Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Η εξομολόγηση για τις «στενάχωρες και βασανιστικές περιόδους»
Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Credit: Christopher Papakaliatis/Instagram

Με αφορμή τον δεύτερο κύκλο της σειράς “Maestro” που κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο ΒΗΜΑgazino.

Ο δημιουργός των επιτυχιών μίλησε, μεταξύ άλλων, για την κρίση ταυτότητας που αντιμετώπισε στο παρελθόν, τις σκοτεινές του περιόδους αλλά και τη βοήθεια που έλαβε από την ψυχοθεραπεία.

Κρίση ταυτότητας έχετε βιώσει ποτέ;

Ναι, βέβαια. Είμαι σχεδόν 50 χρόνων, είναι δυνατόν να μην έχω βιώσει κρίση ταυτότητας; Όμως πάντα με έναν τρόπο έβρισκα την ισορροπία.

Έχετε περάσει σκοτεινές περιόδους; Φλερτάρατε ποτέ με την κατάθλιψη;

Σκοτεινές όχι, αλλά στενάχωρες και βασανιστικές, ναι. Έχω περάσει και από αυτό το στάδιο της θλίψης, ίσως όχι με την ακραία κλινική μορφή της κατάθλιψης, αλλά, ναι, φυσικά. Οι άνθρωποι έχουμε ψυχές και οι ψυχές μας έχουν και τραύματα. Το θέμα είναι να μην αρνείσαι κάτι όταν αυτό συμβαίνει.

Σωστά. Άλλωστε έχετε εξομολογηθεί ότι κάνατε ψυχοθεραπεία. Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσετε;

Το έναυσμα ήταν ότι δεν ήμουν καλά, εξού και ζήτησα βοήθεια. Με τον χρόνο, όμως, ανακάλυψα ότι η ψυχοθεραπεία, όταν γίνεται από τον σωστό θεραπευτή – επιστήμονα, μπορεί να βοηθήσει πολύ άπαξ και εσύ θες να αλλάξεις κάποια πράγματα που μπορεί να σε ταλαιπωρούν.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα