Ένας Brad Pitt… να τον πιεις στο ποτήρι – Λανσάρει τη νέα του σαμπάνια
Credit: Graça Victoria / Shutterstock

Τη νέα σαμπάνια του λανσάρει ο Brad Pitt μετά την επιτυχία του Fleur de Miraval, του μοναδικό maison στη Γαλλία που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στη ροζέ σαμπάνια, πριν από τρία χρόνια,

Ο Brad Pitt και οι συνεργάτες του κυκλοφορούν ένα νέο μπουκάλι έκπληξη αυτό το φθινόπωρο, το Petite Fleur, που μεταφράζεται ως “μικρό λουλούδι.” Φέρει ροζ απόχρωση και φρέσκες νότες ανοιξιάτικων λουλουδιών, που έχουν γίνει η υπογραφή του οίκου.

Εξίσου οικείο με τις προηγούμενες κυκλοφορίες του οίκου, το Petite Fleur είναι ένα περιορισμένο brut χαρμάνι από σταφύλια Chardonnay και Pinot Noir που καλλιεργούνται στο πλούσιο έδαφος του Cote de Blancs, συγκεκριμένα στα χωράφια γύρω από το Mesnil-sur-Oger της Γαλλίας και Pinot Noir από το γειτονικό χωριό Vertus.

Ωστόσο, το Petite Fleur διαφέρει σε πολλά σημεία από την πολυβραβευμένη μεγάλη αδελφή του, το Fleur de Miraval. Διαφοροποιείται ως προς τον τρόπο παρασκευής του και έχει ως στόχο να αντικατοπτρίζει μια πιο κλασική σαμπάνια. Σχεδιάζεται επίσης να είναι ένα πιο “προσιτό” κρασί τόσο σε τιμή όσο και σε απήχηση.

Είκοσι χιλιάδες φιάλες θα είναι διαθέσιμες παγκοσμίως τον Οκτώβριο με αναμενόμενη τιμή κάτω από 100 δολάρια ανά φιάλη. Να σημειωθεί πως σε σύγκριση με άλλες σαμπάνιες του τύπου της, αυτή είναι μια σχετικά μικρή τιμή.

“Ο Brad είναι πολύ πρακτικός”, λέει μια πηγή στο PEOPLE. “Έχει χτίσει μια επιτυχημένη επιχείρηση κρασιού με το ροζέ εδώ και μια δεκαετία και τώρα, 500 μίλια μακριά, χτίζει έναν οίκο σαμπάνιας – έναν πραγματικό οίκο σαμπάνιας, όχι απλώς το όνομά του σε ένα μπουκάλι.”

Έχει ένα όραμα“, προσθέτει η πηγή, “και του αρέσει να το βλέπει να εξελίσσεται και να το μοιράζεται.”

Η δημιουργία του οίκου και η πρώτη εμφιάλωση “αποκλειστικά ροζέ” περιελάμβανε ένα πολυετές σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του Pitt, των Perrins και της εξαιρετικά σεβαστής οικογένειας Péters της Σαμπάνιας.

Το 2012, ο Pitt και η τότε σύντροφός του Angelina Jolie συνεργάστηκαν επιτυχώς με την οικογένεια Perrin της Γαλλίας για να επεκτείνουν τις δραστηριότητες οινοποίησης στο Chateau Miraval στην Προβηγκία. Η επιχείρηση σαμπάνιας του Pitt, που ξεκίνησε το 2020, εξελίχθηκε μετά τον χωρισμό του με την Jolie.

Η σαμπάνια για μένα“, δήλωσε στο PEOPLE το 2020, “προκαλεί συναισθήματα γιορτής, ποιότητας, κύρους και πολυτέλειας. Αλλά η ροζέ σαμπάνια είναι ακόμη σχετικά άγνωστη. Με την υποστήριξη της επιτυχίας μας με το Miraval στην Προβηγκία, ήθελα να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε το καθοριστικό εμπορικό σήμα της ροζέ σαμπάνιας, εστιάζοντας όλες μας τις προσπάθειες σε αυτό ακριβώς το χρώμα”.

Η συσκευασία του Petite Fleur διατηρεί τον επιλεγμένο χρωματικό σχεδιασμό του Pitt, μια ροζ ετικέτα σε μια μαύρη γυάλινη φιάλη με ανάγλυφα τρία Ps που σημαίνουν Pitt, Perrin και Péters. Το ίδιο το όνομα, όπως σημειώνει ένας από τους συνεργάτες του Pitt, έχει σκοπό να περιλαμβάνει έναν διακριτικό φόρο τιμής στον Sidney Bechet, τον Αμερικανό θρύλο της τζαζ. Όπως και ο Pitt, ο Bechet βρήκε μια δεύτερη πατρίδα στη Γαλλία.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα