Search
Close this search box.
Η πριγκίπισσα Diana έτρωγε αυτό το πρωινό κάθε μέρα – Τι αποκαλύπτει βασιλικός σεφ
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα σε ένα συμπόσιο φορώντας ένα μπλε βραδινό φόρεμα από σιφόν, σχεδιασμένο από τους σχεδιαστές μόδας David and Elizabeth Emanuel (the Emanuels) στη Νέα Ζηλανδία, 20 Απριλίου 1983.
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα σε ένα συμπόσιο φορώντας ένα μπλε βραδινό φόρεμα από σιφόν, σχεδιασμένο από τους σχεδιαστές μόδας David and Elizabeth Emanuel (the Emanuels) στη Νέα Ζηλανδία, 20 Απριλίου 1983. (Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)

Η πριγκίπισσα Diana ήταν μπροστά από την εποχή της όσον αφορά στο πρωινό, σύμφωνα με έναν σεφ που είχε εργαστεί για εκείνη στο Παλάτι του Κένσινγκτον.

Στις 27 Ιουνίου, ο πρώην βασιλικός σεφ Darren McGrady αποκάλυψε την ακριβή συνταγή του πρωινού που η αείμνηστη πριγκίπισσα Diana έτρωγε «κάθε μέρα», αφού του είχε ζητήσει να το εντάξει στο εβδομαδιαίο μενού της.

Ο McGrady εργάστηκε για τη βρετανική βασιλική οικογένεια από το 1982 έως το 1997, αρχικά στο Μπάκιγχαμ, μαγειρεύοντας για τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο, και το 1993 έγινε προσωπικός σεφ της πριγκίπισσας Diana στο Παλάτι του Κένσινγκτον.

Εκεί, μαγείρευε για την Diana και τους γιους της, πρίγκιπα William και πρίγκιπα Harry, και όπως είπε, η Diana είχε εμμονή με ένα συγκεκριμένο πρωινό.

«Όταν έγινα σεφ της πριγκίπισσας Diana, είχε ξαναβρεί τον εαυτό της. Ήταν προστάτιδα σε 119 διαφορετικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, γυμναζόταν τρεις φορές την εβδομάδα και έδειχνε καλύτερα από ποτέ», δήλωσε ο Darren McGrady σε βίντεο που ανέβασε στο YouTube, με τίτλο: “Princess Diana’s Overnight Oats.”

«Μου είπε: Darren, εσύ φρόντισε τα λιπαρά, κι εγώ θα φροντίσω τους υδατάνθρακες στο γυμναστήριο. Αυτό σήμαινε πως είχε στραφεί σε υγιεινή διατροφή, και το αγαπημένο της πρωινό ήταν αυτό που λέμε overnight oats (νιφάδες βρώμης).»

Ο συγγραφέας του βιβλίου Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen σημείωσε πως, παρόλο που οι νιφάδες βρώμης έγιναν δημοφιλείς γύρω στο 2012 και παραμένουν τάση μέχρι σήμερα, η πριγκίπισσα Diana τα έτρωγε σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα, από το 1993.

«Πήγε σε μια κλινική ευεξίας στην Ελβετία, και εκεί της σέρβιραν αυτές τις νιφάδες βρώμης — στην πραγματικότητα λέγονταν bircher μούσλι και είχαν εφευρεθεί από έναν Ελβετό διατροφολόγο», εξήγησε ο McGrady. «Της φάνηκαν πραγματικά πολύ νόστιμα και όλα τα υλικά ήταν εξαιρετικά υγιεινά. Έκλεψε τη συνταγή, γύρισε πίσω και μου είπε: Darren, θέλω αυτό για πρωινό κάθε μέρα».

Στη συνέχεια, ο McGrady εξήγησε βήμα προς βήμα πώς ετοιμάζει τη βασιλική συνταγή. Ξεκινά μουσκεύοντας νιφάδες βρώμης σε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και μετά τις αφήνει στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Έπειτα, προσθέτει στο μίγμα γιαούρτι ελληνικού τύπου, ακατέργαστο μέλι και χυμό λεμονιού.

Ο πρώην βασιλικός σεφ τρίβει από πάνω ένα μήλο και προσθέτει μύρτιλα (blueberries) και καρύδια. «Πρέπει να παραδεχτώ ότι όταν το έφτιαχνα στο Παλάτι του Κένσινγκτον για την πριγκίπισσα Diana, ήταν τόσο νόστιμο που συνήθιζα να διπλασιάζω τη συνταγή, ώστε να το έχω και εγώ για πρωινό», πρόσθεσε ο McGrady με γέλιο.

Αφού οι νιφάδες βρώμης τοποθετήθηκαν σε ένα ποτήρι, γαρνίρισε το πάνω μέρος με περισσότερα καρύδια και μύρτιλα, δημιουργώντας έτσι ένα πρωινό αντάξιο μιας πριγκίπισσας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα