“Χαστούκι” για τη Meghan Markle – Πιο δημοφιλής η Kate Middleton στις ΗΠΑ
Photo by Richard Pohle - WPA Pool/Getty Images

Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry είδαν τη δημοφιλία τους να κατακρημνίζεται μετά το ντοκμαντέρ στο Netflix και την κυκλοφορία του βιβλίου του Δούκα του Σάσεξ, όπου διατυπώνουν φοβερούς ισχυρισμούς κατά της βασιλικής οικογένειας.

Κι ενώ περίμεναν να δεχθούν την αγάπη του κόσμου, μάλλον δεν κατάφεραν να συγκινήσουν. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η δημοσκόπηση του Newsweek. Παρά τη σκληρή κριτική που έχει ασκήσει ιδίως ο πρίγκιπας Harry στο “Spare” δεν κατάφεραν να αναδειχθούν ως οι συμπαθέστεροι, ούτε στις ΗΠΑ όπου ζουν με την οικογένειά τους.

Σύμφωνα με αναφορές, η Δούκισσα του Σάσεξ έχει καθαρή εκτίμηση αποδοχής στις ΗΠΑ στο -13, ενώ η πεθερά της η βασιλική σύζυγος Camilla είναι στο -8. Στην έρευνα των Redfield & Wilton συμμετείχαν 2.000 Αμερικανοί, ενώ διεξήχθη μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία των εκρηκτικών απομνημονευμάτων του Harry.

Η Kate Middleton αναδείχθηκε ως η πιο δημοφιλής ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας στις ΗΠΑ, με καθαρή εκτίμηση αποδοχής στο +26, ενώ του συζύγου της πρίγκιπα William είναι στο +21.

Ο πρίγκιπας Harry είναι στο -7, με το Newsweek να υποστηρίζει ότι οι εκρηκτικοί ισχυρισμοί του εναντίον της οικογένειάς του στη διάρκεια της προώθησης του βιβλίου του είναι η αιτία για τη χαμηλή δημοφιλία του.

Αυτό έρχεται έπειτα από μια έρευνα που διεξήχθη μόλις τον περασμένο μήνα τον Δεκέμβριο του 2022, και κατέγραψε τη δημοτικότητα του πρίγκιπα Harry στο +38 και της Meghan στο +23, ενώ η Camilla, ιδιαίτερα, ήταν πολύ πίσω τους εκείνη την εποχή με καθαρή εκτίμηση αποδοχής στο -2.

Ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της δημοσκόπησης, είναι το γεγονός ότι η Camilla συγκέντρωσε τέτοιο ποσοστό δημοφιλίας. Κατ’ αρχάς, οι Αμερικανοί έχουν εντυπωμένη στο μυαλό τους τη βαθιά ιστορική σχέση ανάμεσα στην Camilla και στην κατάρρευση του γάμου του Κάρολου και της Diana, που ήρθε πάλι στο επίκεντρο χάρη στη σειρά του Netflix, “The Crown”.

Κατά δεύτερον, η Camilla ήταν ένα από τα πρόσωπα που δέχθηκαν σφοδρή επίθεση τόσο στο βιβλίο του Harry όπου περιγράφεται με μελανά χρώματα, όσο και στις συνεντεύξεις του πρίγκιπα, καθώς αυτός την κατηγόρησε ότι διέρρευσε ιστορίες γι’ αυτόν στον Τύπο για αποκατασταστήσει τη δημόσια εικόνα της, καθώς από το “η άλλη γυναίκα” στον πρώτο γάμο του Κάρολου έγινε η σύζυγός του και μάλιστα βασιλική σύζυγος.

Ένα σημαντικό στοιχείο από τη δημοσκόπηση των Redfield & Wilton είναι ότι υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η στρατηγική του Harry και της Meghan έχει λειτουργήσει με το αμερικανικό κοινό, παρά το γεγονός ότι το Spare είναι μια απίστευτη εμπορική επιτυχία και πούλησε γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο non-fiction, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες.

Όχι μόνο οι βαθμολογίες του ζευγαριού έχουν πέσει σε σχέση με της Camilla, αλλά η εκτίμηση αποδοχής τους βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών, δημογραφική ομάδα στην οποία απηύθυναν μεγάλο μέρος των μηνυμάτων τους μετά την παραίτησή τους από τα πριγκιπικά καθήκοντα.

Από την άλλη, η Meghan, παρά τις φεμινιστικές της απόψεις, αντιμετωπίζεται περισσότερο αρνητικά παρά θετικά από τις γυναίκες.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα