Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών: Για να σου επιτραπεί η είσοδος υπάρχει dress code και για τα υποδήματά σου
credit:CBC

Αυτό δεν το γνώριζε ο Καναδός σκηνοθέτης Kelvin Redvers, στον οποίον δεν επετράπη η είσοδος στο κόκκινο χαλί του 75ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, επειδή φορούσε παραδοσιακά μοκασίνια!

Ο σκηνοθέτης είναι μέλος της κοινότητας των ιθαγενών Ντένε και μεγάλωσε στις βορειοδυτικές περιοχές του Καναδά. Είχε δε ταξιδέψει στη Γαλλία με αντιπροσωπεία αυτόχθονων σκηνοθετών προσκεκλημένος στην πρεμιέρα του «Les Amandiers» από την Γαλλο-Ιταλίδα ηθοποιό Valeria Bruni Tedeski στις 22 Μαΐου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο συμβάν σε καναδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο CBC και είπε μεταξύ άλλων:

«Μεγάλωσα γύρω από την κουλτούρα μου για τη γη και τα μοκασίνια είναι μεγάλη υπόθεση. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ορισμένοι κανόνες σχετικά με τον ενδυματολογικό κώδικα στο κόκκινο χαλί, οπότε σκέφτηκα ότι αν φορούσα ένα σμόκιν, ένα παπιγιόν και ένα κομμάτι που έδειχνε ότι είμαι αυτόχθων, θα γινόμουν αποδεκτός».

Ο Redvers πρόσθεσε ότι τα μοκασίνια σε πολλούς πολιτισμούς στον Καναδά, θεωρούνται παραδοσιακά και επίσημα υποδήματα. Παρόλα αυτά συμφώνησε, άλλαξε τα παπούτσια του και έτσι του επετράπη να επιστρέψει για να παρευρεθεί στην πρεμιέρα που ήταν προσκεκλημένος.

«Είναι κάπως δύσκολο να αντιμετωπίζεις τέτοια πράγματα. Ακόμη και τώρα όταν το σκέφτομαι, κάπως με αναστατώνει. Απογοητεύτηκα. Ήμουν θυμωμένος» εξήγησε όταν επέστρεψε στο Βανκούβερ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα