Ελένη Πετρουλάκη: Μιλά ανοιχτά για την εμμηνόπαυση – “Κατάφερα να μείνω δυνατή”

Η Ελένη Πετρουλάκη με μία ανάρτησή της στο instagram απαντά στο καίριο ερώτημα των ακολούθων της αν μπαίνοντας στην εμμηνόπαυση, θα πάρουν κιλά.

Αποκαλύπτει ότι η ίδια μπήκε στην εμμηνόπαυση πριν από τέσσερα χρόνια και ότι κατάφερε να μείνει δυνατή και να μην πέσει ψυχολογικά. Μάλιστα, προσφέρει συμβουλές στις διαδικτυακές φίλες της καθώς μοιράζεται τη δική της εμπειρία.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ελένης Πετρουλάκη:

“Μπήκα στην εμμηνόπαυση, θα πάρω κιλά;

Μια ερώτηση που μου κάνουν ΟΛΕΣ οι γυναίκες που αισθάνονται τα πρώτα συμπτώματα! Οι ορμονικές αλλαγές όπως συμβαίνει σε όλες τις χρονικές περιόδους, έτσι και στην εμμηνόπαυση μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους.

Εάν όμως ακολουθησουμε μια ισορροπημένη διατροφή και εντάξουμε ένα πρόγραμμα άσκησης δεν θα έχουμε αλλαγές στο βάρος μας και θα αισθανόμαστε καλά ψυχολογικά! Εγώ μπήκα στην εμμηνόπαυση ακριβώς πριν 4 χρόνια!

Πέρασα από όλα αυτά τα συμπτώματα ….εφιδρώσεις , εξάψεις ,πρηξίματα , φουσκώματα …αλλα ευτυχώς κατάφερα να παραμείνω δυνατή και να μην πέσω ψυχολογικά γιατί και ήξερα τι πρέπει να κάνω ( διατροφή -άσκηση ) αλλα και γιατί είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν ήθελα να πάρω ούτε ορμόνες ούτε αντικαταθλιπτικά (ούτε τίποτα από όλα όσα άκουγα κατά καιρούς να παίρνουν άλλες γυναίκες και να αυξάνεται το βάρος χωρίς να το καταλάβουν ) και πάντα σκεφτόμουν ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για κάθε γυναίκα στον πλανήτη γη! Ακόμα μια ορμονική αλλαγή όπως η εφηβεία και η εγκυμοσύνη! Τι να κάνουμε; Να παραδώσουμε τα όπλα;; Όχι δεν θα σας αφήσω! Έχω πάρει master πλέον”.


Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα