Χάρης Τζωρτζάκης: Τροχαίο για τον ηθοποιό – “Όλα έγιναν στιγμιαία και τρομακτικά”

Την τρομακτική εμπειρία του περιέγραψε ο Χάρης Τζωρτζάκης, ο οποίος είχε ένα τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως περιγράφει ο ηθοποιός, το τροχαίο συνέβη ενώ οδηγούσε στον δρόμο του Κάραβελ με κατεύθυνση τη Β. Σοφίας. Πάτησε απότομα το φρένο αλλά το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε με αποτέλεσμα, για να μην προκαλέσει καραμπόλα, θέλησε να ρίξει το αυτοκίνητο σε δέντρο πάνω στον δρόμο.

Λίγο πριν από τη σύγκρουση, το αυοτκίνητο σταμάτησε μόνο του, όπως σημειώνει ο Χάρης Τζωρτζάκης σε ανάρτηση που έκανε στα social media, θέλοντας να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα 40 χλμ. “όταν δεν μπορείς να τα σταματήσεις μπορούν να αποβούν μοιραία”.

Η ανάρτηση του Χάρη Τζωρτζάκη

“«Μα ποιος μλκς μπορεί να τρακάρει στην ευθεία μέσα στην πόλη;» Άπειρες φορές έχω διερωτηθεί βλέποντας αυτοκίνητα τρακαρισμένα στα πιο ανυποψίαστα σημεία. Σήμερα ο μακάκας ήμουν εγώ. Οδηγώ δεκαεννέα χρόνια τα περισσότερα εξ αυτών στην Αθήνα. «Έλα μωρέ και τι μπορεί να συμβει με 40 χιλιόμετρα;» Αυτήν την αίσθηση είχα πάντα. Ε λοιπόν, πολλα μπορούν να συμβούν. Σήμερα το πρωί κατέβαινα το δρόμο του Κάραβελ με κατεύθυνση τη Β. Σοφίας.

Στο ύψος του νοσοκομείου «Συγγρός» και ενώ είχα ικανοποιητική απόσταση από το προπορευόμενο όχημα κάτι συνέβη πιο μπροστά με αποτέλεσμα όλα το προπορευόμενα αυτοκίνητα να σταματήσουν κάπως απότομα αλλά τίποτα το ασυνήθιστο για Αθήνα. Πατάω με τη σειρά μου καπως απότομα το φρένο, πιάνει το ABS,περιμένω να σταματήσω, δεν σταματάω, λέω θα σταματήσω δεν μπορεί.. δεν σταματάω, λέω θα κόψει τουλάχιστον, δεν κόβει, καθολου δεν κοβει και οδεύω ολοταχώς για καραμπόλα. Γαμ@τ@ θα την πληρώσει ο μπροστινός μου και δεν φταίει ο άνθρωπος σκέφτομαι και κόβω το τιμόνι αριστερά με σκοπό να τρακάρω μόνος μου με κανα δέντρο μην με ρωτήσετε γιατί δεν τράβηξα χειρόφρενο όλα αυτά έγιναν στιγμιαία. Στιγμιαία και τρομακτικά.

Ευτυχώς το αμάξι σταμάτησε λίγο πριν το δέντρο,ο μπροστινός μου τη γλίτωσε, εγώ τη γλίτωσα, οι περαστικοί τη γλίτωσαν, το αμάξι δεν τη γλίτωσε αλλά νάμου. Ο μηχανικός με ενημέρωσε ότι το ABS ήταν χαλασμένο γι’αυτό και δεν σταμάτησε το αμάξι. Γράφω αυτό το ποστ για να μεταφέρω την γνώση που ηλιθιωδώς μέχρι τώρα δεν κατείχα. Τα 40 χιλιόμετρα λαμαρίνας και σίδερου όταν δεν μπορείς να τα σταματήσεις μπορούν να προκαλέσουν ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ δυστύχημα. Θα μπορούσε να πέρναγε ένας περαστικός ή να έπεφτα πάνω στο δέντρο ή να είχα το μικρό μου γιο στο πίσω καθισματάκι. Οι ρυθμοί της πόλης, οι ευθύνες, το στρες, η συνήθεια, μας κάνουν απρόσεχτους και επιρρεπείς σε ατυχήματα. Συντηρήστε σωστά τα αυτοκίνητά σας, το νου σας πάντα στο τιμόνι και να θυμαστε ότι τα 40 χιλιόμετρα όταν δεν μπορείς να τα σταματήσεις μπορούν να αποβούν μοιραία”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα