Η Gal Gadot μιλά για πρώτη φορά σχετικά με τον τρομακτικό θρόμβο στον εγκέφαλό της, που υπέστη ενώ ήταν έγκυος.
Η 39χρονη ηθοποιός περίμενε το τέταρτο παιδί της με τον σύζυγό της Jaron Varsano τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν υπέφερε από τρομερούς πονοκεφάλους. Αφού το έλεγξε περαιτέρω, τελικά διαγνώστηκε με εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση, η οποία είναι τόσο σπάνια που αντιπροσωπεύει μόλις το 3% των εγκεφαλικών επεισοδίων παγκοσμίως.

Η σταρ της Wonder Woman περιέγραψε λεπτομερώς την περιπέτεια υγείας της με ανάρτησή της στο Instagram στο τέλος Δεκεμβρίου, ενώ μίλησε σχετικά για πρώτη φορά σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο Tonight Show Starring Jimmy Fallon.
«Τρόμαξα φοβερά. Ξαφνικά, συνειδητοποίησα τι σημαίνει να φοβάσαι μέχρι θανάτου», παραδέχτηκε η Gadot.
Πρόσθεσε ότι ήταν «πολύ έγκυος» με την κόρη της Ori, η οποία μόλις έγινε ενός έτους την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι «μιλάω μόνο και μόνο επειδή νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό».
Και σημείωσε: «Αν κάποιος εκεί έξω στον κόσμο έχει το ίδιο πράγμα και άκουσε την ιστορία μου, μπορεί να ελεγχθεί», είπε καταχειροκροτούμενη.
Η Gadot συνέχισε: «Είχα θρόμβο στον εγκέφαλο και ήταν τεράστιος. Σαν τρεις. Είχα τρεις. Όταν κάνω κάτι, το κάνω μέχρι τέλους», είπε γελώντας.
Πρόσθεσε ότι η περιπέτειά της ξεκίνησε όταν άρχισε να έχει «δυνατούς πονοκεφάλους για τρεις εβδομάδες. Και είδα γιατρούς και διαφορετικούς νευρολόγους. Πρέπει να υπερασπιστείς την υγεία σου».
«Τα σώματά μας επικοινωνούν πάντα μαζί μας. Απλά πρέπει να ακούσουμε και να ελεγχθούμε. Αν μη τι άλλο, θα ελέγξετε, θα υπερελέγξετε τον εαυτό σας, αλλά είναι καλύτερο να κάνετε υπερέλεγχο παρά να μην ελέγξετε», πρόσθεσε.
Αποκάλυψε ότι τελικά ήταν μια πρόταση της μητέρας της που οδήγησε στη διάγνωση που τελικά της έσωσε τη ζωή. Η Gadot είπε ότι οι γιατροί της είπαν: «Είναι πιθανώς ημικρανία. Είναι οι ορμόνες», αλλά αφού επέμειναν για τρεις εβδομάδες, η μητέρα της παρενέβη.
«Στη συνέχεια, τρεις εβδομάδες αργότερα, έπειτα από αυτούς τους τρελούς πονοκεφάλους, η μαμά μου λέει: Πρέπει να το ελέγξεις τώρα. Απλά πήγαινε να κάνεις μαγνητική τομογραφία», πρόσθεσε.
Αφού έκανε μαγνητική τομογραφία, πρόσθεσε: «Ανακάλυψαν αυτό το φρικτό πράγμα και με πήγαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και έβγαλαν αμέσως το μωρό».
«Έκανα θρομβεκτομή. Είχα την πιο εκπληκτική ομάδα. Με φρόντιζαν στο Cedars-Sinai», είπε καταχειροκροτούμενη. «Μου έσωσαν τη ζωή. Mara και δρ. Song, και Michael Alexander. Σας ευχαριστώ πολύ που μου σώσατε τη ζωή», πρόσθεσε.
«Αλλά νομίζω, ξέρεις, απλά – απλά αγάπα τον εαυτό σου και έλεγξε τον εαυτό σου και να είσαι πάνω από την υγεία σου». Είπε ότι το μωρό Ori είναι υγιές, περιγράφοντάς την ως «μια μικρή κάμπια».
Η ηθοποιός μοιράζεται επίσης τη 13χρονη κόρη Alma, την 8χρονη Maya και την 3χρονη Daniella με τον Varsano και φαινομενικά οι κόρες της δεν ήταν ενθουσιασμένες που παίζει την Κακιά Βασίλισσα στη live-action εκδοχή της Χιονάτης της Disney. Είπε ότι δεν έχουν δει ακόμη την ταινία και ήταν «αρκετά νευρική» για την αντίδρασή τους, αφού την έχουν συνηθίσει να παίζει «την καλή ηρωίδα».
«Έτσι, η Maya, η 8χρονη, όταν τους είπα ότι θα κάνω τη Χιονάτη, είπε: Ναι! Και μετά η Alma είπε: Παίζει την κακιά βασίλισσα. Δεν παίζει τη Χιονάτη. Και η Maya αναφώνησε: Τι, είναι αλήθεια;» είπε η Gadot, προσθέτοντας ότι η Maya άρχισε να κλαίει όταν έγνεψε καταφατικά.