Άντζελα Γκερέκου: Μιλά για τις τελευταίες στιγμές του Τόλη Βοσκόπουλου στο νοσοκομείο και συγκινεί
Credit: Angela Gerekou official/Instagram

Η Άντζελα Γκερέκου προκαλεί συγκίνηση μιλώντας για τη σχέση της με τον αξέχαστο Τόλη Βοσκόπουλο ενώ αποκαλύπτει τις τελευταίες στιγμές του στο νοσοκομείο.

Η Άντζελα Γκερέκου, καλεσμένη στην εκπομπή “Τετ α Τετ” του Τάσου Τρύφωνος, σημείωσε: “Σε καθετί μεγάλο που έκανα στη ζωή μου, μια μεγάλη αλλαγή, όπως ήταν αυτή της πολιτικής, ο Τόλης ήταν αυτός που μου έλεγε “πήγαινε, προχώρα”. Πίστευε πριν από εμένα για εμένα. Έβλεπε τι ήθελα πριν το αποφασίσω” και σε άλλο σημείο τόνισε: “

Έδωσα τον αγώνα μου υπό αντίξοες συνθήκες και από τοπικούς παράγοντες. Ο πόλεμος ήταν ανήθικος, ήταν χυδαίος… Δεν μετάνιωσα για την ανάμιξή μου με την πολιτική Με πόνεσε η πολιτική πολύ. Πήρα πολλή αγάπη, επιβεβαίωση, πρόσφερα όσο μπορούσα, δούλεψα, είχα τις χαρές μου, αλλά είχα και πολλές λύπες. Αυτές οι λύπες και αυτός ο πόλεμος σε σημείο που η οικογένειά μου να υποφέρει πολύ… Δεν ήταν τυχαίο αυτό που συνέβη με τον Τόλη, δεν ήταν τυχαίο που έβγαλαν τα φορολογικό θέμα που το ήξεραν από την πρώτη στιγμή...” είπε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για την παραίτησή της από την πολιτική προχώρησε σε μια αποκάλυψη για την υγεία του Τόλη Βοσκόπουλου: “Ήταν τεράστιο το πλήγμα στην ψυχή του. Ο Τόλης ήταν και είναι, γιατί πάντα υπάρχει, τόσο αγνός, ένα αγνό παιδί στην ψυχή ένας τεράστιος μύθος καλλιτέχνης, αυτό που ήταν το εκτόπισμά του. Όλα περνούσαν από την ψυχή του με πολύ άμεσο και αγνό τρόπο και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να είναι τόσο κακοί μαζί του. Βασικά χτυπούσαν εμένα γιατί στην πολιτική καταλαβαίνεις πώς είναι” και πρόσθεσε: “Χτυπούσαν εμένα για να χτυπήσουν τον Τόλη και χτυπούσαν τον Τόλη για να χτυπήσουν εμένα. Αυτό πόνεσε πολύ. Αλλά εγώ είχα άλλες δυναμικές και αντοχές… Είδα τη συναισθηματική του κατάρρευση γιατί ένιωθε εκείνος υπεύθυνος για εμένα. Όταν έφυγα, δήλωσα την παραίτησή μου, ο Τόλης έπαθε κολπική μαρμαρυγή, πολύ σοβαρή, έβαλε βηματοδότη, κανείς δεν ήξερε τίποτα, τώρα μπορώ να το λέω και τις επόμενες ημέρες, εγώ παραιτήθηκα…”.

Παράλληλα, μιλώντας για τη σχέση της με τον Τόλη Βοσκόπουλο είπε: “Ο Τόλης όταν γνωριστήκαμε μού είπε “Άντζελα, για εμένα έχει τελειώσει το θέμα τραγούδι”. Τον γνώρισα σε μία δύσκολη στιγμή του. Του είπα δεν πειράζει, θα πάμε στην Κέρκυρα, θα κάνουμε τη ζωή μας, σημασία έχει να γίνεις καλά… Η φωνή του Τόλη όποτε την άκουγα δάκρυζα… Ήμουν και πλατωνικά ερωτευμένη μαζί του, με τη φωνή του, τη χροιά του, μου αναστάτωνε το συναίσθημά του. Του είπα ότι σημασία έχει να είναι καλά αυτός. Πριν από τον γάμο μας, παντρευτήκαμε γρήγορα, μου είπε ότι θέλει να ξανατραγουδήσει…”

Έτυχε και κούμπωσαν οι ανάγκες του στις δικές μου και οι δικές μου στις δικές του. Δηλαδή ήταν η εποχή και η στιγμή, που το θεωρώ ευλογία από τον Θεό, που έπρεπε να γίνει έτσι και ήταν ένα είδος αποστολής. Ο Τόλης έπρεπε να δώσει στον εαυτό του, στους γύρω του και σε όσους αγαπούσε αυτά τα 25 χρόνια που έδωσε. Και έκανε ξανά μια δεύτερη θεϊκή καριέρα που ήταν τόση η αγάπη και η λατρεία του κόσμου που τον είχαν αφήσει λίγο λαβωμένο, τραυματισμένο, πληγωμένο… Δυστυχώς, ένα βιβλίο δεν θα έφτανε για να γραφούν όλα αυτά. Ίσως να πω ότι το πιο σκοτεινό θρίλερ σε όλα αυτά που έζησε ο Τόλης και εγώ, όταν τελικά τα γνώρισα κοντά του, θα μπορούσε άνετα να το ανταγωνιστεί όσα έζησε ο Τόλης στη ζωή του.”

“Δεν είχα προετοιμαστεί για τον θάνατο του Τόλη”

Η Άντζελα Γκερέκου αποκάλυψε σχετικά με τα προβλήματα υγείας του Τόλη Βοσκόπουλου: “Τα τελευταία χρόνια ο Τόλης είχε αρκετά προβλήματα υγείας. Αλλά ήταν όμως τόσο δυνατός, τόσο δυνατή ήταν η ψυχή του, που πηγαίναμε στο νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις και να μείνει κάποιες μέρες και ξανάβγαινε και τραγούδαγε. Αυτό τον τροφοδοτούσε… Η κόρη μας, που είναι πολύ δύσκολο να βιώνει ένα παιδί τον μπαμπά του σε αδυναμία και να έχει αυτή τη μεγάλη διαφορά ηλικίας, βίωσε πολύ έντονα και μαζί του αυτά τα χρόνια. Άρα, θες να πεις λοιπόν “δεν σε προετοίμαζε αυτό”; Όχι, δεν με προετοίμαζε. Γιατί είχαμε νικήσει πολλές μάχες και εγώ ήθελα να πιστεύω, όπως και εκείνος, μέχρι την τελευταία στιγμή ότι και αυτό θα το ξεπερνούσαμε… Ήταν βεβαρημένη η υγεία του, μπήκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και διασωληνώθηκε.

Πήγε καλά, βγήκε από τη διασωλήνωση αλλά ακόμη έπρεπε να περάσουν κάποιες μέρες για να πάει στο δωμάτιο. Την προηγούμενη μέρα, λοιπόν, είδα έναν Τόλη πιο γαλήνιο από ποτέ. Πήγαινα εκεί, μιλούσαμε, ανταλλάσσαμε λόγια αγάπης και μας έκανε τη μεγάλη χάρη να ξυπνήσει, ενώ ήταν δύσκολο, για να μιλήσουμε. Να μας πει πόσο μας αγαπάει, να του πούμε πόσο τον αγαπάμε και να αρχίσουμε να ελπίζουμε ότι μπορεί να φύγει από εδώ και να πάει στο επάνω δωμάτιο για να αρχίσει η διαδικασία της αποθεραπείας… Ήταν δύσκολη η κατάσταση. Ο οργανισμός φαίνεται πια ήθελε να ξεκουραστεί. Όσο καιρό ήταν στην Εντατική -ο Τόλης πίστευε πολύ στην Παναγία- είχα ζητήσει από έναν άνθρωπο πολύ δικό μας στην Παναγία της Τήνου να κάνει προσευχή για εκείνον να γίνει καλά. Πέρασαν κάποιες μέρες και τον ρώτησα πώς νιώθει και μου είπε “η Παναγία θα αποφασίσει τι είναι καλύτερο για εκείνον””

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα