Άντζελα Γκερέκου: “Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ήταν ένα χατίρι που έκανα στον Τόλη Βοσκόπουλο”
Άντζελα Γκερέκου/Instagram

Η Άντζελα Γκερέκου ήταν καλεσμένη στο «Χαμογέλα και Πάλι!» το Σάββατο. Η γνωστή ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ μίλησε για τα επαγγελματικά της, τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά του MEGA, «Η Γη της Ελιάς» και το έργο της στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, στον οποίο διατελεί χρέη προέδρου.

«Η ‘Γη της Ελιάς’ μπήκε στη ζωή μου πριν από 2 χρόνια και ζω μία εμπειρία παράλληλα με τις ασχολίες μου ως πρόεδρος του ΕΟΤ, και μόνο ο τίτλος της σειράς με έκανε να πω αμέσως το “ναι”. Τι πιο Ελλάδα από τη ‘Γη της Ελιάς; Μέσα από αυτό το σίριαλ προβάλλεται η Μάνη και η ευρύτερη περιοχή, τα προϊόντα της, τα ήθη και τα έθιμα και συνδέεται άμεσα με αυτό που κάνουμε στον ΕΟΤ, και εγώ προσωπικά, προσπαθώ να προβάλλουμε τους τόπους της Ελλάδας μας, με τις δικές τους αυθεντικές ταυτότητες», είπε αρχικά.

«Είπα αμέσως “ναι” στον Αντρέα Γεωργίου για τη ‘Γη της Ελιάς’»

«Η ‘Γη της Ελιάς’ ήρθε και έμεινε στη ζωή μου, είπαμε για δύο χρόνια και θα συνεχίσει μάλλον και στον 3ο χρόνο. Ο Αντρέας Γεωργίου κατάφερε να με κάνει να επιστρέψω στην τηλεόραση. Ήταν η κατάλληλη στιγμή, γιατί για 15 χρόνια δεν είχα ασχοληθεί. Ήμουν δοσμένη ολοκληρωτικά στην πολιτική, ήμουν 11 χρόνια βουλευτής και υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όταν έγινα πρόεδρος του ΕΟΤ και μου έγινε αυτή η πρόταση είπα “ναι”, και σε έναν άνθρωπο όμως ο Αντρέας που είναι ένας πολυτάλαντος και καλός άνθρωπος. Σου εμπνέει τόση εμπιστοσύνη, έχει αστέρι πάνω του αυτό παιδί και ό,τι δύσκολο έχει περάσει το έχει μετατρέψει σε δημιουργία. Αγαπώ και εκτιμώ αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν αυτό το άλμα. Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι και φτάσαμε εδώ», πρόσθεσε η Άντζελα Γκερέκου.

Σχετικά με τον ρόλο της «Αθηνάς» στη σειρά ανέφερε πως, «είναι ένας ρόλος πολύπλοκος.

“Στην αρχή ήταν πολύ κόντρα ρόλος αλλά εξελίχθηκε σε μία άλλη γυναίκα. Όταν ένας ρόλος είναι σκληρός πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που τον κάνει να είναι σκληρός αυτός ο άνθρωπος. Τα τραύματά της “Αθηνάς” ήταν πολύ βαθιά. Εκεί αγαπήσαμε την “Αθηνά”. Γνώριζα την ιστορία της “Αθηνάς” για να μπορώ να την ενσαρκώσω. Ο Ιάκωβος για εκείνη ήταν ένα λιμάνι και το έχασε και αυτό. Και ήρθε στη συνέχεια η Φιλιώ που της συνέβη ό,τι πιο φρικιαστικό μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί. Όταν έμεινε μόνη της, όλα τα συναισθήματά της ήθελε να τα αφιερώσει σε εκείνη, αλλά και στην επιχειρηματικότητα που είναι ένα κομμάτι που έχει πετύχει”.

Υπάρχουν όμως όλες δυσκολίες γιατί αυτά τα παιδιά έχουν πολλά τραύματα μέσα τους και για να επουλωθούν χρειάζεται πολλή υπομονή και πολύς χρόνος. Υπάρχει και πολλή απογοήτευση. Η “Αθηνά” έχει και το βαρύ παρελθόν της, αλλά θα πολεμήσει για να διεκδικήσει το παιδί και να πετύχει την εσωτερική γαλήνη του κοριτσιού. Μέσα από αυτό στέλνεις και κοινωνικά μηνύματα. Με αγγίζει πάρα πολύ σε πολλά επίπεδα“.

«Χρειάστηκαν πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας για να τα καταφέρω»

Μίλησε όμως, μεταξύ άλλων, και για τη ζωή της, η Άντζελα Γκερέκου:

«Πάντοτε θυμάμαι τον εαυτό μου να θεωρεί πως η πιο σημαντική αξία είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, και η αγάπη που μπορεί να τα θεραπεύσει όλα. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες, τις συνθήκες που επικρατούν και τις επιλογές που κάνεις βάσει των συνθηκών, να είσαι σταθερός σε αυτή την αξία,· να εξελίσσεσαι μέσα από την πεποίθηση ότι με αγάπη, ενσυναίσθηση και ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων, θα γίνουν όλα».

Και συνέχισε: «Είναι στιγμές που έχω λυγίσει, αλλά έχω σηκωθεί πάνω πριν πέσω κάτω κάτω, έχω σηκώσει μανίκια και έχω πει όχι. Όταν υπάρχει αγάπη για τη ζωή εκεί επιστρατεύεις το κέντρο σου. Εάν έχεις δουλέψει τον εσωτερικό σου κόσμο, ξέρεις πώς να γυρίζεις μέσα σου. Να μπορώ να κάνω την υπέρβαση, και να μπορώ να μετατρέψω το κακό σε καλό».

Ποια συμβουλή έχει δώσει στην κόρη της η Άντζελα Γκερέκου;

«Θέλω να αγαπάει τον εαυτό της. Ό,τι και να της πουν, θετικό ή αρνητικό – και θα το έλεγα σε όλα τα παιδιά αυτό -, να ξέρει ποια είναι, να έχει αγαπήσει τον εαυτό της και να έχει μία σταθερή δυναμική μέσα της. Είναι σημαντικό για κάθε παιδί να έχει το δικό του σταθερό εσωτερικό κέντρο, αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση. Να μην εξαρτάται από άλλη δύναμη έξω από εκείνον. Όλοι επηρεαζόμαστε, αλλά πάντα να υπάρχει αυτή η σύνδεση με τον εαυτό σου», σημείωσε.

«Ήμουν πάντα ανήσυχη από μικρή, ήθελα να ανακαλύψω τον κόσμο. Αισθανόμουν ότι έχω ένα καταφύγιο που μπορούσα να γυρίσω, να πάρω δύναμη και να ξαναγυρίσω. Αυτό έχει να κάνει με την αναζήτησή μου που χρειάστηκε να κρύψω πολλές φορές. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας και ανάλυσης. Σιγά σιγά μετατράπηκε σε ταξίδι αυτογνωσίας και βοήθησε και η πίστη μου στον Θεό», αποκάλυψε η Άντζελα Γκερέκου.

«Στην πολιτική βίωσα την προκαταλήψη – Ήμουν η σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου»

Ποια ήταν η συμβολή του Τόλη Βοσκόπουλου στην ανακάλυψη και αποδοχή του εαυτού της;

«Ο Τόλης Βοσκόπουλος με δέχθηκε τόσο πολύ με όλες μου τις ανησυχίες. Αφοσιώθηκα στην κοινή μας ζωή από αγάπη, αλλά αυτό που δεν μου ζήτησε ποτέ ήταν να αφομοιωθώ, με την έννοια να χάσω τον εαυτό μου. Αντίθετα, παρόλες τις δυσκολίες που πέρασε, με προέτρεψε να ασχοληθώ με την πολιτική. Ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί ήταν -σχεδόν- ένα χατίρι που έκανα στον Τόλη Βοσκόπουλο», τόνισε.

Και πρόσθεσε η Άντζελα Γκερέκου:

«Αγαπούσα την Κέρκυρα, είχα και ένα παιδάκι 2,5 ετών, είχα πετύχει στην καριέρα μου, και τα εγκατέλειψα για να αφοσιωθώ στην πολιτική. Υπήρχαν προκαταλήψεις… Είσαι γυναίκα, είσαι καλλιτέχνης, σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου, έχεις μία εμφάνιση και επιτρέπεται να έχεις και σπουδές; Ήταν πολύ «βαρύ» αυτό για το σύστημα. Δεν τα παράτησα όμως, για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μία γυναίκα μπορεί να έχει πολλά πεδία θετικά με το μέρος της, που τα έχει κατακτήσει, δεν της έχουν χαριστεί και συγχρόνως στην πολιτική να είναι χρήσιμη, δημιουργική και να κερδίσει. Ο Τόλης με προέτρεψε σε πολλά πράγματα όπως και για τη συμμετοχή μου στη ‘Γη της Ελιάς.».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα