Η Barbie δημιούργησε νέα κούκλα Dr Jane Goodall προς τιμήν της 88χρονης Βρετανίδας
Credit: Barbie/Instagram

Η Barbie παρουσίασε μια νέα κούκλα Dr Jane Goodall προς τιμήν της κορυφαίας ειδικού στον κόσμο στους χιμπατζήδες.

Ως η τελευταία Inspiring Women Doll, η κούκλα έχει δημιουργηθεί παράλληλα με το Ινστιτούτο Jane Goodall και συνοδεύεται από έναν ξεχωριστό χιμπατζή – διαμορφωμένο σύμφωνα με το πρωτεύον που μελέτησε η Dr Goodall – ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Χιμπατζή στις 14 Ιουλίου.

Η Dr Goodall έλεγε ότι ήθελε να «υπενθυμίσει στους νέους ότι μπορούν να γίνουν οτιδήποτε, οπουδήποτε», προσθέτοντας:

«Σε όλη μου την καριέρα, ήθελα να εμπνεύσω τα παιδιά να είναι περίεργα και να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους – όπως έκανα όταν ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Τανζανία πριν από 62 χρόνια».

Η ίδια έχει εργαστεί εκτενώς σε θέματα διατήρησης και καλής διαβίωσης των ζώων. Ίδρυσε το Ινστιτούτο Jane Goodall το 1977, έναν παγκόσμιο οργανισμό διατήρησης της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος που εργάζεται για την προστασία των διάσημων χιμπατζήδων του Εθνικού Πάρκου Gombe στην Τανζανία.

«Είμαι ενθουσιασμένη που συνεργάζομαι με τη Barbie και ενθαρρύνω τα μικρά παιδιά να μάθουν από το περιβάλλον τους και να αισθάνονται ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μέσω αυτής της συνεργασίας, ελπίζω να εμπνεύσω την επόμενη γενιά οικολογικών ηγετών να συμμετάσχουν μαζί μου στην προστασία του πλανήτη μας και να τους υπενθυμίσω ότι μπορούν να είναι οτιδήποτε, οπουδήποτε – στο γήπεδο, στο εργαστήριο και στο τραπέζι» ανέφερε η Goodall για την συνεργασία της με την διάσημη κούκλα που θα την δούμε μέσα στο 2023 και στους κινηματογράφους αυτή τη φορά με την μορφή της Margot Robbie.

Η σειρά Inspiring Women της Barbie, αποτίει φόρο τιμής στις θαρραλέες γυναίκες που πήραν ρίσκα, άλλαξαν κανόνες και άνοιξαν το δρόμο για τις γενιές να ονειρεύονται.

Άλλες κούκλες της σειράς περιλαμβάνουν την ακτιβίστρια Δρ Μάγια Αγγέλου, την πρώην σταρ του τένις Billie Jean King και την πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Eleanor Roosevelt.

Όπως δήλωσε και η Lisa McKnight, Πρόεδρος της Mattel,

«Τα παιδιά χρειάζονται περισσότερα πρότυπα όπως η Dr Jane Goodall, γιατί το να φαντάζονται ότι μπορούν να γίνουν οτιδήποτε είναι μόνο η αρχή – βλέποντάς το, κάνει τη διαφορά».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα