Ελένη Φουρέιρα: Αποκάλυψε τον λόγο που απέκρυψε την καταγωγή της – «Είπαν “έλα τώρα το Αλβανάκι που θέλει να κάνει και καριέρα”»
Credit: foureira/ Instagram

Ο Fipster στο πρώτο podcast του κάλεσε τρεις γυναίκες. Tην Ελένη Φουρέιρα, τη Μαίρη Συνατσάκη και τη Νατάσσα Μποφίλιου. Η Ελένη Φουρέιρα μίλησε για την καταγωγή της και αποκάλυψε τον λόγο που την απέκρυψε στην αρχή της καριέρας της.

“Στην Ελλάδα ήρθα στα 20 χρόνια μου. Κατάλαβα πόσο άσχημο είναι να έχεις καταγωγή από την Αλβανία. Ο κόσμος μιλούσε άσχημα, έβριζε… δεν καταλάβαινα όμως γιατί συνέβαινε αυτό. Μεγαλώνοντας αυτό έγινε ένα αγκάθι στη ψυχούλα μου. Οι παρέες όταν περπατούσα κοιτούσαν και περίμενα να δω πώς θα αντιδράσουν. Θα ήθελα να μην είχα βιώσει τον ρατσισμό. Τον βίωσα όμως! Τι καλά θα ήταν να μπορούσα άνετα να πω… “Παιδιά, η καταγωγή μου είναι από την Αλβανία”. Δεν είναι σούπερ; Δυστυχώς όμως, εκείνη την εποχή δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Κανονικά, θα έπρεπε να ήταν όλα διαφορετικά”, τόνισε η Ελένη Φουρέιρα και πρόσθεσε:

“Μιλάω για τότε που ξεκινούσα την καριέρα μου, για το άγχος που είχα. Όμως τα όσα έχω ζήσει με έχουν δυναμώσει και με έχουν κάνει τη γυναίκα που είμαι σήμερα. Έτσι είναι ο κόσμος. Υπάρχει φόβος. Υπάρχει η αντίδραση και η κατακραυγή. Μακάρι να άλλαζε η νοοτροπία. Και θα μάθω στο παιδί μου να κάνει ό,τι επιθυμεί κα είναι περήφανος για αυτό.

Και σε κάποιο άλλο σημείο ανέφερε η Φουρέιρα:

“Έχω βιώσει τον ρατσισμό και είναι πολύ άσχημο συναίσθημα. Η μικρή Ελένη δεν είχε τα κότσια τότε να αντιδράσει. Να το πει. Να το φωνάξει… Όταν είχα πάει σε μια δισκογραφική, στο τέλος όταν έφυγαν, μου μεταφέρθηκε πως συζητήθηκε… “Έλα τώρα το Αλβανάκι που θέλει να κάνει και καριέρα.”

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 30ο λεπτό

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα