Arnold Schwarzenegger: Η μυστική μάχη για την υγεία του
Credit: Denis Makarenko / Dreamstime.com

Ο Arnold Schwarzenegger αποκάλυψε τη μυστική μάχη που δίνει για την υγεία του, μετά την ανακοίνωση ότι του τοποθετήθηκε βηματοδότης, την περασμένη Δευτέρα.

Ο ηθοποιός, 76 ετών, υποβλήθηκε στην επέμβαση αφού προηγουμένως είχε κάνει τρεις επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς, εξηγώντας ότι είχε ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς για μερικά χρόνια.

Παραδέχτηκε ότι παρά την καλή φυσική του κατάσταση ως αθλητής, η πάθηση τον είχε “εξαντλήσει” και ότι έδωσε πραγματική μάχη στο Arnold Sports Festival νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο σταρ δημιούργησε το ετήσιο αθλητικό γεγονός το 1989, μαζί με τον δήμαρχο του Γουόρθινγκτον του Οχάιο, Jim Lorimer.

Το φεστιβάλ αποτελείται από επαγγελματικό bodybuilding, strongman -strength athletic, με διαφορά το πιο θεαματικό από τα αθλήματα δύναμης-, fitness, figure και έκθεση μπικίνι, με εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Αrnold εξήγησε ότι οι πολλές ημέρες που περνούσε στο φεστιβάλ, πηγαίνοντας σε όλα τα αθλήματα και συναντώντας τους οπαδούς, τον έκαναν να συνειδητοποιήσει ότι ήταν καιρός να του τοποθετηθεί ο βηματοδότης.

Υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε καρδιοχειρουργική επέμβαση το 1997 για να αντικαταστήσει μια ελαττωματική, συγγενή αορτική καρδιακή βαλβίδα. Επίσης, το 2020 αντικατέστησε την αορτική βαλβίδα του στο Κλίβελαντ του Οχάιο, για να συνοδεύσει τη νέα πνευμονική βαλβίδα που του τοποθετήθηκε τον Απρίλιο του 2018 στο Λος Άντζελες.

Μιλώντας σε podcast τη Δευτέρα, ο Arnold δήλωσε: “Την περασμένη Δευτέρα, έκανα μια χειρουργική επέμβαση για να γίνω λίγο περισσότερο μηχανή: Μου τοποθετήθηκε βηματοδότης. Με συμβούλευσαν επίσης ότι ήταν καιρός να προχωρήσω σε αυτό, επειδή κάποιος ουλώδης ιστός από την προηγούμενη χειρουργική επέμβαση είχε κάνει τον καρδιακό μου παλμό ακανόνιστο. Ήταν έτσι για μερικά χρόνια, οπότε έμεινα σε επαφή με την ιατρική μου ομάδα και την επισκεπτόμουν τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο για να κάνω πλήρη έλεγχο και να δω πώς τα πάει η καρδιά μου.

Και πρόσθεσε: “Οι γιατροί μου μού είπαν ότι ήταν πιο σημαντικό από ποτέ να παρακολουθώ την κατάσταση, και έκανα συνεχή έλεγχο, ανταλλάσσοντας πληροφορίες για τον καρδιακό ρυθμό από το σπίτι. Γνωρίζαμε ότι ο καρδιακός παλμός ήταν ακανόνιστος και η φανταστική μου ομάδα τον παρακολουθούσε σαν γεράκι. Μου είπαν ότι θα με ενημέρωναν όταν θα ήταν καιρός για βηματοδότη.”

Πήγα για τον κανονικό μου έλεγχο στις αρχές Μαρτίου, καθώς πήγαινα στο Arnold Sports Festival, και μου έκαναν μια πλήρη σειρά εξετάσεων. Όταν επέστρεψα στο Λος Άντζελες, σαν να ήταν γραφτό, μιλούσα με έναν από τους καλύτερους φίλους μου. Μου είπαν ότι τους εμφυτεύθηκε βηματοδότης, ότι η ανάρρωση ήταν γρήγορη και ότι τα επίπεδα ενέργειάς τους είχαν επιστρέψει στο επίπεδο που είχαν συνηθίσει”.

Ο πρώην επαγγελματίας bodybuilder παραδέχτηκε στη συνέχεια: “Αυτό είναι ένα πράγμα που μαθαίνεις για έναν ακανόνιστο καρδιακό παλμό: όλη αυτή η επιπλέον δουλειά που κάνει η καρδιά σου σε εξαντλεί. Φίλε, αν μπορώ να είμαι ειλικρινής, πάλεψα με αυτές τις 16ωρες ημέρες στο Arnold Sports Festival στις ΗΠΑ στις αρχές Μαρτίου και στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα, επισκεπτόμενος όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα και περπατώντας μέσα σε αυτά τα πλήθη εκατοντάδων χιλιάδων φανατικών της γυμναστικής”.

Συνέχισε: “Την ίδια μέρα που μίλησα με τον φίλο μου, ένας από τους γιατρούς μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι αφού εξέτασε όλα τα αποτελέσματα και τα δεδομένα μου και γνωρίζοντας ότι είχα έξι εβδομάδες μέχρι να γυρίσω τη δεύτερη σεζόν του FUBAR, ήταν καιρός να το κάνω. Οι γιατροί μου είπαν ότι θέλουν πολλές ακόμη σεζόν του FUBAR και αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος!

Τους είπα ότι θα σταματούσα στο Κλίβελαντ επιστρέφοντας από το Ηνωμένο Βασίλειο και θα το κάναμε. Τη Δευτέρα, πήγα στο χειρουργείο και μου εγκατέστησαν τον βηματοδότη. Αυτή είναι η ζωή με ένα γενετικό πρόβλημα καρδιάς. Αλλά δεν θα με ακούσετε να παραπονιέμαι”.

Ο Arnold διαβεβαίωσε τους θαυμαστές του ότι αναρρώνει καλά και αστειεύτηκε ότι έχει πλέον ένα “μέρος μηχανής”, όπως ακριβώς ο χαρακτήρας του Terminator.

Πρόσθεσε: “Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου στην Κλινική Κλίβελαντ. Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές με φρόντισαν εκπληκτικά και έκαναν την επέμβαση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη”.

Και ενώ παραπονέθηκε ότι δεν θα μπορέσει να πηγαίνει στο γυμναστήριο για λίγο καιρό, επέμεινε ότι τα πάει “υπέροχα”. Ο Arnold παραδέχτηκε ότι ήταν αντίθετο με τη φύση του να μιλάει ανοιχτά για τα ιατρικά του θέματα, καθώς στην Αυστρία είχε μάθει να κρατάει τέτοια θέματα ιδιωτικά. Είπε όμως ότι το γεγονός ότι ήξερε ότι μιλώντας βοήθησε άλλους με παρόμοιες παθήσεις, τον έπεισε να ανοιχτεί.

Είπε: “Πρέπει να σας πω ότι το να το πω αυτό σε όλους σας έρχεται σε αντίθεση με την ανατροφή μου στην Αυστρία, όπου κανείς – ποτέ – δεν μιλούσε για ιατρικά θέματα. Οτιδήποτε σχετιζόταν με την υγειονομική περίθαλψη το κρατούσε κανείς για τον εαυτό του. Αλλά έχω λάβει τόσα πολλά μηνύματα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ανθρώπους που γεννήθηκαν με διγλώχινα αορτική βαλβίδα, όπως εγώ, και μου λένε ότι η συζήτηση για τις επεμβάσεις αντικατάστασης βαλβίδας που έκανα τους έδωσε κουράγιο και ελπίδα για να αντιμετωπίσουν τις δικές τους. Αφού λοιπόν ξέρω ότι το να πηγαίνω ενάντια στο ένστικτο της μυστικοπάθειας και να είμαι διαφανής βοηθάει τους ανθρώπους, τι άλλη επιλογή έχω;

Πρόσθεσε: “Θα μπορούσα να το κρατήσω μυστικό. Αλλά ξέρω ότι έχουμε πλέον περισσότερους από 750.000 συνδρομητές (775.000 για την ακρίβεια – το χωριό είναι πλέον πόλη!), και πολλοί από εσάς πιθανόν να αντιμετωπίζετε τις δικές σας προκλήσεις υγείας. Θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σας. Και αν αναβάλλετε κάτι από φόβο, ελπίζω να σας εμπνεύσω να ακούσετε τους γιατρούς σας και να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Αυτό το χωριό είναι ένα μέρος για να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς, γιατί είναι αδύνατο να είσαι πραγματικά θετικός όταν κρατάς τα πάντα μέσα σου. Αυτό είναι το νόημα του podcast Arnold’s Pump Club. Υπάρχουν βάρη που κανείς μας δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του. Αλλά μαζί, μπορούμε να σηκώσουμε τα πάντα – μπορούμε να σηκώσουμε τον κόσμο. Δεν είστε ποτέ μόνοι σας εδώ”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα