Ο Antonio Banderas εξέφρασε το σοκ του μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ανδαλουσία, όπου σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
Ο Ισπανός σταρ με καταγωγή από τη Μάλαγα της Αυτοδιοικούμενης Περιφέρειας της Ανδαλουσίας έκανε μια ανάρτηση στο Instagram συμπονώντας τους πληγέντες και τις οικογένειες των θυμάτων από τη σύγκρουση των δύο τρένων. “Σοκαρισμένος από το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στην Αδαμούθ. Η καρδιά μου είναι με τους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές” έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης, όπου ανέβασε μια φωτογραφία από σιδηροδρομικές γραμμές με την κορδέλα του πένθους κι ένα κερί.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο απολογισμός των νεκρών από τη σύγκρουση δύο τρένων στην Ανδαλουσία της Ισπανίας ανήλθε σε 39, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ενώ 152 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εκ των οποίων πολλοί είναι σε σοβαρή ή πολύ σοβαρή κατάσταση.
Σημειώνεται πως ένα τρένο υψηλής ταχύτητας της ιδιωτικής εταιρείας Iryo εκτροχιάστηκε και προσέκρουσε σε έναν άλλο συρμό της κρατικής ισπανικής εταιρείας Renfe την Κυριακή, στη νότια Ισπανία. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Μεταφορών Oscar Puente, που τα δύο πρώτα βαγόνια του δεύτερου τρένου «εκτοξεύθηκαν από τις ράγες».
Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην Αδαμούθ, στην επαρχία της Κόρδοβα, περίπου 360 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης, περίπου στις 19:45 τοπική ώρα.