Η Ευγενία Δημητροπούλου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Super Κατερίνα” τη Δευτέρα. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υιοθεσία της κόρης από τη Σιέρα Λεόνε.
«Εγώ δεν βλέπω διαφορά με οποιαδήποτε άλλη μαμά, γιατί κάθε μία έχει το δικό της δρόμο και τη δικιά της πορεία. Εμένα έτυχε να είναι αυτός ο δρόμος μου και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα με τον τρόπο που ήθελα», είπε αρχικά η Ευγενία Δημητροπούλου.
Και συνέχισε: «Ο σύζυγός μου όταν ήταν πιο μικρός ήθελε να δουλέψει στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Είναι ένας άνθρωπος της προσφοράς, του αρέσει να βρίσκεται. Έχει τύχει να είμαστε στο δρόμο, να έχει συμβεί κάτι και αμέσως να σταματήσει στα δεξιά για να μπορέσει να βοηθήσει.
Η περίοδος της υιοθεσίας, με έναν τρόπο θυμίζει λίγο αυτόν της κύησης, γιατί η διαδικασία που κάνεις πριν, δηλαδή μια αξιολόγηση με κοινωνικούς λειτουργούς που σε εξετάσουν, οπότε κάπως προετοιμάζεσαι για αυτό».
Και κατέληξε η Ευγενία Δημητροπούλου: «Την Εύα τη βρήκαμε 11 μηνών και την πήραμε στα χέρια μας όταν ήταν 15 μηνών. Από την πρώτη φωτογραφία κατάλαβα ότι θα είναι η κόρη μου. Όταν ήρθε η φωτογραφία ο Στέλιος μου είπε “αυτή είναι”. Τότε δεν ξέραμε τίποτα βέβαια, γιατί και το παιδάκι έπρεπε να περάσει μια διαδικασία με εξετάσεις, αλλά εγώ το ήξερα από την πρώτη στιγμή.
Από την πρώτη στιγμή πρέπει να πεις στο παιδί για την υιοθεσία, πάντα ανάλογα με τις απορίες και τις ερωτήσεις που έχει. Η κόρη μου γνωρίζει την ιστορία της. Η καθημερινότητά μου με το παιδί έχει αλλάξει εντελώς, γίνεται προτεραιότητα και εγώ θέλω να είναι προτεραιότητα. Φτιάχνω το πρόγραμμά μου με βάση την Εύα, περνάμε πολύ χρόνο μαζί».