Search
Close this search box.
Άντζελα Γκερέκου: Η άγνωστη ιστορία με τον Τόλη Βοσκόπουλο – Η μοναδική φορά που της μαγείρεψε
Άντζελα Γκερέκου
Credit: angela_gerekou/instagram

Καλεσμένη στην εκπομή “Πρωινό” του ΑΝΤ1 βρέθηκε η Άντζελα Γκερέκου την Παρασκευή (9/5), με αφορμή τη κυκλοφορία του βιβλίου της με συνταγές από την Κέρκυρα.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στον Τόλη Βοσκόπουλο και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ποια ήταν η μοναδική φορά που μπήκε στην κουζίνα για να μαγειρέψει κάτι για εκείνη.

«Ο Τόλης δεν μαγείρευε ποτέ. Μαγείρεψε μόνο μια και τελευταία φορά στη ζωή του για εμένα, όταν ήμουν έγκυος. Είχε μαγειρέψει ένα φαγητό που το αγαπούσα πολύ εγώ, κι εκείνος, που το έφτιαχνε η μαμά μου. Είχε φτιάξει αυγά με κόκκινη σάλτσα» ανέφερε η Άντζελα Γκερέκου.

«Αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, κυρίως το καλοκαίρι που πηγαίναμε για μπάνιο, και ήταν ένα εύκολο φαγητό. Αυγά με σάλτσα κόκκινη, ψωμάκι, τηγανητές πατάτες. Άρεσε πολύ στον Τόλη και ήξερε ότι μου αρέσει και εμένα πολύ. Ήμουν έγκυος, ήταν η περίοδος με τον μεγάλο καύσωνα το 2001. Ήμασταν μόνοι μας στο σπίτι, ένιωσα μια μικρή αδιαθεσία. Πήγα να ξαπλώσω στον επάνω όροφο και είπα στον Τόλη ότι θα μαγειρέψω λίγο αργότερα γιατί θέλω λίγο να ξεκουραστώ…» περιέγραψε η ίδια.

«Ο Τόλης, που ήταν πάντα πολύ προστατευτικός, ανησύχησε και μου είπε ότι θα μαγειρέψει εκείνος. Γέλασα και τον ρώτησα πώς θα μαγειρέψει εκείνος που δεν ξέρει να βράζει ούτε αυγό. Μου ζήτησε να του λέω από πάνω τη συνταγή και εκείνος θα τα φτιάχνει. Έτσι έγινε. Ήρθε πάνω με ένα πιάτο και μου έβαλε να δοκιμάσω. Ήταν υπέροχο. Του είπα ότι θύμιζε τη μητέρα μου, μπορεί να ήταν και καλύτερο… Μου απάντησε με χιούμορ λέγοντας, “Ε καλά, δεν περίμενα αυτό το πράγμα να μου συμβεί εμένα. Που είστε ρε μάγκες να με δείτε;”».

«Γεύσεις και μνήμες»: Το βιβλίο της Άντζελας Γκερέκου με οικογενειακές Κερκυραϊκές συνταγές

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου υπάρχουν γεύσεις από λουκουμάδες με μέλι και κανέλα, παστιτσάδα με κόκορα αλανιάρη, σοφρίτο με σκόρδο και μπόλικο μαϊντανό, αυγοφέτες πασπαλισμένες με ζάχαρη, κοτόπουλο λεμονάτο, χαλβά και πολλές ακόμη οικογενειακές συνταγές της Άντζελας Γκερέκου.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα