαρίου – την επομένη της κυκλοφορίας του Spare – αφού διάβασε έναν φάκελο με ευρήματα από βοηθούς σχετικά με λεπτομέρειες που δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο. Πηγές είπαν στη Mirror ότι οι κατηγορίες έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη σχέση του Harry με τον πατέρα του και τον αδελφό του πρίγκιπα William.

Πρόσθεσαν: “Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Harry γνώριζε καλά πως η Camilla θα αποτελούσε κόκκινη γραμμή για τον πατέρα του και την πέρασε με κατάφωρη αδιαφορία ούτως ή άλλως. Ο βασιλιάς αισθάνθηκε χωρίς αμφιβολία ότι πέρασε μια γραμμή, ήταν η απόλυτη πράξη ασέβειας.

Είναι κατανοητό ότι ο βασιλιάς επιθυμεί ιδιαίτερα να διευθετήσει πολλά από τα ζητήματα σχετικά με τον Harry, τη Meghan και τον Andrew πριν από τη στέψη του, ζητήματα που έχουν παραμείνει ανοικτά για πάρα πολύ καιρό.

Λέγεται ότι αρχικά τους είχε ζητηθεί να παραιτηθούν όταν το μισθωτήριο συμβόλαιό τους θα ανανεωνόταν τον επόμενο μήνα, αλλά τους είχε δοθεί αναστολή εκτέλεσης. Συζητώντας για την απόφαση να ξεκινήσει η διαδικασία, μια πηγή δήλωσε: “Θεωρήθηκε ότι θα ήταν σαν να βγάζεις έναν επίδεσμο. Οδυνηρό, αλλά μόλις γίνει, θα γίνει”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα