Harry-Meghan: Νέο βασιλικό… σνομπάρισμα – “Παγωμένη” η οικογένεια με τους Σάσεξ
Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images

Σε σίριαλ εξελίσσεται η ενδεχόμενη παρουσία του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle στην τελετή στέψης του βασιλιά Κάρολου τον Μάιο.

Το ζευγάρι των Σάσεξ παραδέχθηκε ότι έλαβε την πρόσκληση αλλά αρνείται να ανακοινώσει αν θα παραστεί στην ιστορική τελετή ή όχι. Σύμφωνα με την Daily Mail, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στήνουν τον σχεδιασμό περιλαμβάνοντας τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το προσωπικό των Ανακτόρων, που οργανώνει την υλικοτεχνική υποδομή για την ιστορική περίσταση, έλαβε εντολή να συμπεριλάβει τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan στο πρόγραμμα της 6ης Μαΐου. Πηγές προσκείμενες στο Παλάτι σημειώνουν ότι δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη αν το ζευγάρι έχει αποδεχθεί επίσημα την πρόσκληση του βασιλιά Κάρολου, την οποία έλαβε το ζευγάρι μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπός του.

Ο Harry και η Meghan βάπτισαν πριν από λίγες ημέρες την κόρη τους Lilibet στην Καλιφόρνια σε μια ιδιωτική τελετή παρουσία λιγοστών φίλων, και κάποια δημοσιεύματα έκαναν λόγο για σνομπάρισμα από τη βασιλική οικογένεια καθώς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν παρέστη στη βάπτιση. Βέβαια, το πρόγραμμα των ανώτερων μελών ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμμένο αυτό το διάστημα που επέλεξαν οι γονείς της Lilibet για τα βαπτίσια της καθώς ήδη τα Ανάκτορα είναι στην τελευταία ευθεία για τη στέψη του Καρολου.

Τώρα, όπως γίνεται γνωστό, ο Harry και η Meghan μπορεί να έλαβαν πρόσκληση για την τελετή αλλά σ’ αυτήν δεν περιλαμβάνονται τα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Archie και η πριγκίπισσα Lilibet. Σύμφωνα με νέα αναφορά, τα παιδιά των Σάσεξ δεν έχουν προσκληθεί στη στέψη, αλλά τα εγγόνια της βασιλικής συζύγου αναμένεται να προσκληθούν σε επίσημο ρόλο. Κι ενώ ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ αναμένεται να παραστούν στην τελετή, η παρουσία τους αναστατώνει μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία φέρεται να λένε κατ’ ιδίαν σε φίλους ότι θα τους φερθούν ψυχρά.

Σε ένα νέο σνομπάρισμα, μέλη της βασιλικής οικογένειας φέρεται να ελπίζουν ότι το ζευγάρι θα “καθίσει στην Ισλανδία” αν πράγματι παραστεί στη στέψη του Κάρολου. Σίγουρα, πάντως, δεν θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ στο πλευρό του βασιλιά, όπως έγινε, άλλωστε, και στο πλατινένιο ιωβηλαίο της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ, όπου οι Σάσεξ δεν είχαν επίσημο ρόλο και παρακολούθησαν τους εορτασμούς από το παράθυρο διπλανής αίθουσας.

Από την άλλη, τα παιδιά των Σάσεξ έμειναν εκτός της πρόσκλησης, καθώς οι αξιωματούχοι των Ανακτόρων θεωρούν ότι αυτά είναι πολύ μικρά για να παραστούν στην τελετή στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Άλλωστε, στις 6 Μαΐου είναι τα γενέθλια του Archie, ο οποίος γίνεται τεσσάρων ετών στις 6 Μαΐου, και ο Harry και η Meghan αναμένεται να περάσουν μεγάλο μέρος μαζί του, όπως και με τη Lilibet, γιορτάζοντας τα γενέθλια του γιου τους.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το γεγονός αν έχουν ή όχι την επιθυμία να φέρουν τα μικρά παιδιά τους στη στέψη μια απόφαση του παλατιού να τα αποκλείσει είναι πιθανό να πυροδοτήσει εντάσεις.

Προς το παρόν αναμένεται ότι τα μεγαλύτερα παιδιά του πρίγκιπα William και της Kate Middleton, ο πρίγκιπας George, εννέα ετών, και η αδελφή του πριγκίπισσα Charlotte, η οποία θα γίνει οκτώ ετών λίγο πριν από την τελετή, θα παραστούν – καθώς ο μελλοντικός βασιλιάς αναμένεται να διαδραματίσει επίσημο ρόλο.

Η απόφαση για το αν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα φέρουν ή όχι τον πρίγκιπα Louis, ο οποίος θα γίνει πέντε ετών τον Απρίλιο, φέρεται να “μελετάται” από το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας. Ωστόσο, είναι πιθανό να εμφανιστει και αυτός στην τελετή, αναφέρει η Sunday Telegraph.

Τα εγγόνια της Camilla φέρεται να αναμένεται να παραστούν στη στέψη της γιαγιάς και του θετού παππού τους και να έχουν επίσημο ρόλο. Ο γιος της βασιλικής συζύγου, Tom Parker Bowles, έχει δύο παιδιά 15 και 13 ετών, και η κόρη της Laura Lopes έχει 13χρονα δίδυμα.

Η ίδια φέρεται να έχει εκφράσει την ελπίδα ότι θα μεταφέρουν το κουβούκλιο που τοποθετείται πάνω της κατά την αναγόρευσή της.

Ωστόσο, μια πηγή των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ δήλωσε στους Sunday Times ότι θα ήταν “εντελώς ανάρμοστο” να γίνονται συζητήσεις για ρόλους για τα εγγόνια της βασιλικής συζύγου αλλά όχι για τα εγγόνια του συζύγου της.

Ο Harry και η Μeghan δεν θα προσκληθούν να συμμετέχουν στην επίσημη εμφάνιση στο μπαλκόνι και πολλά μέλη της οικογένειας δεν επιθυμούν να συναναστραφούν με το ζευγάρι. Ένας φίλος της οικογένειας δήλωσε: Θα τους αντιμετωπίσουν με ψυχρότητα πάρα πολλοί συγγενείς. Ένας μου είπε: Ελπίζω να καθίσουν στην Ισλανδία. Πολλοί από την οικογένεια απλά δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί τους. Αν πρέπει να τους δουν στη στέψη, τότε ας είναι, αλλά δεν θέλουν να συναναστρέφονται μαζί τους”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα