Ο Γιώργος Καραμίχος ήταν καλεσμένος το πρωί της Κυριακής 9 Μαρτίου στην εκπομπή του Mega, «Χαμογέλα και πάλι». Ο γνωστός ηθοποιός σχολίασε τα θέματα της επικαιρότητας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα μίλησε και για την παράσταση “Vanya”, στην οποία πρωταγωνιστεί και υπογράμμισε πώς το συγκεκριμένο θεατρικό έργο συνδέεται άμεσα με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας σήμερα.
Αναλυτικά, ο Γιώργος Καραμίχος αναφέρθηκε στη νέα γενιά και εξήγησε γιατί πιστεύει, ότι τα νέα παιδιά μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. «Η νέα γενιά δεν λέει ότι θα αλλάξει τον κόσμο. Δεν βλέπουν τηλεόραση αυτά τα παιδιά. Έχουν άλλον τρόπο να επικοινωνούν. Και γι’ αυτό θα αλλάξουν τον κόσμο. Γιατί ο τρόπος με τον οποίο κινούνται διαφεύγει την “διάνοια” των πονηρών που μας κυβερνάνε. Το ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην χώρα μας, κάτι σημαίνει. Δεν υπάρχει ένας ισχυρός άνθρωπος με πνευματικότητα. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που ουρλιάζουν. Με τη διαφορά ότι η σιωπή της οργής και των νεκρών είναι πολύ πιο δυνατή από τα ουρλιαχτά τους. Όχι μόνο στα Τέμπη, αλλά και στην Πύλο, εκεί είναι οι άγνωστες φωνές, εκεί είναι τα ονόματα που δεν υπάρχουν, αυτών που έχουν πνιγεί στη θάλασσα. Διαφημίζουμε τις ελληνικές θάλασσες με τόσα πτώματα. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα, ξέρουμε από προσφυγιά στην Ελλάδα».
Στη συνέχεια ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για το περιστατικό με τον βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη που είπε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Πήγαινε κάνε κανένα παιδί ή υιοθέτησε ένα».
«Σήμερα βλέπω μια διαφήμιση της έλλειψης αξιοπρέπειας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βγαίνουν και διαφημίζουν τα παντελόνια τους, δεν φορούν παντελόνια. Ένας άντρας που βγαίνει μία μέρα πριν τη γιορτή της γυναίκας και λέει σε μία γυναίκα ‘πήγαινε να κάνεις παιδιά’, δεν φοράει παντελόνια. Και απλά κρύβεται πίσω από τον όχλο, τις άλλες γραβάτες και από τους άλλους που ξέρει ότι θα τον στηρίξουν. Αν ήταν μόνος του, δε θα τολμούσε. Θα φώναζε “μαμά”, γιατί και η μάνα του γυναίκα ήταν».