Ευγενία Μανωλίδου: “Υποψήφιος” για Όσκαρ ο γιος της Αλέξανδρος – Σε ποια ταινία συμμετείχε
Credit: manolidoue/ Instagram

Με μία παγκόσμια επιτυχία «φλερτάρει» ο γιος της Ευγενίας Μανωλίδου και του Θοδωρή Μανωλίδη, Αλέξανδρος καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Secret, το όνομά του φιγουράρει στη λίστα των Όσκαρ.

Ο 27χρονος Αλέξανδρος Μανωλίδης είναι σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής και φωτογράφος. Η συμμετοχή του στην δημιουργία του πολυαναμενόμου sequel «Glass οnion: A knives out mystery», η οποία προτάθηκε για το καλύτερο διασκευασµένο σενάριο, του έδωσε μία θέση σε έναν από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Αν και οι γονείς του είναι αρκετά επιτυχημένοι, ο Αλέξανδρος Μανωλίδης δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ το όνομά τους. Αντιθέτως με σταθερά βήματα, εργάζεται και προοδεύει πλησιάζοντας τους στόχους και τα όνειρά του.

Credit: alexandermanolides/ Instagram

«Είναι µεγάλη η χαρά. Φυσικά, δεν ήταν κάτι που περίµενα… ήταν δίκαιο», δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, εξηγώντας παράλληλα ποια ακριβώς ήταν η αρµοδιότητά του κατά τη διάρκεια των γυρισµάτων της ταινίας.

«Ήµουν ο συντονιστής logistics (logistics coordinator), που σηµαίνει πως συντονίζεις το συνεργείο, ώστε να γίνουν όλα σωστά και να είµαστε όλοι ασφαλείς. Ήταν και η περίοδος της πανδηµίας, οπότε δεν ήταν απλή υπόθεση. Έπρεπε να προσέχουµε αν ακολουθούσαν όλοι τις διαδικασίες. Στήναµε πρώτοι, ξεστήναµε τελευταίοι… Ήταν όλοι πολύ συνεργάσιµοι και όλα τα παιδιά από την Αµερική εξαιρετικά», τονίζει.

Ο Αλέξανδρος Μανωλίδης συνεργάστηκε µε µεγαθήρια του παγκόσµιου κινηµατογράφου, όπως ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Daniel Craig, για τον οποίο έχει να θυμάται τα καλύτερα.

«Ολοι ήταν πολύ συγκεντρωµένοι. Αυτό µου έκανε µεγάλη εντύπωση και αυτό κρατώ από τον Daniel Craig. Ηταν απίστευτα συγκεντρωµένος, µάθαινε όλο το σενάριο, ώστε, αν δεν βγει κάτι σωστά, να µπορεί να λειτουργήσει πάνω σε αυτό. Πολύ αφοσιωµένος και, όσον αφορά όλο το καστ, ήταν όλοι πολύ επαγγελµατίες και δεν φαίνονταν να βγαίνουν “εκτός” από τους υπoλοίπους», εξηγεί.

Στην ταινία συµµετείχαν και αρκετοί Ελληνες, που είχαν αναλάβει διάφορα πόστα, µε τους Αµερικανούς να σχολιάζουν θετικά τη συνέπεια και τον επαγγελµατισµό τους. «Η δική µας οµάδα είχε στόχο να είναι φιλική και να κάνουµε πολλά πράγµατα στο λιγότερο χρονικό διάστηµα. Οι Αµερικανοί εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο που δουλεύαµε. Υπήρχαν άτοµα που εργάζονταν 18 ώρες την ηµέρα και πάντα µε ένα χαµόγελο», αποκάλυψε ενθουσιασμένος ο Αλέξανδρος Μανωλίδης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει ετοιµάσει µια νέα ταινία µικρού µήκους, την «Κασσάνδρα», ενώ έχει και άλλα κινηµατογραφικά σχέδια. «Είναι µια επιστηµονικής φαντασίας ταινία µε µια εταιρεία που θα µπορέσει να προβλέψει τη σχέση των ανθρώπων βάσει DNA. Είµαστε ακόµα στο κοµµάτι των αιτήσεων, στο φεστιβαλικό. Επίσης, ετοιµάζω µια σειρά µικρού µήκους και το µεγάλο που έρχεται είναι µια σειρά που ετοιµάζεται αρκετό καιρό και είναι από αυτούς τους στόχους που πας ένα βήµα τη φορά. Μπορεί να γίνει σε έναν χρόνο, µπορεί και πιο µετά…», είπε ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Μανωλίδης.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα