Brad Pitt: Πώς εμπλέκεται άθελά του στο σεξουαλικό σκάνδαλο της Sharon Stone με τον Billy Baldwin
Brad Pitt στην αγγλική φόρμουλα 1
Ο Brad Pitt στην αγγλική φόρμουλα 1. Photo by Dan Mullan/Getty Images

Η Sharon Stone μόλις είχε γνωρίσει συγκλονιστική -και παγκόσμια- αναγνωρισιμότητα και επιτυχία μετά το “Βασικό Ένστικτο”. Και έτσι ήλπιζε ότι στο επόμενό της ερωτικό θρίλερ θα πρωταγωνιστούσε στο πλευρό του νεαρού και σέξι Brad Pitt. Η ηθοποιός φανταζόταν τον εαυτό της να γυρίζει καυτές σκηνές στις οποίες ο χαρακτήρας της, μια εκδότρια βιβλίων, απελευθερωνόταν από τη σεξουαλική της ατονία από τη γοητεία του όμορφου Pitt.

Αλλά τα όνειρα της Stone γκρεμίστηκαν όταν ο 29χρονος Pitt αντικαταστάθηκε ως πρωταγωνιστής της στο Sliver από τον William Baldwin, έναν ανερχόμενο σταρ, μετά τις επιτυχίες Flatliners και Backdraft.

Ωστόσο, το κοινό γελοιοποίησε τις σκηνές σεξ, ενώ από την πλευρά της, η Stone δεν έκρυψε το γεγονός ότι ο Baldwin ήταν ανεπιθύμητος. Η έχθρα ήταν αμοιβαία και καθώς ο Baldwin τελείωνε μια ερωτική σκηνή, είπε σε ένα μέλος του συνεργείου για τη Stone: “Λεπτά χείλη, εντάξει αναπνοή”.

Η Stone δεν συγχώρησε ποτέ τον Baldwin, με τον οποίο διαπληκτίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. Την περασμένη εβδομάδα, 31 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας, το μίσος τους ξέσπασε ξανά. Η Stone, 66 ετών σήμερα, αναζωπύρωσε τη διαμάχη λέγοντας ότι ο παραγωγός της ταινίας “Sliver”, Robert Evans, την πίεσε να κοιμηθεί με τον Baldwin για να βελτιώσει τη σεξουαλική χημεία μεταξύ τους.

Αν μπορούσα να κοιμηθώ με τον Billy, τότε θα είχαμε χημεία στην οθόνη και θα σώζαμε την ταινία”, δήλωσε η Stone, η οποία ισχυρίζεται ότι αρνήθηκε το αίτημα. Ο Baldwin, ο μικρότερος αδελφός του Alec Baldwin, αντεπιτέθηκε: “Είναι ακόμα ερωτευμένη μαζί μου ή εξακολουθεί να πληγώνεται μετά από τόσα χρόνια επειδή απέφυγα τις προτάσεις της;”.

Είπε ότι είχε σκόπιμα ενορχηστρώσει μια ερωτική σκηνή όπου έκανε έρωτα με τη Stone κρατώντας τη με γυρισμένη την πλάτη “για να μην χρειαστεί να φιλήσω τη Sharon”.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι είχε “βρωμιές” που θα μπορούσε να αποκαλύψει για τη Stone: “Αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε να γράψω ένα βιβλίο και να πω τις πολλές, πολλές ενοχλητικές και αντιεπαγγελματικές ιστορίες για τη Sharon; Αυτό θα είχε πλάκα”.

Η αποκάλυψη του σκηνοθέτη

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Phillip Noyce, μιλώντας για πρώτη φορά για την ιστορία, δήλωσε στη Mail on Sunday: “Οι δύο τους δεν ήταν καθόλου ευτυχισμένοι ο ένας απέναντι στον άλλο. Η Sharon ήθελε πάντα ο Brad Pitt να παίξει απέναντί της, οπότε απογοητεύτηκε. Νομίζω ότι λυπόταν ειλικρινά ακόμη και για το γεγονός ότι είχε αναλάβει τον ρόλο. Δεν ήταν καθόλου ευτυχισμένη στην ταινία”.

Οι αντιμαχόμενοι συμπρωταγωνιστές δύσκολα άντεχαν να είναι μαζί, αποκάλυψε ο Noyce. ‘Κάποια από τα κοντινά πλάνα της Sharon έπρεπε να γυριστούν με έναν αντικαταστάτη απέναντί της. Υπήρχε μεγάλη εχθρότητα στο πλατό. Η ανοιχτή περιφρόνηση της Sharon για τον Billy είχε ως αποτέλεσμα να αισθάνεται εξαιρετικά ανασφαλής”.

Ένα μέλος του συνεργείου που ήταν μάρτυρας της εχθρότητάς τους στα γυρίσματα συμφώνησε, λέγοντας: “Σιχαινόταν ο ένας τον άλλον. Ήταν σε διαμάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας. Οι ερωτικές τους σκηνές ήταν σαφώς μη σέξι, αν και μπορείτε να κατηγορήσετε τόσο το κακό σενάριο και τη σκηνοθεσία όσο και τη Sharon και τον Billy”.

Βέβαια, η πρόταση ότι ο Evans – ένας θρυλικός παραγωγός του οποίου οι ταινίες περιλάμβαναν τον Νονό, την Τσάιναταουν, το Love Story και το Μωρό της Ρόζμαρι – θα μπορούσε να ζητήσει από τη Stone να κάνει σεξ με τον Baldwin για να ενισχύσει τη σεξουαλική τους χημεία δεν εξέπληξε κανέναν που γνώριζε τον ανεξάρτητο πρώην διευθυντή του στούντιο, ο οποίος πέθανε το 2019.

Ο 73χρονος Αυστραλός σκηνοθέτης Noyce δήλωσε: “Ο Evans ήταν διάσημος για το αθυρόστομο χιούμορ του και την ευθύτητά του όταν επρόκειτο να συζητήσει σεξουαλικά θέματα και μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να ενθάρρυνε τη Sharon να “ζεστάνει” λίγο τον Billy. Αλλά αν το έκανε, αυτό δεν ήταν κανενός είδους οδηγία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Θα ήταν μια ενθάρρυνση να είναι πιο ευγενική με τον Billy. Θα την έλεγε σε αυτό που εμείς τότε αποκαλούσαμε ‘Evans-speak’, που ήταν η δική του ιδιαίτερη διάλεκτος, συνήθως εμπνευσμένη από το σκανδαλώδες χιούμορ. Νομίζω ότι η Sharon παρερμήνευσε τη φύση αυτής της πρότασης.

Σε κάθε περίπτωση, επιμένει ο Noyce, δεν υπήρξε ποτέ η πιθανότητα σεξουαλικής σχέσης μεταξύ των συμπρωταγωνιστών. “Ο Billy ήταν, και εξακολουθεί να είναι, ευτυχισμένα παντρεμένος. Και, εκείνη την εποχή, η Sharon ξεκινούσε σχέση με έναν παραγωγό της ταινίας, οπότε δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να συμβεί κάτι”.

Ένα μέλος του συνεργείου πρότεινε ότι το να ζητηθεί από τη Stone να κοιμηθεί με τον Baldwin για χάρη της ταινίας θα ήταν “σκληρό εκ μέρους του Bob Evans”, προσθέτοντας: “Και αυτό είναι το καλύτερο – θα μπορούσε να γίνει πολύ χειρότερα. Ακούγεται ακριβώς σαν κάτι που θα έλεγε, ανάλογα με τη μέρα και το κοκτέιλ που έπινε. Ο Bob έπαιρνε τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης. Υπήρχε μια πατίνα λευκής σκόνης πάνω από τα πάντα γύρω του, καθώς την εισέπνεε από κάθε σκληρή επιφάνεια. Ανησυχούσε ότι η ταινία δεν δούλευε και όλοι έβλεπαν ότι ο Billy και η Sharon μισούσαν ο ένας τον άλλον. Έβλεπα μάτια και ειρωνικά σχόλια μεταξύ τους…

Εσωτερικός συνεργάτης της ταινίας είπε πως οι αντιμαχόμενες προσωπικότητες των πρωταγωνιστών έμοιαζαν μοιραίο να καταδικάσουν την ταινία. “Ήταν και οι δύο τόσο μεγάλοι εγωιστές. Στο πλατό μια μέρα, ο σκηνοθέτης ζήτησε απ’ όλους ιδέες σχετικά με το τι να κάνουμε με μια σκηνή που γυρίζαμε. Η Sharon και ο Billy ήθελαν και οι δύο το πλάνο να ξεκινάει με ένα κοντινό πλάνο πάνω τους και μετά να ανοίγει στην υπόλοιπη σκηνή.Ήταν και οι δύο τόσο ναρκισσιστές. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Bob Evans ήθελε να προσθέσει μια σπίθα στην ταινία. Ήταν τόσο άσχημα – όλοι ήταν άκαμπτοι.

Η “κατάρα” της ταινίας

Ωστόσο, δεν ήταν η έλλειψη σεξουαλικής χημείας μεταξύ της Stone και του Baldwin που έβλαψε την ταινία – ήταν το κακό σενάριο και η κακή σκηνοθεσία. Ο Noyce εξήγησε: “Έπειτα από τέτοια επιτυχία με το Βασικό Ένστικτο, νομίζω ότι η Sharon ένιωσε ότι είχε πάρει λάθος στροφή σε μια υπέροχη καριέρα, αναλαμβάνοντας μια ταινία που ίσως ζητούσε περισσότερα από τον αισθησιασμό της παρά από την υποκριτική της. Είχε ενδοιασμούς για το αν θα έπαιζε στην ταινία, παρόλο που αυτή ήταν η απόφασή της. Και πάντα ήθελε ο Brad Pitt να παίζει απέναντί της. Δεν ήταν μια καλή κατάσταση. Εγώ ήμουν αυτή που πίεσε για να παίξει ο Billy Baldwin στην ταινία, οπότε η Sharon ήταν αναστατωμένη με αυτό το κάστινγκ και είχε να κατηγορήσει μόνο εμένα.”

Το Sliver αγωνίστηκε επίσης με μια προβληματική παραγωγή. Τρία μέλη του συνεργείου που γύριζαν την τελευταία σκηνή της ταινίας έπεσαν με το ελικόπτερό τους μέσα σε ένα ενεργό ηφαίστειο στη Χαβάη, επέζησαν ως εκ θαύματος, αλλά χάθηκαν μέσα σε σύννεφα καπνού και θείου για ώρες περιμένοντας τη διάσωση.

Ο Noyce χρειάστηκε να περάσει εβδομάδες στην αίθουσα μοντάζ, όπου έκανε 110 αλλαγές για να αποφύγει το εισπρακτικό δηλητήριο της βαθμολογίας NC-17.

“.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα