Η Ιωάννα Μαλέσκου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Το Πρωινό” την Παρασκευή. Η παρουσιάστρια μίλησε μεταξύ άλλων για την προσωπική της ζωή, την οικογένειά της, τα επαγγελματικά της, αλλά και την Ελένη Μενεγάκη, ενώ αποκάλυψε τον λόγο που δεν θα κάνει θρησκευτικό γάμο με τον σύζυγό της, Κωνσταντίνο Δανιά.
«Δεν άλλαξε κάτι μετά τον πολιτικό γάμο. Είναι μια υπογραφή. Θρησκευτικό δεν θα κάνουμε. Ήταν κάτι που δεν ήθελε ο Κωνσταντίνος να γίνει, δεν πιστεύει πολύ στα μυστήρια. Εγώ το ήθελα πολύ. Έδωσα βαρύτητα στο μετά, στο να γίνει η βάφτιση της κόρης μας. Δεν άλλαξε κάτι στη ζωή μας. Δεν κάνω και στη ζωή μου συγκεκριμένες εικόνες γιατί φοβάμαι μην αλλάξει κάτι. Αλλάζουν όμως πολλά πράγματα όταν έρχεται ένα παιδάκι. Ξανασυστήνεσαι», είπε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Μαλέσκου.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Ιωάννα Μαλέσκου, ανέφερε: «Γυμνάζομαι, κάνω κυρίως ενδυνάμωση. Έχω θέμα με την εικόνα μου, θέλω να νιώθω καλά με το σώμα μου. Έχω περάσει περιόδους που δεν μου άρεσα. Έχω πονέσει με πράγματα που έχω ακούσει, έχω ενοχληθεί. Κρύβω πολλές πτυχές μέσα μου που δεν τις έχω βγάλει. Δεν είμαι μια κατηγορία συγκεκριμένη, έχω πολλές πλευρές.
Κρύβω πολλές πτυχές μέσα μου αλλά αυτές λίγο λίγο ξεπηδούν. Δεν προσπαθώ να μιλήσω κάπως. Θα μου βγει πιο λαϊκά σε μια παρέα που θα κάτσω στον καναπέ. Αν ρωτήσεις όμως πάλι ίδιες λέξεις θα βγουν από το στόμα μου. Αν με γνωρίσεις θα πεις έτσι είναι.
«Δεν είμαι κατηγορία συγκεκριμένη γυναίκας. Είμαι και ζουζουνίτσα γλυκούλα. Αλλιώς θα μιλήσω στο παιδί μου, στον άνθρωπο μου, σε έναν άνθρωπο ξένο».
Και συνέχισε η Ιωάννα Μαλέσκου: «Σαν σύζυγος δεν ξέρω πως είμαι, θα πρέπει να ρωτήσεις τον σύντροφό μου. Είμαι πολλά πράγματα αλλά είμαι ο εαυτός μου. Κάνω τα πάντα εγώ. Δεν ήρθα εδώ για να μιλήσω για εκείνον, δεν θέλει καμία αναφορά».
Για την κόρη της τόνισε: «Έχουμε επικοινωνία φουλ, λέμε λεξούλες. Δεν αγχώνομαι ούτε για το ρυθμό που θα μιλήσει. Φυσιογνωμικά δεν μου μοιάζει. Είναι τσαχπίνα και έξυπνο παιδί. Είναι πολύ στοργική, έχει πολλή αγάπη και ότι βλέπει από εμένα, το κάνει. Έχει αυτό το κομμάτι της εποχής».
Όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Στέφανου Κωνσταντινίδη ότι «Έχει γίνει η εθνική μας άνεργη σχολιάστρια», απάντησε: «Δεν με ενόχλησε ότι δεν θα μπορώ να κοιμηθώ. Με ενόχλησε γιατί δεν είχα την συγκεκριμένη εικόνα για αυτό τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος έβραζε, ήθελε να το βγάζει από μέσα του. Επειδή εγώ γνωρίζω πως φέρομαι, δεν θα στεφτείς ότι είμαι ένας άνθρωπος που επιζητεί τα φώτα. Είμαι άνθρωπος ευγενικός και διακριτικός, οπότε το να μου ζητήσουν να μιλήσω, δεν θα πω ποτέ όχι».
Η Ιωάννα Μαλέσκου, τέλος, αναφέρθηκε στον τίτλο «Η Ελένη Μενεγάκη της Κρήτης»: «Υποψιάζομαι ότι το έβγαλε αυτό είναι ένας δημοσιογράφος από ένα site που πρέπει να τον βρω… Οι άνθρωποι που το έλεγαν θεωρούν πως θα έπρεπε εγώ να είναι ευγνώμων… Δεν κολακεύτηκα με αυτό. Δεν συνάντησα ποτέ την Ελένη Μενεγάκη) και σκεφτόμουν “τι θα λέει τώρα αυτή η γυναίκα”. Δεν είμαι wanna be. Τώρα θα την συναντούσα, παλαιότερα ντρεπόμουν πολύ. Δυστυχώς συμβαίνει με πολλές περιπτώσεις που έρχονται από μικρούς σταθμούς και σου λέει “από που να πιαστώ”, ακόμα και ένα μικρό να λένε για εμένα, το βλέπουν σαν κολακεία και ότι θα τους ανοίξουν πότες. Εγώ δεν το νομίζω. Ήξερα πάντα ότι όταν προσπαθούν να σε παραλληλίσουν με έναν άνθρωπο «κοπιάρεις» αλλά πάει λάθος όλο το σύστημα. Έλεγα θα καταλάβουν ότι δεν είμαι έτσι, αλλά στο βάθος της ιστορίας, το να σου ευχηθεί να έχεις την πορεία όπως η Μενεγάκη και στο προσωπικό της κομμάτι… αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι φτασμένη σε όλα τα επίπεδα. Με αυτή την έννοια θα ήθελα να είμαι στη θέση της Μενεγάκη, να κάνω μπανάρες και να είμαι χαλαρή».