Η Apple Music ανακήρυξε τον The Weeknd ως τον Παγκόσμιο Καλλιτέχνη της Χρονιάς 2021
@theweeknd/instagram

Ήταν πραγματικά μια υπέροχη χρονιά για τον The Weeknd. Τον καλλιτέχνη που με την ιδιαίτερη μουσική του, η οποία θυμίζει έντονα ’80s, δεν σταματά να μας χαρίζει hit singles. Η Apple Music τον ανακήρυξε επίσημα ως τον Παγκόσμιο Καλλιτέχνη της Χρονιάς 2021.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Weeknd (@theweeknd)

Η υπηρεσία ροής αποκάλυψε ότι το «After Hours» που κυκλοφόρησε το 2020, είναι το άλμπουμ με τα περισσότερα pre-adds (προ κυκλοφορίας προσθήκες άλμπουμ στη βιβλιοθήκη με τη χρήση της Apple Music) άνδρα καλλιτέχνη στην πλατφόρμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Apple Music (@applemusic)

Συγκεκριμένα έχει περισσότερα από ένα εκατομμύριο pre-adds, καθώς και το ρεκόρ για το R&B/Soul άλμπουμ με τα περισσότερα streams την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας σε 73 χώρες. Εν τω μεταξύ, το single του The Weeknd, «Blinding Lights» έφτασε στο Νο. 1 στο Daily Top 100: Global chart της Apple Music και είναι ένα από τα 20 κορυφαία τραγούδια όλων των εποχών του Shazam, της εφαρμογής αναγνώρισης τραγουδιών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Weeknd (@theweeknd)

«Είμαι τόσο ευγνώμων για αυτήν την τεράστια τιμή και θέλω να ευχαριστήσω την Apple για όλη την υποστήριξή της, όχι μόνο του έργου μου, αλλά και της υπέροχης μουσικής από νεότερους καλλιτέχνες, καθώς είναι τόσο σημαντικό για τους δημιουργούς να εντοπίζονται και να υποστηρίζονται» ανέφερε ο Καναδός τραγουδιστής σε δήλωσή του.

Άλλοι μεγάλοι νικητές των Μουσικών Βραβείων της Apple 2021 είναι η Olivia Rodrigo, η οποία για το άλμπουμ της SOUR και το single της «driver’s license» ανακηρύχθηκε Πρωτοπόρα Καλλιτέχνης της Χρονιάς. Κέρδισε επίσης τα βραβεία Άλμπουμ της Χρονιάς και Τραγούδι της Χρονιάς. Η H.E.R. στέφθηκε Τραγουδοποιός της Χρονιάς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Weeknd (@theweeknd)

Φέτος, στα Μουσικά Βραβεία της Apple προστέθηκε μια νέα κατηγορία που αναγνωρίζει καλλιτέχνες από πέντε διαφορετικές περιοχές, Αφρική, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ρωσία. Το βραβείο «αναγνωρίζει τους καλλιτέχνες που άσκησαν τη μεγαλύτερη επίδραση πολιτιστικά και στα charts στις χώρες και τις περιοχές τους» όπως επισήμανε η εταιρεία.

Οι νικητές είναι:
Αφρική – Wizkid
Γαλλία – Aya Nakamura
Γερμανία- RIN
Ιαπωνία -OFFICIAL HIGE DANDISM
Ρωσία- Scriptonite

Συγχαρητήρια σε όλους!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα