Search
Close this search box.
“Φάλαινα”: Ακυρώνονται οι αποψινές παραστάσεις – Τι συνέβη
Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στην παράσταση "Φάλαινα"

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram ότι ακυρώνονται οι αποψινές (21/2) παραστάσεις της “Φάλαινας” λόγω ασθένειας ενός ηθοποιού.

“Λόγω ασθένειας ηθοποιού οι σημερινές παραστάσεις στη “Φάλαινα” ακυρώνονται. Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά η υγεία όλων μας έρχεται πρώτη”, έγραψε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στην ανάρτησή του.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για την ακύρωση των παραστάσεων της "Φάλαινας"

Credit: pygmalion_dadakarides/Instagram

Η αναφορά στη “Φάλαινα”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αναφέρθηκε στη παράσταση “Φάλαινα”, στην οποία πρωταγωνιστεί και στο πώς αυτή συνδέεται με την ιστορία του πατέρα του.

«Η όλη ιστορία και το σκηνοθετικό σημείωμα είναι περισσότερο για εκείνον δηλαδή, πώς ξαφνικά η ζωή μπορεί να αλλάξει σε ένα χρονικό σημείο και να μεταμορφώσει οτιδήποτε έχει ο καθένας μας μέσα του, την αδυναμία του, σε μια “φάλαινα”. Είτε άλλοι το λένε Ερινύες, άλλοι το λένε ενοχή, άλλοι το λένε τύψεις. Ο καθένας το λέει με το δικό του παραμύθι, με τη δική του σκέψη. Και πώς τελικά, πέραν του γεωμετρικού σχήματος το οποίο όλοι προσπαθούν να χαρακτηρίσουν μέσα από αυτό, να βρεις τι είναι αυτό το οποίο σε πλήγωσε και κάπως να το πάρεις αγκαλιά να το λύσεις.

Ο πατέρας μου ήταν εμπορικός αντιπρόσωπος και γυρνούσε όλη την Ελλάδα. Μετά ήρθε το ίντερνετ, η εξέλιξη, και αυτούς, όταν σε πετυχαίνει στο μεταίχμιο 55-60 κάπως έχεις κουραστεί, έχεις μεγαλώσει, όταν φτάνεις σε ένα σημείο στο οποίο δεν το ξέρεις και ο χρόνος σε προσπερνάει, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε αντίστοιχους ανθρώπους στη “φάλαινα” να μην την αφήσουν να τους καταπιεί. Στον αντίστοιχο μύθο του Ιωνά. Να φύγεις, να φύγεις από τη φάλαινά σου και να ξαναγεννηθείς. Οπότε, ναι, ο πατέρας μου είχε δυστυχώς αυτή την ίδια διαδρομή όπου αφέθηκε», είπε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και κατέληξε.

«Μετά όταν ήρθε η ταινία πρώτα που είδα, μετά μαθαίνοντας ότι είναι θεατρικό και το κείμενο στα χέρια μου, λέω ξέρω έναν θεατή σίγουρα που θα αισθανθεί περίεργα βλέποντάς το. Και έτσι είπαμε μαζί με τον Δημήτρη Αρχιμανδρίτη και τον Ιωάννη Παντελίδη, αλλά και όλο το υπέροχο τιμ να προσπαθήσουμε να παίξουμε κάτι το οποίο μπορεί και να σε ενοχλήσει, να σε πληγώσει»

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα